sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Plug Amazone Cayron

Najvišja stopnja zanesljivosti

Obračalna os je izvedena kot votla gred s premerom 130 mm in opremljena z dvema enako velikima visokokakovostnima in robustnima stožčastima ležajema. Le-ta sta zatesnjena pred prahom in namazana, kar zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Votla gred omogoča čisto položitev hidravličnih
gibkih cevi skozi stolp. To omogoča brezhiben postopek obračanja.

Udobje je zmagoslavje!

Vse hidravlične gibke cevi se razvrsti in varno namesti v prostor za shranjevanje cevi na nosilnem stojalu. Oznaka barve in številke hidravličnih gibkih cevi zagotavlja udobno in nezamenljivo priklapljanje na traktor.

Nošeni obračalni plug Cayron je na voljo kot 5 in 6 brazdni plug za traktorje do 290 KM. Pri Cayron 200 se lahko delovno širino na telo nastavi v tri stopnje in sicer 40 cm, 45 cm in 50 cm. Cayron 200 V razpolaga serijsko s hidravlično nastavitvi delovne širine, v primeru spremembe delovne širine se širina sprednje brazde samodejno hidravlično prilagodi.

Prepričljivi argumenti

  • Veliko dimenzionirana in izredno robustna obračalna os s premerom 130 mm
  • Izredno robustna pravokotna cev okvira 200 mm x 120 mm x 8,8 mm
  • Breznavojno vodilo hidravlične napeljave in kablov skozi votlo obračalno os
  • Aktivna blaženje vibracij, ki ga omogoča vzmetena os spodnjih vlečnih drogov
  • Vgrajene kroglice spodnjih vlečnih drogov poskrbijo za enostaven priklop in veliko stabilnost

Pameten sistem krmiljenja

Paralelogramski sistem krmiljenja predstavlja osrednji sklop na plugu in povezuje okvir pluga z vrtiščem. Pametna konstrukcija tega sistema krmiljenja je odločilna za natančno in udobno možnost nastavitve ter za manjšo potrebo po vlečni moči in vedno optimalen videz preorane površine.

Enostavna nastavitev pluga

Serijska, hidravlična nastavitev sprednje brazde (2) omogoča enostavno in udobno nastavitev pluga. Vzporedna vezana pluga s konstrukcijo zahteva zelo malo sile in je zato brez težav možna med samo vožnjo. Vlečna linija je tovarniško prednastavljena in je običajno ni potrebno korigirati.

  • Zelo praktično pri pogostem menjavanju traktorjev ali na strmini
  • Nastavljiv prikaz za nastavitev sprednje brazde

Stabilen del za dvig okvira

Dvig okvira na drugem telesu zmanjša obremenitev na okvirih in s tem poveča stabilnost pluga. Nosilno krmilo je opremljeno z 2 veliko dimenzioniranima vertikalnima ležajema in namazanimi,  visokokakovostnimi posebnimi pušami.

  • Veliko nastavitveno območje okvira pri maksimalni življenjski dobi

Robusten okvir pluga

Zelo veliko dimenzioniran okvir 200 x 120 x 8,8 mm zagotavlja največjo stabilnost pluga. Pravokotni profil z zelo visokim upornim momentom zagotavlja natančno delovno globino od prvega do zadnjega telesa.

Privijačena konstrukcija z vodoravnimi vijačenji dodatno pripomore k izjemni robustnosti plugov Cayros. Modularni sistem s prirobnično razširitvijo okvira omogoča najboljšo gibljivost, 5-brazdni plug se lahko z dogradnim okvirom preprosto razširi v 6-brazdnega. Razdalja dolžine telesa 100 cm v kombinaciji z višino okvira 83 cm in gladko površino veliko dimenzionirane pravokotne cevi okvira omogoča maksimalno prehodnost.

Variabilna širina brazde

Vsi plugi Cayron razpolagajo z nastavljivo širino brazde. Pri Cayron 200 le-ta poteka v 3 stopnjah (40-45-50 cm na telo) s prestavljanjem okvira ter prilagoditvijo postavitve plužnega telesa in koles. Delovna orodja in krožno črtalo se samodejno prilagodijo. Modeli Cayron V razpolagajo z brezstopenjsko hidravlično nastavitvijo širino brazde od 30 do 55 cm na telo. Velika in jasno zaznavna skala na nosilnem stojalu sporoča trenutno nastavljeno delovno širino. Širina sprednje brazde se pri nastavljanju prek sistema krmiljenja samodejno prilagodi, kar vedno zagotavlja optimalen rezultat dela.

Predplužnik M1

Klasičen predplužnik koruze za čisto vlaganje ostankov pridelkov v brazdo. Montaža ploščatega ročaja z izbirnima 2 razdaljama do plužnega
telesa za čim boljši prostor in preprečevanje mašenja. Serijska brezorodna nastavitev globine prek rastra lukenj.

Vložne pločevine

Za olupljenje in vložitev sprednjega roba zemeljske ride in s tem vdelava ostankov pridelkov. Lažja in ugodnejša alternativna možnost za predplužnik za lažje in srednje terenske pogoje.

Krožno črtalo

Poskrbi za ćist rob brazde. Nazobčana ali tudi gladka plošča črtala s premerom 500 mm in stožčastimi ležaji. Izbirni 2 držali različnih dolžin za optimalno pozicioniranje plužnega telesa in predplužnika. Krajše držalo pozicionira črtalo poleg predplužnika in poskrbi za čisto zadnjo brazdo.
Z dolgim držalom deluje krožno črtalo pred predplužnikom in s tem nudi optimalen prostor in majhno nevarnost zamašitve.

Plazno črtalo

V kamnitih tleh predstavlja to robustno alternativo krožnemu črtalu, prihrani težo in stroške. Z enakomernim rezanjem zemeljske ride zmanjša plazno črtalo potrebo po vlečni moči ter obrabo sprednjega dela vodilne pločevine in omogoča še bolj enakomeren rezultat dela. Razpoložljivo samo za telesa W 35 in S 35.

Paker za pluge Cayron in Cayros

C-Pack 900 S

Zaradi velikega premera obroča, ki je 900 mm, je paker zelo lahkovlečen. Profil obroča nakazuje 36° profil roba, kar na zahtevnih tleh zagotavlja globoko utrjevanje brazd in majhno pogrezanje. S pleči, ki so vgrajena v profil obroča doseže paker v lahka tla kot 42°, kar zagotavlja opcijsko oporo pakerja in globinsko delovanje. Profil obroča omogoča izredno univerzalno uporabo na različnih vrstah tal. Brezpestna konstrukcija pakerja omogoča modularno možnost razširitve delovne širine, neobrabni čistilni trakovi pa delovanje brez mašenja.

Valjar z lopatastimi obroči 550

Za intenzivno izravnavo in drobljenje tal, se lahko na željo na C-Pack 900 S dodatno namesti valjar z lopatastimi obroči. Lopatasti obroči s premerom 550 mm so prav tako izvedeni brezpestno in omogočajo modularno razširitev. Izjemno udoben in kupcu prijazen je enostaven transport valjarja z lopatastimi obroči, s preprostim stisnjenjem pakerja in valjarja z lopatastimi obroči se le-ti samodejno pritrdijo za cestni
transport.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio