sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Novi Fendt 300 Vario (MY 2020)

Novi Fendt 300 Vario. Vedno ustreza. Že 40 let. Tudi v prihodnosti.

Fendt 300 je, s 140.000 prodanimi traktorji od leta 1980, enkratna zgodba o uspehu. Serija s svojimi odlikami, kot so moč, kakovost, vsestranskost in izvrstno ohranjanje vrednosti, sodi na praktično vsako gospodarstvo. Četrta Vario generacija nudi, poleg top modela 314 Vario z 152 KM maksimalne moči, tudi v celoti novo voznikovo delovno mesto FendtONE. Ta stroj in pisarno združuje v
eno enoto. In Fendt 300 Vario je ponovno pionir pri kompaktnih standardnih traktorjih.

Maksimalna moč ECE R 120
*Maksimalna moč z DP ECE R 120
Model kW KM
311 Vario 83 113
312 Vario 90 123
313 Vario 98 133
314 Vario 104/112* 142/152*

Ko se povežejo nove tehnologije in trajne odlike.

Kdor enkrat praktično doživi Fendt 300 Vario, ve kaj je v njem. Ali na travniku, na polju, pri transportu ali pri komunalnih delih – nova generacija je modularno zasnovana in odlično prilagojena vašim potrebam: Fendt 300 Vario je vaš zanesljiv in izvrsten spremjevalece za današnje in prihodnje izzive pri vašem delu. Vedno najboljša odločitev..

Fendt 300 Vario točke prednosti. Posebno. Boljše.

 

Fendt 300 Vario odlikujejo premišljene podrobnosti. Nova generacija zajema štiri modele moči od 110 do 152 KM, kakor tudi tri izvedbe opreme Power, Profi in Profi+. To so posebne Fendt rešitve, tako imenovane Fendt točke prednosti, ki naredijo razliko in vam vsakdanje delo enostavno naredijo boljše.

1. VisioPlus kabina – odličen pogled in pregled: čudež preglednosti in prostornosti s 77 stopinjskim neprekinjenim vidnim kotom brez prečnih nosilnikov. Odlična vidljivost tudi ponoči s prekrivno osvetlitvijo.

2. FendtONE voznikovo mesto – intuitivno krmiljenje: centraliziranje vseh krmilnih mest od armaturne plošče do naslonjala za roko z večnamensko vozno ročico. Individualna prilagoditev celotnega delovnega mesta s prosto dodeljivimi tipkami. Oprema po izbiri z dvema, v celoti integriranima 12″ terminaloma na naslonjalu za roko in v strehi.

3. Fendt DynamicPerformance – inteligentna zasnova dodatne moči: za večjo storilnost in produktivnost ter dodatno moč do 10 KM pri 314 Vario, neodvisno od hitrosti vožnje.

4. Tri izvedbe sprednjega hidravličnega dvigala za odlično vodenje priključnih strojev in vleko: udobno sprednje hidravlično dvigalo z regulacijo položaja in regulacijorazbremenitve zagotavlja optimalno kakovost krme z enakomernim ohranjanjem delovne višine. Prenos mase kosilnice ali valjarja na sprednjo premo zagotavlja boljšo vleko in boljše ohranjanje linije vožnje na nagibu.

5. Fendt Guide vodenje po parceli za premišljeno produktivnost: s SectionControl, VariableRateControl, Contour Assistant in Task Doc dokumentiranjem. Z vsemi Fendt traktorji imate dostop do enakih, inovativnih tehnologij.

6. FendtONE – brezžična povezava stroja in pisarne: FendtONE – novo voznikovo delovno mesto povezuje krmiljenje stroja, dokumentiranje in komunikacijo s pisarno v eno novo enoto. Štirje moduli: vodenje po parceli, agronomija, telemetrija in krmiljenje strojev.

7. Lahek in okreten brezstopenjsko jadra s samo 33 kg/KM: zbitost tal zmanjša pridelek na polju ali na travnikih. Obsežna izbira pnevmatik in majhna specifična masa Fendt 300 Vario zagotavlja varovanje vaših tal. S 5.010 kg oz. 33 kg/KM je Fendt 314 Vario pravi lahkokategornik.

8. Največje udobje pri vožnji in delu, na nivoju tovornjaka: inteligenten preplet 4 sistemov: vzmetenje sprednje preme z
uravnavanjem nivoja, opcijsko mehansko ali pnevmatsko vzmetenje kabine, aktivno dušenje nihanja in Fendt Reactio sistem krmiljenja koles.

9. Odlična modularnost s Power, Profi in Profi+ tovarniško: glede na vaše potrebe lahko Fendt 300 Vario odlično tovarniško opremite z 210 opcijami ter izbirate med 150 različnimi pnevmatikami in koloteki.

10. Velik prost prehod do tal za varstvo rastlin: varstvo rastlin in gnojenje v poznejših rastnih fazah rastlin povečujeta pridelek. Fendt 300 Vario nudi visok prost prehod do tal 500 mm, kar omogoča uporabo v posebnih kulturah.

Vaše najljubše mesto s širokim razgledom.

Fendt VisioPlus kabina, s 77 stopinjskim neprekinjenim vidnim poljem, je pravi čudež preglednosti in prostornosti. V streho ukrivljena sprednja šipa, brez motečega prečnega nosilnika, omogoča neoviran pogled na celoten dvignjen sprednji nakladalnik. Usločenje preprečuje nabiranje materialov. Linije pogleda so navzdol in naprej optimirane s kompaktnim pokrovom motorja in ozkim polokvirjem. Tu je še genialno FendtONE delovno mesto, z voznikovim sedežem povezano večnamensko  naslonjalo za roko. Tu se takoj počutite kot doma. Voznikov in sovoznikov sedež, prost pogled, krmiljenje in vzmetenje – celotna zasnova kabine je zasnovana za vaše udobje in optimalne delovne pogoje.

Že pri vstopu pridobite s širokimi stopnicami in dobro oprijemljivimi držali. Številne inteligentne podrobnosti vsak dan prinesejo več zadovoljstva. Sem sodijo tako hladilna posoda, kot številni odlagalni predali, kakor tudi tri odlagalne mreže ali integrirano držalo za steklenice.

Z genialnim, integriranim prehodom za kable pri zaprti kabini, vsak kabel napeljete od zadnje zunanje strani v notranjost. Prah, hrup in voda ostanejo zunaj. Z dodatnim prijemalom zadnje šipe lahko tudi odprto šipo kadarkoli enostavno dosežete.

Odprto ali zaprto? – tri izvedbe kabine

Za še prilagodljivejše vstopanje in izstopanje so na voljo tudi desna vrata. Prednosti so pri enostavnejšem čiščenju vozila, kakor tudi pri hitrejšem priklopu in odklopu sprednjega nakladalnika. Če želite, da se sprednja šipa odpira, je pri Fendt 300 Vario na voljo tudi deljena šipa. Skupaj imate v VisioPlus kabini 6,2 m² steklenih površin za neoviran razgled, brez motečega B stebrička na desni strani. Sprednja šipa šipa, ki se odpira, ima dve prijemali za tesno zapiranje.

Vzmetenje kabine opcijsko

Odlično delujoče vzmetenje kabine je osnova za varno in udobno vožnjo in delo. Mehansko vzmetenje kabine učinkovito blaži nihanja in sunke. Pnevmatsko vzmetenje kabine, ki je na voljo s Profi in Profi+ opremo, ima zadaj dodatno uravnavanje nivoja in zagotavlja enakomerno udobje vzmetenja.

Več prostora

VisioPlus kabina ima veliko odlagalnih mest: hlajen odlagalni predal levo zadaj, pod sovoznikovim sedežem in v strehi kabine levo in desno. Tu so še odlagalno mesto pod naslonjalom za roko, kakor tudi zadnja stran naslonjala sedeža in integrirano držalo za steklenice.

Paket dobrega počutja

Premišljena zasnova zračenja in klimatske naprave zagotavlja optimalno porazdelitev zraka nad volanskim drogom in stranske šobe za desno šipo. Tu sta še funkciji nadtlaka in avtomatika odmrzovanja. Notranja temperatura je prikazana na armaturni plošči. Preklopna strešna odprtina zagotavlja zračenje brez prepiha.

Novo FendtONE voznikovo mesto.

FendtONE: intuitivno krmiljenje in enkratna povezava stroja in pisarne

Serija Fendt 300 Vario je že leta prodajni hit v Fendt programu. Nova generacija s FendtONE prinaša povsem novo voznikovo delovno mesto. Intuitivna zasnova krmijenja prvič povezuje krmiljenje stroja z neposredno komunikacijo s pisarno. S tem je Fendt 300 Vario absolutni pionir pri ergonomiji, krmiljenju in udobju. Celotna zasnova je dopolnjena z informacijskozvočnim
paketom in opcijskim 4.1 zvočnim sistemom. Premišljeno do podrobnosti, vam omogoča doživetje intuitivnega krmiljenja in funkcionalnosti. Novo voznikovo delovno mesto obsega 10“ armaturno ploščo, kakor tudi naslonjalo za roko z večnamensko vozno ročico in, glede na opremo, 12“ terminal. S sedežem povezano naslonjalo za roko omogoča udobno izvedbo nastavitev brez relativnih premikov roke. Opcijsko je na voljo drugi 12“ terminal, ki ga je mogoče do polovice potisniti v streho. Nove možnosti pa odpira tudi 3L krmilna ročica.

 

Vaše individualno delovno mesto: 12″ terminal – na naslonjalu za roko
in v strehi ter 3L krmilna ročica.

Novi 12“ terminali – več funkcij in prikazovalne površine Prvič je serija Fendt 300 Vario, glede na izvedbo opreme, dobila novi 12″ terminal, na katerem so na voljo vsi Guide asistenčni sistemi, kot so Contour Assistant, SectionControl in VariableRateControl. Stalno povečano število prikazov na terminalu traktorja je vodilo do potrebe po večji prikazovalni površini. Poleg tega je v novem Fendt 300 Vario, v povezavi z novo zasnovo krmiljenje, na voljo povezava z opcijskim drugim 12“ terminalom v strehi desno. Na terminalih je lahko prikazanih do šest prosto nastavljivih polj. Udobno pa lahko terminale krmilite z vrtljivo pritisnim stikalom in tudi z dotikom. Preko Individual Operation Manager (IOM) lahko posameznim tipkam dodelite želene funkcije. Premišljena barvna zasnova pomaga vozniku, da se hitro znajde in preprečuje napake pri krmiljenju. Povezava treh terminalov daje vozniku možnost za individualno razporeditev prikazovalnih površin, kakor tudi boljši pregled.

Križna krmilna ročica in 3L krmilna ročica

Za krmiljenje 3. in 4. hidravličnega ventila, kakor tudi za krmiljenje sprednjega nakladalnika sta, glede na izvedbo opreme, na voljo križna krmilna ročica in 3L krmilna ročica. S 3L krmilno ročico je mogoče krmiliti sprednja nakladalnika Fendt Cargo in Fendt CargoProfi, vključno z dodatnimi funkcijami. Dodatno je mogoče v kombinaciji 3L krmilne ročice in Fendt sprednjega nakladalnika s 3. ventilom prvič istočasno izvajati tri funkcije, npr. pri kleščah za bale sprednji nakladalnik istočasno dvigati, spreminjati nagib klešč in jih zapirati.

Prilagodljiva dodelitev funkcij tipkam preko Individual Operation Manager (IOM)

IOM nudi dragoceno prednost za dodelitev funkcij tipkam glede na voznika. Tako ima lahko voznik najpomembnejše funkcije na zanj najboljšem mestu. Vsak voznik lahko shrani svoje individualne nastavitve. Sprožitev poteka preko tipk za hiter dostop na vrtljivo pritisnem stikalu.

Vodenje po parceli in krmiljenje postopkov na ozarah

Enostavno krmiljenje na ozarah s Fendt TI in TI Auto: pametno podprto krmiljenje delovnih funkcij pri ponavljajočih se postopkih se še posebej izkaže na ozarah. S krmiljenjem postopkov na ozarah Fendt TI prihranite 1.920 premikov roke pri 160 obračanjih traktorja na ozarah. Tako ročno na mestu, kot med vožnjo, posnamete vse funkcije kot sekvence in jih shranite v terminal. Pozneje zadošča le pritisk na tipko, da sprožite samodejno izvajanje postopkov na ozarah. Tako delate, ne da bi morali premikati roko na krmilne naprave. Preko pet sprožilnikov (pot, čas, sprednje hidravlično dvigalo, zadnje hidravlično dvigalo ali ročno) in 13 skupin funkcij, krmilite impozantnih 74 funkcij.

Posamezne postopke lahko brez težav preložite: pozneje zadošča le pritisk na tipko, da sprožite samodejno izvajanje postopkov na ozarah. Fendt TI v kombinaciji s Fendt Guide (Fendt TI Auto) zazna položaj vozila in samodejno sproži vse shranjene postopke na ozarah.

Pogon v veselje. Na polju in v knjigovodstvu.

Fendt 314 Vario DP ima maksimalno moč motorja 152 KM pri impozantnem navoru 650 Nm. Inovativna zasnova dodatne moči DP, preko od potrebe odvisnega krmiljenja, zagotavlja do 10 KM več moči, ko je ta potrebna. To ni odvisno niti od hitrosti vožnje, niti od določenih delovnih postopkov, pač pa deluje povsem dinamično. Običajno se moč traktorja porazdeli na številne porabnike, kot so priključna gred, hidravlika, ventilator hladilnika in klimatska naprava. Sistem ugotovi, če določeni sklopi potrebujejo več moči in preko inteligentnega krmiljenja da na razpolago ustrezno več moči. DP deluje tudi pri stacionarni uporabi priključne gredi, prav tako kot med vožnjo, npr. pri pogonu krmilno mešalne prikolice. Dodatno se DP vključi tudi pri obdelavi tal, kakor tudi pri počasnem transportu, v odvisnosti od aktivnih porabnikov moči. 10 KM več moči je zanimivo za gospodarstva, ki iščejo kompakten, lahek in močan traktor z rezervo.

Varčno in z malo vzdrževanja

Predčistilnik goriva s termostatskim ventilom omogoča zanesljiv zagon traktorja tudi pri zelo nizkih temperaturah, saj predhodno ogreto gorivo iz povratnega voda teče v predčistilnik. Hladilniki in filtri so nameščeni posebej prijazno za vzdrževanje. Prikazovalnika porabe goriva in AdBlue omogočata nadzor trenutne in dolgoročne porabe. Preko terminala lahko shranite porabe za različne primere uporabe. Tako ima voznik podporo pri gospodarnem načinu vožnje.

Čiščenje izpušnih plinov s pasivnim DPF, DOC in SCR

SCR tehnologija čiščenja izpušnih plinov se v povezavi s pasivnim filtrom dizel delcev (DPF) pokaže kot še posebej varčna pri porabi goriva, saj DPF ne potrebuje vbrizgavanja dizel goriva pri regeneraciji. Z dodatnim vbrizgom AdBlue raztopine sečnine so dušični oksidi zmanjšani na minimum. V kombinaciji z dizel oksidacijskim katalizatorjem (DOC) se emisije izpušnih plinov učinkovito zmanjšajo in motor izpolnjuje najnovejše zahteve za izpušne pline stopnje 5 / Tier 4 final.

Fendt Vario: prepriča že preko 25 let.

Izkoristite dodatno Vario moč: do 7 % prihranek časa in do 9 % manjša poraba dizel goriva: dodatna moč Fendt Vario se izkaže, saj vedno delate pri pravi hitrosti vožnje in v gospodarnem optimumu in pri tem dosežete maksimalno površinsko zmogljivost. Uporabite rezerve moči, ki pri stopenjskih menjalnikih z vmesnimi prestavami niso dostopne. Po nevtralnih objavah, v primerjavi z menjalniki z vmesnimi prestavami in glede na tip gospodarstva, prihranite do 7 % delovnega časa* in do 9 % dizel goriva*. Pri 100 ha živinorejskem gospodarstvu to letno pomeni do 46 delovnih ur, kakor tudi do 11.600 l dizel goriva** pri 7.000 delovnih urah. To v denarju pomeni brezstopenjsko prednost do 25.000 €**!

Ustrezno vrtenje …

Zadaj: priključna gred s tremi skupinami vrtljajev, krmiljenim zagonom in avtomatiko, odvisno od višine hidravličnega dvigala. S stikalom na Variocentru predizbrano in vključeno krmiljenje zagona zagotavlja mehak in do priključnih strojev prizanesljiv zagon. Dodatna prednost: avtomatika priključne gredi izvede vklop in izklop v odvisnosti od višine dviga hidravličnega dvigala.

Odlična dvojica: TMS in uravnavanje mejne obremenitve 2.0

Traktor Management System uravnava motor in menjalnik tako, da vedno optimalno vozite, ne da bi pri tem morali premišljati. Izberete želeno hitrost vožnje. Sledi samodejno uravnavanje mejne obremenitve, ki določa, za koliko se pri obremenitvi lahko zmanjša število vrtljajev motorja. Tako motor deluje v optimalnem območju vrtljajev. Mejno obremenitev lahko nastavite tudi ročno. Kickdown način omogoča speljevanje kot pri avtomobilu z avtomatskim menjalnikom.

Boljša produktivnost z Vario dodatno zmogljivostjo

  • Vedno odlična delovna hitrost in prenos moči, krmiljenje z eno ročico brez premikanja roke- TMS – odličen management motorja in menjalnika z uravnavanjem mejne obremenitve 2.0
  • Pospeševanje in vožnja brez sunkov, vključno Kickdown način – kot pri avtomobilu z avtomatskim menjalnikom
  • Integrirane plazeče hitrosti od 20 m na uro; 2 tempomata
  • Brezstopenjsko spreminjanje smeri vožnje brez obrab
  • 40 km/h z mirnimi, gorivom varčnimi 1.550 vrt/min;
  • Do 7 % prihranek časa in do 9 % manjša poraba dizel goriva v primerjavi z menjalniki z vmesnimi prestavami

Največje udobje pri vožnji in delu

Inteligentna povezava treh sistemov zagotavlja največje udobje pri vožnji in delu: vzmetenje sprednje preme z uravnavanjem nivoja, opcijsko vzmetena kabina in aktivno dušenje nihanja. Skupaj z ekskluzivnim Fendt Reaction krmiljenjem koles in povratnimi informacijami lahko zelo natančno in varno vodite vaše vozilo. To zagotavlja zanesljiv iztek naravnost.

Varna vožnja tudi pri veliki nosilnosti

Fendt 300 Vario temelji na robustnem polokvirju iz litine, ki je zasnovan za največjo dovoljeno maso 8.500 kg in nosilnost 3.500 kg. S prostorom varčna izvedba s polokvirjem zagotavlja prostor za vzmetenje z vzdolžnim nihajnim vzvodom, ki ga odlikuje posebej udobna vožnja.

Odlična ergonomija: z levo obračanje in krmiljenje koles, z desno nakladanje.

Krmiljenje sprednjega nakladalnika je optimalno integrirano v celotno zasnovo desnega naslonjala za roko in Varioterminala: ni vam več potrebno prestavljati roke, saj z levo roko udobno izberete smer vožnje, medtem pa z desno roko in križno ročico krmilite sprednji nakladalnik. Glede na izvedbo opreme, lahko sprednji nakladalnik krmilite s križno ročico ali pa s 3L krmilno ročico. Z nogo uravnavate hitrost vožnje. S spremembo smeri vožnje vašega Vario lahko hitro in brez sunkov spremenite smer vožnje. Velika zmogljivost hidravlike Fendt 300 Vario omogoča hitro nakladanje in skladanje: Load-Sensing črpalka ima pretok do 110 l/ min. Specialno zasnovan pripenjalni sklop, usklajen med sprednjim nakladalnikom in traktorjem, omogoča izvajanje vseh vzdrževalnih del tudi pri priklopljenem sprednjem nakladalniku.

Podaljšajte vaš traktor

Štiri izvedbe sprednjega nakladalnika – Compact do Profi: sprednji nakladalnik Cargo je pri 300 Vario na voljo v štirih izvedbah: Cargo 3X70, 4X75, 4X75 compact in CargoProfi 4X75. Compact 4X75 odlikuje za 100 mm bližje kabini nameščen okvir nakladalnika. To poveča stabilnost.

Integriran Cargo sistem dušenja: plinski blažilnik prevzame tresljaje in sunke, ki se tako ne prenesejo na traktor. To varuje traktor in zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Integriran sistem dušenja, v kombinaciji z vzmetenjem sprednje preme in vzmetenjem kabine, zagotavlja izvrstno udobje vožnje tako, da imate pri delu sprednjim nakladalnikom pravo veselje.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio