sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Reference

Prepoznava govora

 • UKC Ljubljana,
 • UKC Maribor,
 • Onkološki inštitut,
 • Klinika Golnik,
 • Splošna bolnišnica Jesenice,
 • Splošna bolnišnica Izola,

 • Splošna bolnišnica Murska Sobota,
 • Splošna bolnišnica Slovenj Gradec,
 • Splošna bolnišnica Novo mesto,
 • Splošna bolnišnica Trbovlje,
 • Splošna bolnišnica Brežice,
 • Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj,
 • Ortopedska bolnišnica Valdoltra,
 • Splošna bolnišnica Šempeter,
 • Digitalna slikovna diagnostika Ptuj
 • Zdravstveni zavod Vaše zdravje
 • Drugi zasebni zdravstveni zavodi in klinike,…

eGovor razbremeni zaposlene in pospeši delovne procese

Ko so v Ortopedski ambulanti Ultramedica začeli uporabljati novi sistem za prepoznavo govora eGovor, se je čas za izdelavo izvida skrajšal za več kot polovico.

 

Za kakovostno zdravstveno oskrbo je, poleg sodelovanja med vsemi deležniki, ki skrbijo za nemoten potek zdravljenja pacientov, zelo pomembna tudi komunikacija med njimi. Danes so še kako pomembne informacije v digitalni obliki. Tega se zelo zavedajo v Ortopedski ambulanti Ultramedica, saj sta jim uspešna in hitra obravnava ter zadovoljstvo pacientov na prvem mestu. Zato so že pred časom začeli uporabljati sistem za prepoznavo govora v slovenskem jeziku eGovor, s katerim lahko učinkovito upravljajo zdravstveno dokumentacijo.

Naložba se je povrnila že po dobrem mesecu


Kot pravi Peter Štok, direktor Ultramedice, je uporaba eGovora zanje predvsem pozitivna izkušnja in so s sistemom zelo zadovoljni. »eGovor je predvsem optimiziral čas obdelave pacientov, saj se je čas za izdelavo izvida skrajšal za več kot polovico. Pred tem je bilo treba celoten diktat natipkati, kar je vzelo veliko časa, zdaj pa se le preveri, popravijo se morebitne napake in izvid se preda pacientu po odhodu iz ordinacije.«
Dodaja, da se je sicer nominalno strošek dela zaradi cene uporabe licence eGovora malce zvišal, vendar se pozitivni učinki uporabe sistema kažejo na drugih področjih. »Administratorka zdaj porabi manj časa za izdelavo izvidov, pacienti dobijo izvid v roke že približno štiri minute po koncu obravnave pri zdravniku, prav tako se je celoten
proces obravnave pacientov občutno pospešil,« pravi Štok in poudarja, da se jim je naložba povrnila že po dobrem mesecu uporabe, saj je sistem eGovor občutno razbremenil zaposlene kot tudi pospešil delovne procese v ambulanti.

 

Izkušnja zdravnika


Z uporabo eGovora se je spremenilo tudi delo v sami ordinaciji. Po začetnem uvajalnem obdobju, ko se je bilo treba privaditi na nov diktafon, novo programsko opremo in način uporabe, se je proces občutno pospešil, delo pa olajšalo, je povedal primarij Rasto Stok, dr. med. »S pomočjo eGovora zdaj po pregledu pacienta zgolj diktiram izvid, ga z enim
klikom pošljem v obdelavo administratorki in se v miru pripravim na naslednjega pacienta.«


Primarij Stok dodaja, da se s sistemom eGovor ne dogaja, kot se je pogosto dogajalo prej, ko je pri uporabi starega sistema moral pogosto dodatno preveriti, ali je diktat sploh poslalo naprej v obdelavo. »Zdaj se takšne napake ne dogajajo, saj je zadeva povsem drugačna, hitrejša in preprostejša. Diktat pošljem naprej zgolj z enim klikom v eGovor programu in ni potrebna nobena sinhronizacija ali pa dodatno povezovanje diktafona z računalnikom.«
Primarij Stok sistem eGovor uporablja tako za diktiranje izvedeniških mnenj kot za diktiranje izvida, medtem ko so pacienti še v ordinaciji. »Tako se pacientom omogoči, da že v startu slišijo vsebino izvida in morda komentirajo oziroma opozorijo na kakšno okoliščino, ki sem jo v izvidu sprva pozabil navesti. Zahvaljujoč specializiranemu diktafonu, se ti komentarji v samem posnetku ne slišijo in tako ne vplivajo na samo izdelavo izvida. Ko diktat končam, ga pošljem naprej v preverbo administratorki, program pa samodejno odpre novo sejo in je že pripravljen za diktiranje novega mnenja,« je nad delom s sistemom eGovor navdušen Rasto Stok.
Posebej ga veseli, da pri diktiranju mnenj ni vezan samo na en računalnik, saj to lahko opravi s kateregakoli računalnika, ki ima nameščen eGovor.

 

Uporablja ga že več kot 1000 zdravnikov

Sistem prepoznave govora v slovenskem jeziku eGovor je orodje, ki lahko zelo zmanjša in olajša delo tako v javnih kot zasebnih zdravstvenih ustanovah. V podjetju Interexport, kjer se ukvarjamo z razvojem informacijskih rešitev v medicini in smo že pred več kot desetimi leti v sodelovanju z vodilnim svetovnim podjetjem na področju razvoja medicinskih računalniških tehnologij, razvili sistem za prepoznavo govora v slovenskem jeziku. Prav tako se s tem olajša in zmanjša delo v bolnišnicah, hkrati pa je prednost, da se sistem v polnosti prilagaja uporabniku. Danes naš sistem za prepoznavo govora v slovenskem jeziku uporablja že več kot 1000 zdravnikov in strokovnjakov z različnih področij v medicini.  Zanimanje za naš sistem učinkovitega upravljanja zdravstvene dokumentacije je veliko. Sodelujemo z vsemi večjimi zdravstvenimi ustanovami v Sloveniji, kot so UKC Ljubljana, UKC Maribor, Onkološki inštitut, splošne bolnišnice v Slovenj Gradcu, Novem mestu, Murski Soboti, Trbovljah, Brežicah, na Jesenicah in Ptuju, Bolnišnica Golnik, Ortopedska bolnišnica Valdoltra, zdravstveni domovi ter zasebne klinike in ordinacije.

 

Pišite nam ali nas pokličite na +38618344420 in pripravili vam bomo ponudbo po vaši meri.

 

 

 

 

Izdelava spletnih strani: AV Studio