sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Kratka krožna brana Catros

Nošena kompaktna krožna brana Catros

V paleti strojev Amazone za obdelavo tal je tudi nošena kompaktna krožna brana Catros, namenjena plitki obdelavi strnišč in pripravi tal za setev. Obdelava in mešanje tal potekata preko dveh vrst poševno postavljenih krožnikov (diskov) s premerom 460 mm (510 mm), ki ob vrtenju zagotavljajo dobro mešanje. Diski so uležajeni, tako da mazanje ni potrebno.

Zelo kompakten in vodljiv priključek

Na novo konstruirani valj z gumijastimi klinastimi prstani KW v zadnjem delu priključka uravnava delovno globino. Del valja prevzame tudi nalogo pri cestnem transportu, tako da dodatno podvozje za prevoz po cesti ni potrebno. Poleg tega pa je priključek zelo kompakten in lahko vodljiv. Ob premeru valja 520 mm sta vleka in upravljanje priključka nezahtevna tudi v najzahtevnejših delovnih razmerah.

Na novo konstruirani valj z gumijastimi klinastimi prstani KW v zadnjem delu priključka uravnava delovno globino. Del valja prevzame tudi nalogo pri cestnem transportu, tako da dodatno podvozje za prevoz po cesti ni potrebno. Poleg tega pa je priključek zelo kompakten in lahko vodljiv. Ob premeru valja 520 mm sta vleka in upravljanje priključka nezahtevna tudi v najzahtevnejših delovnih razmerah.

Tritočkovno vpetje

 

Zaradi tritočkovnega vpetja je Catros izredno kompakten in okreten priključek, ki je učinkovito uporaben tako na velikih kot na majhnih parcelah.

Vbočeni krožniki

 

Z zamikom razvrščeni in poševno na smer vožnje postavljeni vbočeni krožniki zagotavljajo intenzivno mešanje rastlinskih ostankov in tal. 17-stopinjski nastavitveni kot spredaj in 14-stopinjski zadaj sta naravnana na optimalno prodiranje v tla in zagotavljata prehod brez motenj. Izbrani premer krožnikov, ki znaša 460 mm (510 mm Catros+), omogoča, da so krožniki nameščeni blizu okvirja in tesno eden ob drugem.

Nastavitev

 

Prestavljanje obeh vrst krožnikov ene proti drugi skrbi za najboljši učinek obdelave. Ta nastavitev se prilagaja globini obdelave in hitrosti, s čimer je priključek pripravljen na obstoječe delovne razmere.

Varno in brez potreb po vzdrževanju

 

Gumijasti blažilni elementi omogočajo optimalno prilagajanje vboklih krožnikov obliki tal. Velik premer blažilnih elementov preprečuje udarce preko dolgega hoda. Tako je zagotovljeno delovanje preobremenitvenega varovala brez potreb po vzdrževanju, omogočena pa je tudi majhna delovna globina.

Najboljša zatesnitev za ležaje

 

Kombinirana zatesnitev, sestavljena iz obroča iz klobučevine in izredno kakovostnega tesnila v obliki drsečega prstana, popolnoma zapira dvovrstni poševni kroglični ležaj. Zato lahko za mazanje v celotni življenjski dobi priključka zadostuje oljna polnitev, tako da ni potrebe po namestitvi dodatnega mazalnega mesta. To občutno zmanjšuje čas, potreben za vzdrževanje priključka.

 

Nastavljanje globine

 

Nastavljanje delovne globine vbočenih krožnikov glede na različne razmere poteka zelo preprosto in udobno preko navojnega vretena. V ponudbi je tudi možnost vgradnje hidravličnega nastavljanja ob dobavi ali naknadno.

Cestni transport

 

Hidravlično zložljivi okvir priključka kompaktne krožne brane Catros omogoča neproblematičen in udoben cestni transport pri transportni širini, manjši kot tri metre. Na novo konstruirani gumijasti obročasti valj KW v zadnjem delu priključka uravnava delovno globino. Del valja prevzame tudi nalogo pri cestnem transportu, tako da dodatno podvozje za prevoz po cesti ni potrebno. Poleg tega pa je priključek zelo kompakten in lahko vodljiv. Ob premeru valja 520 mm sta tako vleka in upravljanje priključka nezahtevna tudi v najzahtevnejših delovnih razmerah.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio