sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Vlečene škropilnice UG

Prilagojene zahtevam velikih posestev

Vlečene škropilnice UG Nova so z velikostmi rezervoarja 2400 in 3200 litrov posebej prilagojene zahtevam velikih posestev in ponudnikov strojnih storitev. Širok okvir iz jekla, kompakten rezervoar in robustne letve skrbijo za potrebno stabilnost. Vse cevi so zaščitene v okvirju.

Izredno stabilne in lahke

Zaradi posebne profilne konstrukcije so škropilne letve Amazone hkrati izredno stabilne in lahke. Taka konstrukcija omogoča uporabo tudi na manjših traktorjih ali uporabo večjih škropilnic. Za varen in hiter transport po cesti imajo letve Super-S tudi pri velikih delovnih širinah zelo ozko transportno širino, ki znaša le 2,40 metra.

Zalogovnik za čisto vodo

 

180-litrski zalogovnik omogoča, da je čista voda stalno pri roki. Če se mešalna naprava zapre v položaj »splakovanje« in preklopi na vzvratno delovanje, se začne čiščenje črpalnega filtra, črpalke, armature, napeljave na škropilni letvi in šob. To se lahko izvaja tudi pri še polnem glavnem rezervoarju. Motnje v delovanju zaradi zasušenih ostankov škropilne mešanice so tako izključene.

Oprema za čiščenje

 

Za čiščenje notranjih sten zalogovnika s škropilno mešanico se uporabljajo rotacijske šobe. S krtačo iz opreme za čiščenje se lahko škropilnica od zunaj temeljito opere že takoj na njivi.

Brezstopenjski intenzivni mešalni mehanizem

 

Delovanje hidravličnega mešalnega mehanizma je mogoče nastavljati brezstopenjsko vse do popolne zaustavitve. S tem se preprečuje penjenje ali olajša praznjenje ostankov škropiva. Pri škropilnicah Amazone se odvečna škropilna mešanica po povratnem vodu vrača na mesto črpanja. Nenamerno mešanje škropilne mešanice je tako izključeno.

 

Črpalna tehnika

 

Premično pritrjene membranske batne črpalke delujejo zanesljivo in so odporne proti obratovanju brez tekočine in proti uporabi tekočih gnojil. Večvaljna različica skrbi hkrati za veliko zmogljivost pri sesanju ter za enakomerno potiskanje in mirno delovanje. Na izbiro so črpalke z zmogljivostjo 250 in 370 l/min. Za stalen nadzor delovanja črpalke z voznikovega sedeža se izenačenje volumna olja pri vseh črpalkah prikazuje zgoraj, v voznikovem vidnem polju.

 

Raztapljanje in polnjenje

 

Učinkovine v obliki praha in večje količine sečnine se hitro in varno raztapljajo ter hkrati polnijo zalogovnik s krožno napeljavo, ki poteka po notranjem robu posode, ali v merilni posodi, ki je opremljena z mešalno šobo.

 

Robustna in zanesljiva tehnika

 

Širok okvir iz profilov, kompakten zalogovnik in robustna škropilna letev skrbijo za potrebno stabilnost. Vsi robovi so zaobljeni, vse cevi pa potekajo znotraj okvirja.

Splakovanje posod za škropivo

 

Za neproblematično čiščenje plastenk za škropiva in za popolno izkoriščenost vsebine posod je na voljo rotacijska šoba. Z njo je mogoče očistiti tudi zaprto polnilno posodo.

 

Podvozje

 

Podvozje je mogoče na željo kupca opremiti z osjo brez zavor, z dvokrožnim sistemom na stisnjen zrak ali s hidravličnim zavornim sistemom.

Rastlinam prijazna vožnja

 

Nastavljiv kolotek, velika prosta višina in ravna spodnja stran priključka brez štrlečih delov olajšajo rastlinam prijazno delo. Blatnike Amazone je mogoče nastavljati glede na različne mere pnevmatik. Pravilna izbira najprimernejših pnevmatik pa je najpomembnejša za rastlinam prijazno delo. Na voljo je več vrst priklopnih rud:

Priklopna ruda SelfTrail
Izredno stabilna priklopna ruda, pri kateri ostajajo kolesa škropilnice v kolesnicah traktorja, zagotavlja, da priključek resnično sledi traktorju. Z nastavljivo dolžino je mogoče krmilno geometrijo prilagoditi traktorju. Končna hitrost znaša 25 km/h.

Priklopna ruda UniTrail
Univerzalno priklopno rudo je mogoče vgraditi v transportni in delovni funkciji. Hidravlično krmiljenje dovoljuje prilagajanje škropilnice nagibom terena in manevriranje v vrstnih kulturah. Končna hitrost znaša 40 km/h.

Trail-tron
Trail-tron je elektrohidravlično krmiljeno priklopna ruda, ki je upravljana preko delovnega računalnika Amatron+. Možno jo je krmiliti tudi preko večfunkcijske ročice neposredno iz kabine traktorja. Končna hitrost znaša 40 km/h.

 

Škropilna letev Q-plus

 

Za hidravlično razklapljanje in zlaganje skrbi močen hidravlični cilinder. V serijski opremi so: hidravlično nastavljanje višine, trikratno blaženje sunkov in enostransko zlaganje levega ali desnega dela letve. 80 mm široki profili zagotavljajo potrebno stabilnost. Škropilno letev Q-plus je mogoče, če je le odprto transportno varovalo, v vsaki poljubni višini takoj odpahniti ali zapahniti oz. zložiti.

 

Škropilna letev Super-S

 

Škropilne letve Super S se lahko samodejno sklaplja ali razklaplja preko hidravličnega valja. V transportnem položaju so škropilne letve izjemno kompaktno nameščene za osnovno napravo pri širini transporta, ki znaša samo 2,40 m. Višina transporta je pri standardnem traktorju pribl. 2,90 m. Ogrodje Super-S z do 140 mm širokimi, večkrat zarobljenimi jeklenimi profili je izjemno stabilno. S 3-kratnim oblazinjenim priključkom, hidravlično nastavitvijo višine in elastičnimi drsniki se škropilne letve Super-S varno in s pravilno razdaljo vodi čez neravne dele. Dobavljive so v delovnih širinah 15, 16, 18, 20, 21, 24, 27 in 28 metrov. Na strmih nagibih in pri velikih delovnih širinah je smiselna uporaba nastavljanja nagiba z nevtralnim položajem. Hitro in natančno nagibanje letve in njeno vračanje v izhodiščni položaj poteka iz traktorske kabine ter sta zanesljivi in preprosti.

Cevi za zaščito šob v zunanjem območju ali po celotni delovni širini škropilne letve skrbijo za dodatno zaščito štrlečih šob ali trikratnih teles šob. Preglednost v cestnem prometu je naravnost vzorna. Kjer pride traktor, tam gre skozi tudi škropilna letev Super-S. Noben del ne štrli iz mer traktorja, zato do poškodb letve ne more priti.

Moderen in natančen

 

Računalnik AMAZONE AMASPRAY+ je robusten računalnik za škropljenje, a preprost za uporabo. Uporabnik se lahko osredotoči na vožnjo, medtem ko računalnik krmili in regulira v skladu z vozno hitrostjo.

Serijske funkcije:

 • enovrstični zaslon z močnim kontrastom,
 • glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
 • do 7 delnih širin,
 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
 • števec hektarjev (Skupni in dnevni števec),
 • tipka +/– 10 %.

Dodatne funkcije:

 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • preklop končnih in robnih šob (alternativa predizbiri sklapljanja),
 • sklapljanje in nagibanje prek enega dvosmerno delujočega hidravličnega ventila (DW) (električna stikalna enota),
 • implementiran ASD: serijski vmesnik.

Računalnik AMATRON+ omogoča popolno avtomatično uravnavanje prednastavljenih količin škropiva (l/ha). Spremembe količin +/- se lahko hitro in natančno izbirajo ter nastavljajo v okviru danih odstotnih korakov. Vse funkcije armature in letve je mogoče upravljati z eno roko. Električni senzor napolnjenosti rezervoarja skrbi za stalen pregled nad količino razpoložljivega škropiva. Z digitalnim merilnikom pritiska AMATRON+ stalno spremlja in podaja tudi podatek o pritisku. Računalnik upravlja naloge in ima možnost shranjevanja. Pripravljen je na priključek ISOBUS in ima serijski vmesnik za priključitev GPS-terminala ter senzorja Hydro-N.

Serijske funkcije:

 • glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
 • do 9 delnih širin,
 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
 • upravljanje nalogov z 20 pomnilniškimi mesti,
 • serijski vmesnik za dokumentacijo in uporabo sistema GPS,
 • pripravljen ISOBUS.

Dodatne funkcije:

 • označevanje s peno,
 • stikalo končnih in robnih šob,
 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • profesionalno sklapljanje za enostransko sklapljanje ali nagibanje škropilnih letev (potreben je le en krmilnik),
 • Distance Control – avtomatsko uravnavanje delovne višine škropilnih letev,
 • Paket Comfort – daljinsko voden tok škropilne brozga.

 

Večfunkcijska ročica

 

Posebno udobno je upravljanje stroja z večfunkcijsko ročico (krmilno palico). Najpomembnejše funkcije škropljenja se lahko preko ergonomsko oblikovane ročice krmilijo brez vidnega stika. AMATRON+ je tako samo še nadzorna naprava in naprava za vnos. Majhno pregibno stikalo omogoča uporabo 8 tipk na treh različnih nivojih.

Za izklop posameznih delnih širin pri posebnih opravilih (lokalno škropljenje) ali kulturah (zelenjava) lahko z računalnikom AMATRON+ izberete in izklopite ustrezne delne širine.
Če se ta funkcija redno uporablja, priporočamo uporabo sistema AMACLICK.

Gnojenje s tekočimi gnojili

 

Za uporabo tekočih gnojil Amazone ponuja šobe z več odprtinami, ki omogočajo škropljenje z večjimi kapljami. Za pozno gnojenje s tekočimi gnojili brez tveganja so na voljo vlečene cevi. Z aluminijastimi profili je mogoče preurediti škropilnico z nekaj prijemi. Uteži V2A izboljšujejo položaj vlečenih cevi med rastlinami.

 

Oprema za zunanje pranje

 

Z opremo za zunanje pranje, ki vključuje vreteno za cev, 20-metrske visokotlačne cevi in pralno pištolo, je mogoče škropilnico takoj po uporabi, tj. še na njivi, temeljito oprati od zunaj.

 

Osvetlitev

 

Amazone v dodatni opremi ponuja tudi cenovno ugodno cestno osvetlitev škropilnice z opozorilnimi tablami, nosilcem za registrsko tablico in omejitvenimi lučmi naprej, kar je zagotovilo za dobro vidnost in varnost v prometu.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio