sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 500 Vario

Oblikovan iz idealov

500 Vario združuje najboljše ideale v eni seriji. Mere legendarnih 500 Favorit, združene z nagrajenim designom, izražajo tehnični napredek. Do 165 KM maksimalne moči, kombinirano z gorivo varčevalno SCR tehnologijo, prinašajo veliko učinkovitost v tem območju moči. Zahvaljujoč široki pahljači uporabe kot univerzalni traktor, za delo s sprednjim nakladalnikom ali za nego in varstvo rastlin, je 500 Vario idealen za srednje velika poljedelska, predelovalna ali živinorejska gospodarstva. Glede na potrebe je 500 Vario na voljo v izvedbah Power, Profi in ProfiPlus.

*Maksimalna moč po ECE R 24
Model kW KM
512 Vario 92 125
513 Vario 99 135
514 Vario 107 145
516 Vario 110 150

Ekskluzivno Fendt

V seriji 500 Vario ponovno najdete ideale Fendt velikih traktorjev – enkratno VisioPlus kabino in Variotronic. To pomeni največje mogoče udobje, optimalni pogled na vse strani, kakor tudi odlično funkcionalnost in krmiljenje zgornjega srednjega razreda. Poleg tega pa 500 Vario doseže do 165 KM z zmogljivimi 4-valjnimi motorji, kar kombinirano s SCR tehnologijo omogoča odlično učinkovitost pri porabi goriva in kompaktno zasnovo.

Fendt zagotavlja najboljše

Visoka tehnika z inovativnostjo

Fendt Vario je v celoti visoka tehnika. Inovacije, kot je enkraten Vario menjalnik za brezstopenjsko in visoko učinkovito delo, natančno  krmiljenje z vozno ročico in preko terminala, ali odlični pogoji za neoviran pogled v VisioPlus kabini, zagotavljajo prepričljivo zmogljivost in kakovostno delo.

Vrhunska izdelava Made in Germany

Fendt traktorje razvijajo, zasnujejo in izdelujejo v najmodernejši tovarni na svetu, v nemškem Bayernu. Uporaba visoko kakovostnih in  dolgotrajnih sestavnih delov je pri Fendtu samoumevna, da sta tako zagotovljena maksimalna kakovost in velika zanesljivost traktorjev.

Učinkovitost in gospodarnost kot življenjsko pravilo

V žarišču Fendta je zagotoviti visoko učinkovite in gospodarne proizvode za uspeh stranke. Odločilna točka je med drugim kar  najmanjša mogoča poraba goriva, ki je pri Fendtu absolutno  prevladujoča.

Računati do konca

Visoka kakovost, za prihodnost zasnovana tehnika in visoka  učinkovitost Fendt traktorjev se posebej izkažejo kot posebna prednost ob koncu uporabe. S temi lastnostmi Fendt traktorji že od nekdaj dosegajo nedosegljive vrednosti ob ponovni prodaji. Pri preračunu celotnih stroškov tako Fendt doseže nizke stroške po uri uporabe.

Za udobje in preglednost – VisioPlus kabina

Neomejen pogled

Fendt VisioPlus kabina postavlja merila za preglednost in neoviran pogled skozi njene enkratne steklene površine. Notranjost prepriča
s svojo dodelanostjo. Kot je pri Fendtu običajno, so krmilne naprave logično in premišljeno nameščene, krmiljenje Varia je udobno. To je prvorazredno delovno mesto.

Odprto ali zaprto?

Nova sprednja šipa VisioPlus kabine je pravi plus za preglednost. Kot pogleda navzgor je bil z obokanim nadaljevanjem v streho potrojen. Tudi navzdol je bil pogled s sprednjo šipo in stisnjenim pokrovom motorja optimiran in omogočen idealen pogled na sprednje hidravlično dvigalo. Sprednja šipa je pri novem 500 Vario na voljo v dveh  izvedbah. Prva izvedba je znana šipa, ki jo je mogoče odpreti, ter leva in desna vrata. Če pa želite popolnoma neoviran pogled, pa  priporočamo drugo serijsko izvedbo, to je šipo, ki sega v streho kabine in le leva vrata.

Idealno delovno mesto

V novi Fendt VisioPlus kabini je delo zadovoljstvo, saj je pravi čudež vidljivosti in prostora. V streho ukrivljena sprednja šipa omogoča pogled na celoten dvignjen sprednji nakladalnik. Z veliko razpoložljivega  prostora in praktično šestimi kvadratnimi metri steklenih površin je kabina posebej prostorna. Kombinirano z ergonomsko inteligentno  zasnovo krmiljenja in kakovostnimi vgrajenimi materiali občutite udobje, ki občutno poveča storilnost.

Zanesljiv premik

Šest točk za vaše udobje

500 Vario omogoča transportne vožnje s 50 km/h, pri gorivo varčevalnih 1.700 vrt/min motorja. Celotna zasnova podvozja  omogoča najboljše udobje vožnje in optimalno ergonomijo. Šest točk
omogoča izvrsten občutek pri vožnji:

  • vzmetenje sprednje preme z uravnavanjem nivoja
  • Fendt Reaction sistem krmiljenja koles
  • dušenje nihanja
  • vzmetenje kabine
  • vzmetenje sedeža
  • samodejna blokada krmiljenja koles.

Varna vožnja tudi pri veliki nosilnosti

Na robustnem ulitem polokvirju zasnovano podvozje omogoča največjo dovoljeno maso do 10,5 ton (odvisno od države). Za hitro zaustavitev velikih mas skrbijo večploščne zavore na zadnji premi,
ki ne potrebujejo vzdrževanja. Dodatno se pri vsakem zaviranju samodejno vklopi sprednji pogon. K zanesljivejši in udobnejši vožnji pripomore nivo uravnavano vzmetenje sprednje preme. Za natančno vodenje sprednjih priključnih strojev se vzmetenje s pritiskom na tipko lahko izklopi.

Fendt Reaction sistem krmiljenja koles

Fendt Reaction sistem krmiljenja koles zagotavlja idealno vožnjo traktorja naravnost. Po vožnji v ovinek se volan s pomočjo hidrostata hitro vrne v izhodiščni položaj in vozniku povratno sporoča vplive vozišča. Krmiljenje koles z občutkom, je tako znatno olajšano.

Samodejna zapora krmiljenja preme prikolice

Z opcijsko samodejno zaporo krmiljenja preme prikolice, bo krmiljenje koles preme prikolice znotraj določenega območja hitrosti omogočeno
(odprto). Pri velikih hitrostih in pri vzvratni vožnji toga prema prikolice (blokirano krmiljenje) zagotavlja stabilne vozne lastnosti. Izven  izbranega območja hitrosti, kakor tudi pri vzvratni vožnji, se krmiljenje preme prikolice samodejno blokira brez potrebnega posega voznika.

Kompaktni paket moči

Dinamični pogonski agregat 500 Vario deluje visoko učinkovito z majhno porabo goriva. Živahen 4-valjni motor prostornine 4,04 litra ima moderno in do okolja prijazno SCR tehnologijo za obdelavo izpušnih plinov. V območju od 125 do 165 KM maksimalne moči 500 Vario postreže z brezstopenjskim Vario menjalnikom ter idealnim udobjem in gospodarnostjo. S kombinacijo velikih zmogljivosti in kompaktne izvedbe je 500 Vario univerzalno uporaben.

Varčevanje goriva s SCR

Območje moči 500 Vario sega od 125 do 165 KM maksimalne moči. Tudi pri tej seriji Fendt uporablja SCR tehnologijo z AdBlue® obdelavo izpušnih plinov za doseganje predpisov stopnje 3b (= Tier IV interim). Pri Fendt velikih traktorjih so se motorji v kombinaciji s SCR in brezstopenjskim Vario menjalnikom izkazali kot izjemno varčni. Obdelava izpušnih plinov se izvede šele po izgorevanju goriva in na tega ne vpliva. Motor je idealno uravnan in dosega izvrstno dinamiko.

Enostavno varčevanje s Fendt avtomatiko učinkovitosti

Brezstopenjska izbira hitrosti vožnje omogoča enormne potencialne prihranke časa in denarja. V 500 Vario, brezstopenjski menjalnik zagotavlja velike izkoristke transmisije. S Traktor Management System TMS traktor vedno deluje v gospodarnem optimumu. Voznik le še izbere želeno hitrost in vklopljen TMS prevzame krmiljenje motorja in  menjalnika. To avtomatsko pomeni učinkovitost.

Samodejno mejno delovanje

Samodejno uravnavanje mejne obremenitve 2.0 krmili število vrtljajev motorja (dušenje motorja) v odvisnosti od potrebne moči tako, da motor deluje v optimalnem območju glede na porabo goriva in zaželeno hitrost vožnje. Za različna dela, npr. transport, težke vleke, ali pogon s priključno gredjo, so optimalne vrednosti mejne  obremenitve različne. Traktor samodejno uravnava idealno mejno  obremenitev. Tako je vozniku prihranjena ročna nastavitev mejne obremenitve 2.0 na začetku ali koncu dela na polju. In tako se skupno delovanje motorja in menjalnika ujema pri vsaki uporabi. Po izbiri pa lahko mejno obremenitev 2.0 nastavite tudi ročno.

Idealna specifična masa

Iz vsake KM izvleči vse, je moto pri 500 Vario. 516 prepriča z odlično specifično maso 39 kg/KM, iskrivostjo in dinamiko.

Zmogljiva hidravlika

Hidravlična naprava je zasnovana na moderni Load Sensing tehnologiji. Izbirate lahko med črpalko s pretokom 75, 110 ali 158 litrov na minuto. Z ločitvijo zalogovnikov za olje menjalnika in hidravlike, je preprečeno mešanje olj in dostop umazanije v menjalnik. Tako je omogočena tudi uporaba bio hidravličnega olja.

Zmogljivo dvigalo zadaj

Elektrohidravlično krmiljeno zadnje hidravlično dvigalo ima največjo dvižno moč 7.780 daN. Novo zadnje hidravlično dvigalo je velika pridobitev za udobje, saj kompenzira obremenitev in tako samodejno ohranja nastavljeno hitrost spuščanja, tako pri težkih, kot pri lahkih priključnih strojih.

Inteligentno tudi spredaj

Največja dvižna sila spredaj znaša 3.400 daN. Udobno sprednje hidravlično dvigalo ima po naročilu lahko nameščeno funkcijo za razbremenitev priključnih strojev, ki se uravnava preko Varioterminala. Tako se priključni stroj z dvosmerno delujočim hidravličnim ventilom spusti in masa stroja se prenese na sprednjo premo. To ima posebno prednost pri uporabi snežnega pluga in pri košnji s sprednjo kosilnico, saj se priključni stroj zelo hitro prilagaja neravninam terena. Tako  razbremenilne vzmeti kosilnice niso več potrebne.

Ustrezno vrtenje

Priključni gredi udobno krmilite na večnamenskem naslonjalu za roko. Zadaj so poleg tega na voljo stikala za zunanje krmiljenje. Vrtljaji priključne gredi zadaj(540/540E/1.000) omogočajo delo z zmanjšanim številom vrtljajev motorja in s tem manjšo porabo goriva. Sprednja priključna gred (540 ali 1.000 vrt/min) nudi široko paleto uporabe sprednjih priključnih strojev.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio