sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 87 07

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Zgodovina

1994

Prvi računalniški program za neprekinjeno prepoznavo govora v radiologiji. Philips je na tržišče za radiološko področje prvi sprostil sistem za prepoznavo govora stranka – strežnik.

2000

Patentirano sinhronizirano predvajanje narekovanega govora. Tehnologija zapisovalcu omogoči ponovno predvajanje zvočne datoteke s sočasno prepoznavo besedila, kar pomembno pospeši popravljanje prepoznanih besedil.

2002

Tehnologija inteligentne interpretacije govora omogoči samodejno prepoznavo glasovnega zatikanja in mašil. Sistem SpeechMagic je sedaj sposoben razumeti celoten pomen narekovanega govora in ne samo posameznih besed.

2004

Zaživi največji sistem za prepoznavo medicinskega govora na svetu. Danes preko te platforme s pomočjo sistema SpeechMagic narekuje tisoče zdravnikov po svetu.

2006

Interexport podpiše pogodbo o sodelovanju s Philipsom, s katerim razvije program za prepoznavo govora v slovenskem jeziku. Sprva je integrirana rešitev namenjena področju radiologije.

2006

Sistem SpeechMagic 6.1 nadgradi proces prepoznave govora do višje ravni in zagotovi največjo stopnjo točnosti ter optimiziranje varnosti in upravljanja za velike sisteme kot tudi nove načine nastajanja zdravstvene dokumentacije.

2008

Nuance prevzame oddelek Philips Speech Recognition in ga integrira v svoje poslovne rešitve. S tem postane del največjega sistema za prepoznavo govora na svetu.

2009

Interexport razvije in prvič implementira lasten vmesnik za interakcijo s sistemom za prepoznavo govora, ki se kasneje preimenuje v eGovor.

2010

Sistem za prepoznavo govora v slovenskem jeziku se implementira v našo največjo zdravstveno ustanovo – UKC Ljubljana.

2017

Interexport razvije rešitev prepoznave govora v oblaku. S tem se tehnologija prepoznave govora približa tudi manjšim ustanovam in zasebnim klinikam.

2018

Naš sistem za prepoznavo govora v slovenskem jeziku uporablja več kot 300 zdravnikov in strokovnjakov na področju medicine.

2019

Razvijemo rešitev prepoznave v ozadju, s katero lahko optimiramo delovne procese administrativnega osebja.

Izdelava spletnih strani: AV Studio