sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Sejalnice za presledno setev ED

Paralelogramska tehnika zlaganja

Amazone stavi na paralelogramsko tehniko zlaganja. Potrebuje izredno malo vzdrževanja, njegova prednost pa je tudi, da je pri sejanju površin v obliki klina mogoče med vožnjo zložiti sejalni agregat. Pri tem se avtomatsko prekine pogon agregata. Tak način je idealna rešitev za profesionalno uporabo.

Integrirano premeščanje sledi

Koncept okvirja pri osemvrstnih sejalnicah vključuje poseben položaj. Poleg paralelogramskega zlaganja je tu tudi integrirano premeščanje sledi. Da se stroji z velikimi delovnimi širinami kar najbolje prilagajajo razmeram na terenu, se namestijo kolesa za trimetrsko širino sledi. Transportna širina znaša le tri metre. Pri zlaganju se črtala namestijo vodoravno čez priključek, tako da znaša skupna višina pri tej tehniki zlaganja le 2,65 m. Tako je možen transport stroja praktično po sleherni poljski poti.

Sejalnice za presledno setev ED 302, ED 452-K, ED 602-K, ED 902-K

Toga izvedba v delovnih širinah 3 m (4 vrste) in hidravlično zložljiva v delovnih širinah 4,50, 6 in 9 metra (6, 8 in 12 vrst).

Sejalnice Amazone za presledno setev so skrbno naravnane na potrebe ponudnikov strojnih storitev in velikih posestev. Odlikujejo se po veliki učinkovitosti, natančnosti in zanesljivosti skupaj z optimalno kakovostjo dela ter s preprostim ravnanjem. Z njimi je mogoče brez težav dosegati delovne hitrosti do 9 km/h. Pri kombinacijah tovrstnih sejalnic s sprednjim zalogovnikom je mogoče ob optimalni razporeditvi bremena uporabiti tudi velike količine mineralnega gnojila. Uporaba sprednjega tanka omogoča tudi ožje razmike med vrstami in boljši pregled. Sejalnica ED je na voljo v delovnih širinah 3, 4,5, 6 in 9 m z od 4 do 18 sejalnimi agregati.

Oglejte si video

Okvir

 

Okvir sejalnice za presledno setev je zasnovan po najnovejših zahtevah uporabnikov in ima zato številne prednosti. Pogonska kolesa so pri različicah do 4,5 m delovne širine nameščena pred okvirjem. S tem ne omejujejo razvrščanja sejalnih agregatov na okvirju. To omogoča individualno razmeščanje vrst glede na želje uporabnikov. Okvir, narejen iz profilov, dopušča posebno preprosto premikanje sejalnih agregatov, npr. pri prenastavitvi sejalnice s setve koruze na setev sladkorne pese.

 

Ventilator

 

Ventilator pri sejalnici ED je daleč za vpetjem, zato kot priključne gredi tudi pri dvignjeni sejalnici ostaja majhen. Položaj puhala za trosilnikom gnojila dodatno zmanjšuje za voznika moteč hrup. Puhalo je mogoče po želji kupca opremiti tudi s hidravličnim pogonom. Puhala sesalnega zraka Amazone delujejo z nizkimi vrtljaji in so zato posebno vzdržljiva ter tiha. Serijsko je mogoče nanje priključiti do 18 sejalnih agregatov.

 

Verižno gonilo

 

Vse sejalnice za presledno setev Amazone so opremljene s centralnim pogonom. Glede na izbrano ploščo ponuja verižni menjalnik 54 prestavnih razmerij. Možna je nastavitev razdalje med zrni od 3,1 cm do 86,9 cm. Prestavljanje verige poteka v najkrajšem možnem času brez umazanih prstov. V dodatni opremi je brezstopenjski pogon preko hidravličnega sistema traktorja. S proporcionalnim ventilom in nastavitvijo preko ED-pilota se lahko kar med vožnjo izbira in spreminja količina posejanih zrn.

 

Izklop agregatov

 

Pri velikih delovnih širinah in ozkih razdaljah med vrstami je treba izklopiti posamezne agregate in tako lahko lažje zamenjate vozne poti. Stroji AMAZONE zagotavljajo preverjen električni izklop preko vzmetne sklopke. Delne širine lahko nastavite s sistemom AMASCAN+, vozne poti pa s sistemom ED-Control.

Profesionalna sejalna enota Classic

 

Profesionalna sejalna enota Classic je primerna za setev koruze, sončnic, fižola, graha, bombaža itn. po oranju. Minimalna razdalja med vrstami (redmi), ki lahko znaša le 30 cm, dopušča do 10 vrst pri delovni širini tri metre. Na voljo sta dva klasična tipa lemežev – za koruzo in fižol. Višina, s katere padajo zrna, je pri sejalnem agregatu Classic le 100 mm, kar je dobro za veliko natančnost.

Profesionalna sejalna enota Contour

 

Profesionalna sejalna enota Contour je primerna za mulč in neposredno setev na lahkih tleh. Njena masa, podprta z vzmetno nastavljivo obremenitvijo pritiska lemež v tla, zagotavlja, da se globina odlaganja vedno optimalno ohranja. Posebnost stroja je nizka setvena višina, z višino pada samo 140 mm. Z izpopolnjeno tehniko lemežev lahko delate brazde, ki so skoraj brez organskih snovi. Ker setveni lemež zareže površino, se ustvari dobro utrjena brazda v obliki klina. To zagotavlja optimalno pripravljeno površino za dober vznik rastlin! S tem sejalnim agregatom je mogoče sejati celotno paleto semen agregata Classic, zraven pa še sladkorno peso in oljno ogrščico.

Različica za setev sladkorne pese

 

Različica sejalne enote Contour za setev koruze je mogoče v najkrajšem času predelati v ustrezno različico za setev sladkorne pese. Cenovno ugoden paket opreme vsebuje vmesni pritisni valj, sejalno kolo in specialno konico lemeža.

Različice pritisnih valjev

 

Sejalni agregati so lahko opremljeni z gumijastimi kolesi ali gumijastimi pritisnimi valji v različnih velikostih.

 

Tipi lemežev

 

Sejalni lemež je opremljen z novim sistemom za hitro menjavo. V najkrajšem času je možno zamenjati konico iz trde litine. Kovičenje ni več potrebno.

 

Princip sesalnega zraka

 

Princip sesalnega zraka ponuja občutne prednosti, ker poteka odvajanje posameznih zrn mehanično s strgalom ter je skoraj neodvisno od hitrosti in oblike zrna. Posebnost je v sejalni plošči. Podpritisk potegne semena na izvrtine, od koder jih vodi k strgalu. Izvrtine imajo nalogo mešala, saj segajo čez zgornjo površino plošče in tako premikajo seme. Izvrtine so konične oblike, zato jih odlomljeni deli semen ne morejo zamašiti. Povišek izvrtin, ki štrli nad sejalno ploščo, omogoča, da zrna zapuščajo ploščo v prostem padu, ne da bi se pri tem še enkrat dotaknili plošče. To je posebej pomembno za natančnost odlaganja semena.

Optimalna zatesnitev

 

Sestavni deli iz različnih kombinacij umetnih materialov velike vrednosti zagotavljajo odlično tesnjenje med sesalno ledvico in sejalno ploščo. Združevanje različnih materialov je zaslužno za dolgo življenjsko dobo in optimalno tesnjenje. Za nadzor natančnosti odlaganja zrn sta namenjena veliko kontrolno okence ali v ohišje vgrajen optični senzor. Zadnji omogoča nadzor semen na sejalni plošči. Če je zaradi napake odstopanje večje od 10 odstotkov, se na terminalu pojavi znak za napako.

Natančno odlaganje

 

Po padcu zrn izmetalo 100-odstotno zagotavlja, ali je posamezna izvrtina popolnoma prosta. Konstrukcija mehanizma za odvajanje posameznih zrn omogoča nizko višino padca semena, ki znaša le 100 mm (Classic) oz. 140 mm (Contur). To je pomembno za natančno odlaganje semena. Številne sejalne plošče omogočajo sajenje koruze, sončnic, oljne ogrščice, sladkorne pese, bombaža itn. Sejalne plošče so narejene iz umetnih materialov, njihova menjava je hitra, plošče pa so cenovno izredno ugodne.

Zalogovnik za gnojilo

 

Velik zalogovnik za gnojilo je posebej ugodno nameščen z vidika težišča. Varna nakladalna brv ali polnilni polž omogočata lahko in hitro polnjenje. Serijsko nameščeno polnilno sito preprečuje mašenje in nastajanje grud. Mešalna gred zagotavlja enakomeren dotok gnojila. Dozirni sistem je zanesljivo zaščiten pred dežjem. Posebna kolesa za doziranje gnojila potiskajo gnojilo v odtoke k lemežem. Pri šest- in osemvrstnih zložljivih sejalnicah pnevmatika skrbi za dotok gnojila do zunanjih sejalnih agregatov.

 

Pnevmatski dotok gnojila

 

Za ozko setev in velike delovne širine je primerna konstrukcija sejalnice s sprednjim zalogovnikom (1500, 2000 in 2300 l) za transport gnojila. Doziranje je primerno za gnojilo in žita ter je narejeno iz nerjavečih materialov. Dvojna uporabnost sprednjega zalogovnika – npr. poleg setve koruze tudi setev žit – v povezavi s kombinacijo, ki jo poganja priključna gred, je idealna in zmanjšuje stroške. Uporaba sprednjega zalogovnika zagotavlja še boljšo razporeditev bremena na obe osi traktorja. S pomočjo visoko zgoraj na sejalnici nameščenega razdeljevalnika gnojilo doteka k lemežem. Njegova visoka lega je v prid transportu gnojila.

Trosilnik mikrogranulatov

 

Vse sejalnice za presledno setev Amazone je mogoče opremiti z enim ali več trosilniki za mikrogranulate (sistem sepeba). Tu je odločilna prednost, povezana s prilagoditvijo neposredno iz tovarne, kar zagotavlja stalno delovanje, ne da bi to negativno vplivalo na druge sestavne dele. Za nastavitev pravilne količine je na voljo 140 stopenj. Različni dozirni valji za insekticide, herbicide itn. izpolnjujejo vse zahteve prakse po različnih količinah trošenja. Trosilniki mikrogranulatov Amazone imajo certifikat BBA in tako ustrezajo zahtevam nemškega zakona o varstvu rastlin.

AMASCAN

 

Povezava AMASCAN z optičnimi senzorji nadzoruje celotno delovanje do sejalne plošče. Med delom se na zaslonu zapisuje natančno število posejanih semen na hektar. V povezavi z električnim izklapljanjem je mogoče z AMSCAN-om izklopiti vsak sejalni agregat posebej. Elektronika javlja motnje v manj kot 10 sekundah. Servisno stikalo omogoča hitro preverjanje pravilnosti delovanja senzorjev. AMASCAN sproti kaže število hektarjev, opravljeno pot, hektarje na uro, čas in hitrost.

AMASCAN-Profi

 

AMASCAN-Profi združuje funkcije ANASCAN-a in profesionalno vključevanje elektrohidravličnega upravljanja sejalnice za presledno setev. Profesionalno vključevanje omogoča ločeno vzdigovanje kril nosilnega okvirja pa tudi upravljanje zarisovalne poti in polnilnega polža.

 

ED-control

 

ED-control je prav za sejalnico specifičen terminal in pokriva vse funkcije naprave AMSCAN-Profi. Poleg tega ima vgrajen še program za vklapljanje kolesnic in izklapljanje posameznih vrst. ED-control krmili vse hidravlične funkcije, tudi pogonsko kolo pri kombinacijah s sprednjim zalogovnikom. Znotraj upravljanja nalog je mogoče shraniti do 20 različnih nalog. Naprave za elektronski nadzor, upravljanje in uravnavanje dvigujejo zanesljivost delovanja in udobje pri ravnanju s sejalnico. Tako tudi dolgi delovni dnevi na polju ne vplivajo na kakovost opravljenega dela.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio