sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 700 Vario (MY 2020)

Perfekcionist

Temelj vsake Fendt inovacije: dobro še izboljšati. Fendt 700 Vario ni kar tako že leta ena najbolj priljubljenih serij traktorjev. Kombinacija moči, okretnosti, funkcionalnosti in udobja vam zagotavlja zanesljivega partnerja. Filozofija krmiljenja FendtONE, sestavljena iz novega delovnega mesta voznika in platforme FendtONE, pa postavlja nove standarde.

*Nazivna moč po ECE R 120
Model kW KM
714 Vario 106 144
716 Vario 120 163
718 Vario 133 181
720 Vario 148 201
722 Vario 163 222
724 Vario 174 237

Perfekcionist za vsako uporabo

Prilagodljiv velik traktor z območjem moči od 106 do 174 kW je vaš zanesljiv partner za vse vrste uporabe – od lažjih del na travnikih, dinamičnega transporta, do težkih poljedelskih opravil.

Ker vsestranskost spada k odličnosti Fendt 700 Vario nudi vse funkcije, ki vam olajšajo vsakdan:

 • Povečana dvižna sila 10.360 daN
 • Največja dovoljena skupna masa 14 t
 • Visoka nosilnost do 6.020 kg
 • Hidravlično dvigalo s serijsko 109 l/min Load sensing hidravlično črpalko (opcija 152 l/min in 193 l/min)
 • 4 prestavna razmerja zadnje priključne gredi
 • 1000E za znižanje vrtilne frekvence motorja in prihranek pri porabi pogonske energije
 • Stopnja 4 / Tier 4 Final za izpušne pline
 • 300°brisalec prednje šipe za boljši pogled
 • LED luči z uravnavanjem območja osvetlitve
 • Novi Varioterminal 7-B in 10.4-B v obliki pametnega telefona krmiljen s tehnologijo na dotik ali s tipkami
 • Nove Variotronic funkcije vodenja po parceli in telemetrije

Udobje visoke sezone.

Pregled in prostor

Fendt VisioPlus kabina nudi veliko prostora za vaše udobje. Že pri vstopu pridobite s širokimi stopnicami. Ne le s šest kvadratnimi metri steklenih površin je kabina prostorski čudež – občutek več prostora vam daje tudi prostornina 2.520 litrov in ergonomska razporeditev vseh krmilnih naprav. Številna odlagalna mesta vam pridejo zelo prav.

Vse na očeh

V streho zaobljena panoramska sprednja šipa VisioPlus kabine odpira pogled navzgor in navzdol. S kotom 77 stopinj imate pregled vaših postopkov tudi z dvignjenim sprednjim nakladalnikom. Velika steklena površina 6,2 m2 nudi odličen pogled na okolico brez motečega B stebra. Tudi dež vas ne omejuje: Brisalnik s 300 stopinjskim brisalnim poljem navduši s prostim pogledom na celotno sprednjo stran.

Kakovostna oprema

Visoka sezona lahko pride: Fendt 700 Vario ima zračno vzmetenje kabine in zagotavlja najboljše udobje. Tri točkovno zračno vzmetenje kabine odlično izravnava neravnine terena. Najbolj udobno in sproščeno sedite v super udobnem sedežu Evolution dynamic Dual Motion, ki vam idealno varuje hrbtenico. Vzmeten z zrakom pod tlakom kompresorja traktorja, se sedež samodejno prilagodi vaši teži. Sedež je na voljo z oblogo iz črnega blaga ali pravega usnja.

Povsem individualno voznikovo mesto

Pri po višini in nagibu nastavljivem volanskem stolpu, se zapah volana in nosilnika armaturne plošče lahko sprosti z dodatno stopalko in ju tako lahko z obema rokama natančno premaknete v želeni položaj.
Zahvaljujoč napravi za prostoročno telefoniranje z premičnim mikrofonom telefonirate prostoročno in z najboljšim glasom. Na hrup optimirani ležaji VisioPlus kabine odlično dušijo zunanje moteče šume. Samodejna klimatska naprava zagotavlja idealno zračenje in ustrezno temperaturo v kabini. Filter z aktivnim ogljem zagotavlja najbolj čist zrak za dihanje tudi v posebej prašnih pogojih dela.

Celovito premišljeno: Fendt zasnova krmiljenja

Že leta se dokazuje zasnova Fendt krmiljenja na desnem naslonjalu za roko, ki ga sestavljajo Varioterminal, večnamenska vozna ročica, križna krmilna ročica, linearni modul in folijska tipkovnica. Za krmiljenje traktorja ter priključnih strojev in izbiro VariotronicTI funkcij, Fendt 700 Vario postreže z dvema izvedbama terminala, 7″ terminalom, kakor tudi velikim 10.4″ terminalom. Oba terminala krmilite z dotikom zaslona ali tipkami.

Čisto enostavno v idealni smeri: Fendt VarioGuide

S Fendt VarioGuide imate na voljo dva sprejemna sistema, NovAtel® ali Trimble®. Najboljše rezultate in največje udobje dosežete z VarioGuide vodenjem po parceli. Na izbiro imate dva sprejemnika, NovAtel® ali Trimble®. Z NovAtel sprejemnikom in korekcijskimi signali SBAS, TerraStar-L & -C in RTK ste stalno na pravi sledi. Pri izbiri Trimble® sprejemnika, lahko uporabljate SBAS, RangePoint™ RTX™, CenterPoint RTX™ in RTK. In če zaradi konfiguracije terena kdaj izgubite RTK signal, lahko zahvaljujoč VarioGuide Trimble®-xFill™ tehnologiji, oz. NovAtel® RTK Assist, brez korekturnega  signala zanesljivo nadaljujete z delom še do 20 minut.

Nove linije vožnje z Fendt Contour Assistant

Fendt traktorji z Varioterminalom 10.4 in VarioGuide sistemom in sprejemniki NovAtel® ali Trimble® lahko sedaj uporabljajo Fendt Contour Assistant. Ta dopolnjuje poznane tipe linij vožnje VarioGuide sistema s tipi »konturni segmenti« in »posamezne linije« in vam pomaga k še učinkovitejšemu in udobnejšemu delu. Pri tipu voznih linij konturni segmetni, se pri enkratnem obvozu parcele zabeležijo različni segmenti. Tako lahko hitro in enostavno določite meje parcele. Pri posameznih linijah se z obvozom parcele vse vozne linije določijo kot skoraj neskončne konturne linije.

Odlično za vsako uporabo

Vozlišče ISOBUS je za Fendt Variotronic odločilna povezava do priključnih strojev. Preko Variotronic krmiljenja priključnih strojev lahko vse stroje, ki so skladni z ISO 11783, enostavno in hitro krmilite preko Varioterminala, pri ustrezni podpori pa tudi preko večnamenske vozne ročice. Fendt 700 Vario je lahko opremljen že s unkcionalnostmi Variotronic TIM-ready. To pomeni, da TIM združljiv priključni stroj v določenih funkcijah krmili traktor. To so, na primer pri TIM združljivi balirki, hitrost vožnje naprej in en hidravlični ventil.

Odlična usklajenost za najboljši pogon.

Moč in zanesljivost

Zanesljiv šestvaljni Deutz motor v Fendt 700 Vario daje od 106 do 175 kW pogonske moči z največjo vozno hitrostjo 50 km/h. s prostornino 6,1 litra, 4 ventilsko tehniko in Common Rail vbrizgom goriva, motor omogoča vožnjo z visokim vrtilnim momentom. Kompakten velik traktor ja zasnovan za velike moči in obremenitve. Motor in menjalnik sta idealno usklajena, kar omogoča visok skupni izkoristek.

 

Varčno in prijazno do okolja

Pri porabi šteje vsak liter. Opremljen z SCR tehnologijo obdelave izpušnih plinov je Fendt 700 Vario posebej varčen pri porabi goriva in izpolnjuje zahteve za izpušne pline stopnje Tier4 / Tier 4 Final. K varčni porabi goriva prispeva tudi pasivni filter prašnih delcev, ki za regeneracijo ne potrebuje dodatnega vbrizgavanja goriva. Z odlično usklajenostjo motorja in menjalnika, novi Fendt 700 Vario nudi celotno moč tako na polju kot tudi na cesti.

 

Varčno in z malo vzdrževanja

Predfilter goriva s termostatskim ventilom omogoča zanesljiv zagon traktorja tudi pri zelo nizkih temperaturah, saj predhodno ogreto gorivo iz povratnega voda teče v predfilter. Hladilniki in filtri so nameščeni tako, da je njihovo vzdrževanje uporabniku prijazno. Prikazovalnik porabe goriva in porabe AdBlue ne omogoča le prikaza trenutne porabe goriva, pač pa tudi zapisovanje porabe pri različnih uporabah. Poleg tega pa je vozniku v pomoč pri izbiri varčnega načina vožnje.

Priljubljen, zanesljiv, odličen: Fendt Vario menjalnik.

Odlična vožnja je brezstopenjska

Samo z brezstopenjskim Vario menjalnikom lahko za vsako delo izberete idealno hitrost vožnje. Brezstopenjsko vozite natančno od 0,02 km/h do maksimalne hitrosti 50 km/h. In pri tem vaš traktor sproščeno krmilite z večnamensko vozno ročico ali vozno stopalko. Posebej pozitivni so zmanjšani stroški vzdrževanja z daljšim intervalom menjave olja menjalnika na 2.000 ur. Ločeno ohišje za olje varuje menjalnik pred mešanjem in umazanjem olja.

Pravo vrtenje s 1000E varčevalno priključno gredjo

Vseeno kateri s priključno gredjo gnani stroj namestite – pri Fendt 700 Vario lahko odvzamete toliko moči kot je potrebno. Na voljo so štiri skupine vrtljajev priključne gredi – 540, 540E, 1000 in 1000E. Skupina vrtljajev 1000E omogoča optimalen prenos moči in prihrani gorivo pri priključnih strojih z visokim številom vrtljajev in istočasno manjšo potrebno močjo, npr. vrtavkasta brana, črpalka za gnojevko ali škropilnica.

Uravnoteženo in učinkovito s TMS

Raznovrstna opravila so za vsestranski traktor na dnevnem redu. Naj si bo pri transportu ali pri težkih vlečnih delih, Fendt 700 Vario ima optimalno usklajene moč, porabo goriva in varovanje sklopov traktorja. Traktor Management System (TMS) uravnava delovanje motorja in menjalnika tako, da vedno vozite v gospodarnem optimumu, ne da bi pri tem bilo potrebno razmišljati. Enostavno izberete želeno hitrost vožnje.

S polno močjo do meje možnega

Funkcije, kot je samodejno uravnavanje mejne obremenitve 2.0, dodatno zmanjšajo porabo goriva, saj motor vedno dela v idealnem območju vrtljajev. Mejna obremenitev, ki se razlikuje glede na uporabo traktorja, se samodejno uravnava. Mejne obremenitve tako ni potrebno več ročno uravnavati, motor in menjalnik pa sta odlično usklajena. V Kickdown načinu, traktor prepriča z energično pospešitvijo do končne zmogljivosti.

Odlična opremljenost.

Traktor za odlične dosežke

Idealne linije pri rahljanju, prehod do prehoda pri setvi, odlična rez pri košnji – s Fendt 700 Vario je vaše delo odlično in z rezultati boste izjemno zadovoljni. Številna priključna mesta in samodejne funkcije vam nudijo številne možnosti uporabe priključnih strojev. Močna hidravlika vam olajša in razširi območje uporabe z najboljšo učinkovitostjo in produktivnostjo.

Močna hidravlika

S pretokom 193 litrov na minuto nudi Load-Sensing črpalka Fendt 700 Vario pravo prostorninsko zmogljivost hidravlike. Ta velikost črpalke pri Profi in ProfiPlus izvedbi igraje zadovolji vse potrebe priključnih strojev. Tudi druge velikosti črpalk s pretokom 152 l/min in 109 l/min (Power in PowerPlus) imajo dovolj veliko zmogljivost za vse priključne stroje. Pri teh zmogljivostih črpalk je omogočeno delovanje z nizkim številom vrtljajev motorja in tako prihraniti gorivo tudi v zahtevnih delovnih postopkih.

Dvigalec uteži v najboljši formi

Stabilna zgradba Fendt 700 Vario omogoča dvižno silo 10360 daN, ki je kos tudi najtežjim bremenom. Pri udobnem sprednjem hidravličnem dvigalu, z razbremenilno regulacijo, je mogoče maso priključnega stroja prenesti na sprednjo premo. Stopnjo razbremenitve je mogoče, zahvaljujoč posebnemu dvosmerno delujočem ventilu sprednjega hidravličnega dvigala, natančno nastaviti. To neprestano zagotavlja zanesljivo krmiljenje sprednjih koles traktorja in med drugim tudi to, da sprednji priključni stroj nalega na tla le s tlakom, ki je potreben za to delo.

Odlična celota Vario in Cargo

Fendt 700 Vario je izjemno primeren za delo s prednjim nakladalnikom. Kot pogleda navzgor je, zahvaljujoč zaobljeni panoramski srednji šipi, potrojen. Voznik ima tako omogočen pogled tudi na povsem dvignjen nakladalnik. Sprednjo šipo lahko med uporabo sprednjega nakladalnika kadarkoli odprete. Delo s sprednjim nakladalnikom postane pravo zadovoljstvo.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio