sl
sr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 300 Vario

Novi Fendt 300 Vario. Da.

Že od leta 1980 serija 300 združuje izkušnje več generacij in zagotavlja najboljšo kakovost in zmogljivost. Zato pravimo: Da. Saj Fendt 300 Vario nudi vse kar potrebujete. Prepričajte se sami in recite “da” za kompaktni vsestranski traktor.

*Ocena moči v skladu s standardom ECE R 120
Model kW KM
310 Vario 74 100
311 Vario 83 113
312 Vario 90 123
313 Vario 97 133

Fendt 300 Vario. Seveda.

Kdor pozna okreten kompaktni traktor ve, koliko je v njem. Na travnikih, na njivah, pri transportu ali pri komunalnih delih – opremljen s še več udobja, funkcijami in učinkovito tehnologijo, je Fendt 300 Vario vaš zanesljiv spremljevalec pri dnevnih izzivih vašega dela.

Prilagodljivost in učinkovitost v enem.

 

S Fendt 300 Vario Profi pridobite traktor, ki prepričljivo, učinkovito in zmogljivo olajša vaš vsakdanjik:

  • Močan motor prostornine 4,4l
  • VisioPlus kabina za najboljši pogled in več prostora
  • 110 l krmiljena črpalka za več pretoka pri nižji vrtilni frekvenci motorja
  • Sprednji traktorski nakladalnik Fendt Cargo Profi z inteligentnimi funkcijami
  • Pregledno krmiljenje z Variocentrom in s 7˝ Varioterminalom
  • Električni ventili z uravnavanjem pretoka in časom delovanja
  • LED delovne luči
  • Večnamenska krmilna ročica z ISOBUS funkcijami
  • Transportna hitrost 40 km/h pri zmanjšanem številu vrtljajev (1700 vrt/min)
  • Velika nosilnost nad 3,5 t

Veliko prostora? Vse na očeh? Da.

 

Udobje in krmiljenje kot pri velikih: opremljen z Visio Plus kabino in enostavnim krmiljenjem preko Vario centra Fendt 300 Vario izpolni vse vaše želje in pričakovanja po udobju in uporabnosti. V novi kabini se takoj počutite kot doma. Voznikov in sovoznikov sedež, prost pogled, krmiljenje in vzmetenje – celotna zasnova kabine od dna navzgor je premišljena in zasnovana za vaše udobje in optimalne delovne pogoje.

Kdor pozna okreten kompakten traktor ve, kakšno je njegovo upravljanje. Glede na potrebe Fendt 300 Vario nudi ustrezne funkcije, tako da izberite najboljše rešitve iz različic opreme Power in Profi.

Fendt 300 Vario Power vam nudi ustrezno opremo za vsestransko uporabo na travnikih, njivah, pri transportu, negi rastlin, v nasadih, pri komunalnih delih in ne nazadnje tudi kot dvoriščni traktor. Pri tem vas prepriča robustnost in dolga življenjska doba.

Za več udobja in funkcij pri posebnih zahtevah izvedba 300 Vario Profi nudi dodatke, ki vam dodatno olajšajo dolg in naporen vsakdanjik.

Neoviran pogled – ko enostavno vidite več.

Panoramska sprednja šipa kabine je pravi plus za zagotovitev preglednosti. Sprednja šipa brez prečnih stebrov je zaobljena v streho. Vidni kot se potroji: S 77 stopinjami imate prost pogled navzgor – tudi pri povsem dvignjenem sprednjem nakladalniku. Za še prilagodljivejše vstopanje in izstopanje so na voljo tudi desna vrata. Če želite, da se sprednja šipa odpira, je pri Fendt 300 Vario na voljo tudi deljena šipa. Skupaj imate v VisioPlus kabini 6,2 m2 steklenih površin za neoviran
razgled, brez motečega B stebra.

Udobje in krmiljenje kot pri velikih

Opremljen z VisioPlus kabino in enostavnim krmiljenjem preko Vario centra Fendt 300 Vario izpolni vse želje po udobju in uporabnosti. V kabini se takoj počutite kot doma. Voznikov in sovoznikov sedež, prost pogled, krmiljenje in vzmetenje – celotna zasnova kabine od dna navzgor je premišljena in zasnovana za vaše udobje in optimalne delovne pogoje.

Več prostora

Fendt VisioPlus kabina nudi veliko prostora za vaše udobje. Že pri vstopu pridobite s širokimi stopnicami. Ne le s šest kvadratnimi metri steklenih površin je kabina prostorski čudež – občutek več prostora vam daje tudi prostornina 2.520 litrov in ergonomska razporeditev vseh krmilnih naprav. Vse krmilne naprave so optimalno dostopne. Številna odlagalna mesta vam pridejo zelo prav.

Paket dobrega počutja

Odlično delujoče vzmetenje kabine je osnova za varno in udobno vožnjo in delo. Mehansko vzmetenje kabine učinkovito blaži sunke. Pnevmatsko vzmetenje kabine, ki je na voljo s Profi in ProfiPlus opremo, ima zadaj dodatno uravnavanje nivoja.

Učinkovito krmiljenje – udobna vožnja.

V celoti pregledno: Fendt krmiljenje

Premišljeno do podrobnosti, vedno z mislijo na celoto, vam Fendt traktorji vedno nudijo intuitivno krmiljenje in funkcionalnost. Krmilne naprave, ki jih sestavljajo Varioterminal, vozna ročica, križna ročica, prevesna stikala in folijska tipkovnica, so pregledno nameščene
na Variocentru.

Na en mah: Varioterminal 7″

Pregleden, intuitiven in praktičen – novi Varioterminal 7″ z LED osvetlitvijo ozadja združuje vse funkcije traktorja in priključnih strojev v enem terminalu. Tudi ISOBUS združljive priključne stroje krmilite neposredno preko Varioterminala. Preko ploščate strukture menijev in
jasnih prikazov se hitro znajdete. Funkcije izbirate z dotikom zaslona ali pa s tipkami. Eleganten LCD Varioterminal brez okvirja in v optiki pametnega telefona ima briljantne barve in jasno ločljivost. Je
odporen na raze in se enostavno čisti. Ponoči zaslon samodejno vklopi zasenčen prikaz, ki ne slepi in ima na voljo nočno funkcijo.

Enostavno krmiljenje na ozarah: Fendt VariotronicTI

Elektronsko podprto krmiljenje funkcij se še posebej izkaže na ozarah. S krmiljenjem postopkov na ozarah VariotronicTI prihranite 1.920 premikov roke pri 160 obračanjih traktorja na ozarah. Tako na mestu, kakor med vožnjo, lahko na terminalu programirate do 39 postopkov na ozarah. Pozneje zadošča le pritisk na tipko, da sprožite samodejno izvajanje postopkov na ozarah. Vozite, ne da bi morali premikati roko na krmilne
naprave.

Vedno in povsod na liniji

Najboljše rezultate in največje udobje dosežete z VarioGuide vodenjem po parceli. Na izbiro imate dva sprejemnika, NovAtel® ali Trimble®. Z NovAtel sprejemnikom in korekcijskimi signali SBAS, TerraStar-L & -C in RTK ste stalno na pravi sledi. Pri izbiri Trimble®
sprejemnika, lahko uporabljate SBAS, RangePoint™ RTX™, CenterPoint RTX™ in RTK. In če zaradi konfiguracije terena kdaj izgubite RTK korekturni signal, lahko zahvaljujoč VarioGuide Trimble®-xFill™ tehnologiji, brez korekturnega signala zanesljivo nadaljujete z delom še do 20 minut.

Iskrivo in učinkovito

Območje moči Fendt 300 vario znaša od 81 kW do 102 kW maksimalne moči, z najvišjo vozno hitrostjo 43 km/h. Motor AGCO Power 44AWF HD daje seriji 300 več pogonske moči in večji vrtilni moment. Pri tem je ta vsestranski traktor izjemno varčen, saj nizko nazivna vrtilna frekvenca motorja (2100) in nov hladilni sistem ter visokozmogljiv zračni filter zagotavljajo visok izkoristek pri nizki porabi goriva.

Varčno in prijazno do okolja

Varčuje se tudi pri izpušnih plinih: SCR tehnologija za izpušne pline z AdBlue čiščenjem izpušnih plinov sta posebej varčna pri porabi goriva. Z dodatnim vbrizgom AdBlue sečnine so dušični oksidi zmanjšani na minimalno možno raven. V kombinaciji z dizel oksidacijskim katalizatorjem (DOC) in povratnim dovajanjem izpušnih plinov (AGRex) se emisije izpušnih plinov učinkovito zmanjšajo in motor izpolnjuje najnovejše zahteve za izpušne pline stopnje 4/Tier 4 final.

Varčno in z malo vzdrževanja

Predčistilnik goriva s termostatskim ventilom omogoča zanesljiv zagon traktorja tudi pri zelo nizkih temperaturah, saj predhodno ogreto gorivo iz povratnega voda teče v predčistilnik. Hladilniki in filtri so nameščeni posebej prijazno za vzdrževanje. Prikazovalnik porabe goriva in porabe Adblue ne omogoča le prikaza trenutne porabe goriva, pač pa tudi zapisovanje porabe pri različnih uporabah. Poleg tega podpira voznika pri izbiri gospodarnega načina vožnje.

Brezstopenjski užitek v vožnji

Vario menjalnik zagotavlja udobno vožnjo in nudi možnost za  prihranek goriva. Brez pretikanja vozite natančno od 0,02 km/h do maksimalne hitrosti 40 km/h. Tako vedno delate z natančno tisto hitrostjo, ki jo potrebujete za delo. Tako dosežete večjo zmogljivost
kot pri menjalnikih s prestavami prestavljivimi pod obremenitvijo. In pri tem vozite sproščeno, ali z vozno ročico ali z nožno stopalko. Vario menjalnik in motor sta uravnana na nizko porabo.

Ustrezno vrtenje …

… priključne gredi udobno uravnate s tipkami na Variocentru: zadaj so na voljo vrtljaji 540, 540 E in 1000 vrt/min (opcijsko pogon preko menjalnika). Praktično je zunanje krmiljenje na zadnjih blatnikih. Eco varianta 540 E je posebej uporabna pri lažjih delih, z znižanim številom vrtljajev motorja učinkovito varčujete z gorivom. Priključna gred Fendt 300 Vario se odlikuje z visokim izkoristkom, saj poteka pogon prilključne gredi direktno skozi Vario menjalnik.

Uravnoteženo in učinkovito s TMS

Menjajoče se uporabe so za vsestranski traktor na dnevnem redu. Naj si bo pri transportu ali pri težkih vlečni delih, Fendt 300 Vario ima optimalno usklajene moč, porabo goriva in varovanje sklopov traktorja.
Traktor Management System TMS uravnava motor in menjalnik tako, da vedno vozite v gospodarskem optimumu, ne da bi pri tem morali premišljati. Enostavno izberete želeno hitrost vožnje.

Sproščeno mejno delovanje

Fendt 300 Vario nudi samodejno uravnavanje mejne obremenitve 2.0, ki znižanje števila vrtljajev motorja uravnava v odvisnosti od potrebne moči. Tako motor vedno deluje v optimalnem območju vrtljajev. Po izbiri lahko mejno obremenitev 2.0 nastavite tudi ročno. Energično speljevanje pa vam omogoča Kickdown način, kjer traktor, tako kot avto z avtomatskim menjalnikom, močno pospeši.

Predpogoj za vaš uspešen delovni dan

Fendt 300 Vario izpolni vaše zahteve po robustnosti in prilagodljivosti. Boljša vleka in še večje udobje zagotavlja vzmetenje sprednje preme z vzdolžnim vzvodom, avtomatika sprednjega pogona, ki deluje v odvisnosti od zamika sprednjih koles in hitrosti vožnje ter 100 odstotni diferencialni zapori v obeh premah – več funkcij olajša vaše delo na polju in pri transportu.

Varna vožnja tudi pri veliki nosilnosti

Novi Fendt 300 Vario temelji na robustnem polokvirju iz litine, ki je zasnovan za največjo dovoljeno maso 8.500 kg in nosilnost nad 3.500 kg. S prostorom varčna izvedba s polokvirjem zagotavlja prostor za novo vzmetenje z vzdolžnim nihajnim vzvodom, ki ga odlikuje posebej udobna vožnja. Zožen polokvir iz litine poleg tega zagotavlja več prostora za večji zamik sprednjih koles za optimalno okretnost.

Zmogljiva hidravlika

S 110 litri pretoka Load-Sensing črpalka (LS krmiljena črpalka) zagotavlja veliko pretočno moč hidravlike. Pri teh zmogljivostih črpalk je mogoče delovanje z nizkim številom vrtljajev motorja in tako učinkovito prihraniti gorivo tudi v zahtevnih delovnih postopkih. Fendt 300 Vario je v izvedbi Profi serijsko opremljen s 110 litrsko LS-krmiljeno črpalko. Power izvedba je serijsko opremljena s 84 litrsko konstantno črpalko, a je lahko opremljena tudi s 110 litrsko črpalko.

Podaljšajte vaš traktor

Fendt 300 Vario je odličen traktor za nakladanje. Kompaktna zasnova in velik zamik sprednjih koles omogočata okretno vožnjo. Nakladanje lahko skozi panoramsko šipo VisioPlus kabine spremljate v celoti – tudi povsem dvignjen sprednji nakladalnik. Velike hidravlične zmogljivosti ob nizkih vrtljajih motorja zagotavljajo hitro dviganje in natančno delovanje
nakladalnika.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis: 0807078
Rezervni deli: +386 1 834 44 40
e: km.info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio