sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

ZA M

AMAZONE je novo serijo ZA-M razvil predvsem zaradi varnosti. Tako vam pri seriji ZA-M zagotavljamo najvarnejše trosilnike in najmodernejšo podporo v centru za pomoč pri gnojenju. Pri seriji ZA-M imate danes na voljo vso mogočo dodatno opremo:

  • napravo za mejno trosenje – limiter z daljinskim upravljanjem –,
  • regulacijo količine glede na hitrost z AMADOS+ ali AMATRON+,
  • tehtalno tehniko s samodejnim umerjanjem pri trosilnikih ZA-M Profis,
  • hidravlični pogon z avtomatiko za mejno trosenje in 6-kratnim posameznim vklopom delnih širin s trosilniki ZA-M Profis Hydro,
  • sistem GPS-Switch za samodejni vklop posameznih delnih širin z natančnim pozicioniranjem.

SBS – Soft Ballistic System

Z mineralnimi gnojili je treba ravnati še posebej previdno in mehko, da bodo natančno porazdeljena čez vso delovno širino in tako dostopna vsem rastlinam. Gnojila, ki se poškoduje že v trosilniku, ni mogoče natančno raztrositi. Amazonejev Soft Ballistic System (mehki balistični sistem) je integriran v nošene trosilnike ZA-M. Mešalni mehanizem, elementi za doziranje in izmetalne plošče so optimalno prilagojeni drug na drugega, zato posebno mehko ravnajo z gnojilom. To z drugimi besedami pomeni gnojilu prijazen raztros, kar zagotavlja dober pridelek.

Animacija SBS-sistema https://service.amazone.de/microsites/sbs/

Kompaktne velikosti zalogovnikov od 1000 do 1500 litrov z nizko višino polnjenja in z delovno širino od 10 do 36 metrov.

Amazone s serijo ZA-M 1001 Special ponuja trosilnike mineralnega gnojila, primerne za vsako kmetijo in ponudnika strojnih storitev. Trosilnik z dvema izmetalnima ploščama ZA-M pomeni cenovno ugoden vstop v to serijo. Osnovni zalogovnik (1000 l) je mogoče z robustnim nastavkom, ki se preprosto namesti, povečati do 1500 litrov. Izredno stabilen in hkrati lahek okvir je bil optimalno razvit za ta razred in ima skupno dopustno obremenitev pri 1800 kg. Vzdrževanje zobniškega gonila v oljni kopeli, ki pomeni neuničljivo srce priključka, ni potrebno. Integrirano varovalo proti preobremenitvi varuje gonilo pred poškodbami. Pri seriji ZA-M je celoten izmetalni mehanizem narejen iz nerjavečega jekla. S tem so zagotovljene dolga življenjska doba ter visoka učinkovitost in vrednost ob nadaljnji prodaji. OM-izmetalne plošče je mogoče preprosto in brez orodja nastavljati za normalno gnojenje in pozno dognojevanje, natančen raztros (pokritost) pa dosegajo v delovnih širinah od 10 do 36 metrov.

Srednja kapaciteta zalogovnika od 1200 do 2700 litrov z delovno širino od 10 do 36 metrov.

Trosilnik z dvema izmetalnima ploščama ima osnovni zalogovnik z volumnom 1200 litrov. Z robustnimi nastavki, ki se preprosto namestijo, je mogoče prostornino povečati na 2700 litrov. Izmetalne plošče OM opravljajo natančen raztros pri delovnih širinah od 10 do 36 metrov. Njihova nastavitev za normalno gnojenje in pozno dognojevanje je preprosta, zanjo pa orodje ni potrebno. Izredno stabilen in hkrati lahek okvir je bil optimalno razvit za ta razred in ima skupno dopustno obremenitev pri 3100 kg. Pri seriji ZA-M je celoten izmetalni mehanizem narejen iz nerjavečega jekla. S tem so zagotovljene dolga življenjska doba ter visoka učinkovitost in vrednost ob nadaljnji prodaji. Vzdrževanje zobniškega gonila v oljni kopeli, ki je neuničljivo srce priključka, ni potrebno. Integrirano varovalo proti preobremenitvi varuje gonilo pred poškodbami.

Velika prostornina zalogovnika od 1500 do 3000 litrov z delovno širino od 10 do 36 metrov.

Nošeni trosilnik ZA-M 1500 je idealen priključek za ponudnike strojnih storitev in velika posestva. Njegov zalogovnik ima volumen 1500 litrov. Z robustnimi nastavki, ki jih je možno preprosto priviti na osnovo, je mogoče njegovo prostornino povečati vse do 3000 litrov. Izredno stabilen in hkrati lahek okvir je bil optimalno razvit za ta razred in ima skupno dopustno obremenitev pri 3100 kg. Vzdrževanje zobniškega gonila v oljni kopeli, ki predstavlja neuničljivo srce priključka, ni potrebno. Integrirano varovalo proti preobremenitvi varuje gonilo pred poškodbami. OM-izmetalne plošče dosegajo zaradi dvojnega prekrivanja kar največjo natančnost raztrosa pri delovnih širinah do 36 metrov. Nastavljanje za normalno gnojenje in pozno dognojevanje poteka preprosto in brez orodja. Pri seriji ZA-M je celoten izmetalni mehanizem narejen iz nerjavečega jekla. S tem so zagotovljeni dolga življenjska doba ter visoka učinkovitost in vrednost ob nadaljnji prodaji.

Serijsko opremljen s tehtnico in paketom opreme Tronic, zalogovnikom velikosti od 1000 do 1500 litrov in z delovno širino od 10 do 36 metrov.

Tehtalni sistem nudi nadzorovano udobje in večjo varnost. Brez uporabe tehtalne celice sistem „online“ ugotovi različne lastnosti gnojila – in to z visoko natančnostjo merjenja. Samodejno primerja dejansko raztroseno količino z želeno količino. Prepoznajo se odstopanja pretočnosti gnojila, npr. pri heterogenih mineralnih gnojilih, trosilnik pa samodejno poskrbi za novo nastavitev električnih dozirnih loput. Raztrosena količina se poleg tega natančno zabeleži za namene analize hranilnih snovi za posamezne parcele. Stabilni tehtalni okvir je vgrajen tako, da se ne zvišata niti oddaljenost težišča niti višina polnjenja. Za uravnoteženo preskrbo s hranilnimi snovmi lahko s pritiskom gumba prek računalnika AMATRON+ spremenite količino trosenja.

Dodatna online N-senzorska tehnologija lahko poskrbi za popolnoma avtomatsko prilagajanje količine v skladu z že prejetim čistim dušikom. ZA-M 1001 Special profiS ima 1000-litrski osnovni zalogovnik, ki ga je mogoče s poviškom povečati do 1500 litrov. Trosilnik pokriva delovne širine od 10 do 36 metrov. Izredno stabilen in hkrati lahek okvir je bil optimalno razvit za ta razred in ima skupno dopustno obremenitev pri 2100 kg. Serijsko je opremljen s paketom opreme Tronic, v dodatni opremi pa je mogoče izbirati med paketom Comfort (z dodatnim upravljanjem vseh hidravličnih funkcij) in paketom Hydro (hidravlično krmiljenje izmetalnih plošč in pogona).

Serijsko opremljen s tehtnico in paketom opreme Tronic, zalogovnikom velikosti od 1500 do 2500 litrov in z delovno širino od 10 do 36 metrov.

Tehtalni sistem nudi nadzorovano udobje in večjo varnost. Brez uporabe tehtalne celice sistem „online“ ugotovi različne lastnosti gnojila – in to z visoko natančnostjo merjenja. Samodejno primerja dejansko raztroseno količino z želeno količino. Prepoznajo se odstopanja pretočnosti gnojila, npr. pri heterogenih mineralnih gnojilih, trosilnik pa samodejno poskrbi za novo nastavitev električnih dozirnih loput. Raztrosena količina se poleg tega natančno zabeleži za namene analize hranilnih snovi za posamezne parcele. Stabilni tehtalni okvir je vgrajen tako, da se ne zvišata niti oddaljenost težišča niti višina polnjenja. Za uravnoteženo preskrbo s hranilnimi snovmi lahko s pritiskom gumba prek računalnika AMATRON+ spremenite količino trosenja.

Dodatna online N-senzorska tehnologija lahko poskrbi za popolnoma avtomatsko prilagajanje količine v skladu z že prejetim čistim dušikom. ZA-M 1500 profiS ima 1500-litrski osnovni zalogovnik, ki ga je mogoče z nastavki povečati do 3000 litrov. Trosilnik pokriva delovne širine od 10 do 36 metrov. Izredno stabilen in hkrati lahek okvir je bil optimalno razvit za ta razred in ima skupno dopustno obremenitev pri 3100 kg. Serijsko je opremljen s paketom opreme Tronic, v dodatni opremi pa je mogoče izbirati med paketom Comfort (z dodatnim upravljanjem vseh hidravličnih funkcij) in paketom Hydro (hidravlično krmiljenje izmetalnih plošč in pogona).

Trosilnik z veliko zmogljivostjo z delovnimi širinami od 15 do 52 metrov in velika prostornina zalogovnika od 3000 do 4200 litrov.

Trosilnik mineralnega gnojila ZA-M ultra so pri Amazoneju razvili kot del ponudbe v najzmogljivejšem razredu. V sebi združuje največjo natančnost in zmogljivost.

ZA-M Ultra ima 3000-litrski osnovni zalogovnik, ki ga je mogoče z nastavki povečati do 4200 litrov. OM-izmetalne plošče dosegajo kar največjo natančnost raztrosa pri delovnih širinah od 15 do 52 metrov. Izredno stabilen in hkrati lahek okvir je bil optimalno razvit za ta razred in ima skupno dopustno obremenitev pri 4100 kg. Ves sistem za raztros je narejen iz nerjavečega jekla. Vzdrževanje zobniškega gonila v oljni kopeli, ki predstavlja srce neuničljivo srce priključka, ni potrebno. Integrirano varovalo proti preobremenitvi varuje gonilo pred poškodbami.

Izmetalne plošče

 

Izmetalne plošče OM z vrtljivimi izmetalnimi lopaticami ustvarjajo posebej natančno sliko trosenja. Nastavitev poteka tako rekoč v sekundi brez vsakega potrebnega orodja. Nastavitvena lestvica je v vidnem območju uporabnika priključka. Za pozno dognojevanje je treba krilca izmetalnih lopatic preprosto dvigniti. Zaradi nizkih in stalnih vrtljajev dobi gnojilo zelo mehak pospešek. Nizke zunanje stranice slike trosenja zagotavljajo njeno neobčutljivost za stranski veter, pa tudi za lastnosti, povezane s trosenjem pri različnih vrstah gnojil. Izmetalne plošče Omnia-Set so v celoti izdelane iz nerjavečega jekla. Trosilniki ZA-M 1001 Special, 1200 in 1500 so lahko opremljeni z izmetalnimi ploščami OM 10-16, OM 18-24 in OM 24-36 (pokrite s plastjo trde kovine).

Mešalni mehanizmi z veliko zmogljivostjo

 

Mešalni mehanizmi z veliko zmogljivostjo skrbijo za zelo enakomeren pretok skozi popolnoma pokrito izmetalno odprtino. Z okroglimi in počasi vrtečimi se (196 vrtljajev/min.) spiralnimi mešalnimi mehanizmi se gnojilo mehko in enakomerno pomika k izmetalni odprtini. Zaradi globoko nameščene konice lijaka, narejene iz nerjavečega jekla, je ostanek gnojila v zalogovniku zelo majhen.

Dvojni lijak

 

Dvojni lijak ima kljub plitkemu zalogovniku z nizko višino polnjenja optimalno strme stene. S tem sta zagotovljena zelo enakomeren dotok gnojila tudi na nagibu in zmanjšanje ostanka gnojila na najmanjšo možno mero. Dvojni lijak omogoča stalno kontrolo delovanja trosilnika. Gosta mreža, skozi katero mora gnojilo ob polnjenju, preprečuje motnje v delovanju priključka. Pri čiščenju trosilnika se jih lahko preprosto in hitro preklopi ter vrne v delovni položaj.

Uravnavanje količine

 

Sistem za uravnavanje količine z dvema neodvisnima nastavitvenima drsnikoma je nameščen zunaj umazanega območja, kar pomeni, da ga ne morejo umazati niti kolesa traktorja niti prah, ki nastaja pri raztrosu mineralnega gnojila na trosilnih ploščah. Vseskozi torej ostaja čist in pripravljen za uporabo. Kazalniki količin so nameščeni na veliki, pregledni merilni lestvici, tako da je mogoče takoj prepoznati različne nastavitve, kot npr. pri gnojenju na robovih.

 

Sistem dveh zaklopov

 

Sistem dvojnih loput z dozirno in zapiralno loputo lahko upravljate obojestransko neodvisno. Dvostransko delujoče hidravlično upravljane zapiralne lopute omogočajo hitro odpiranje in zapiranje na koncu polja. Izklop, tj. enostransko trosenje, je mogoče izvajati zelo preprosto z omejevalnikom za gnojenje ob mejah. Za traktorje z enim samim hidravličnim izhodom je v okviru dodatne opreme možna vgraditev hidravličnega razvodnika.

Transportna kolesa

 

Robustna kolesa omogočajo lažje priklapljanje in odklapljanje trosilnika ter premikanje po dvorišču. Kolesa lahko hitro snamete. Še udobneje lahko trosilnik priklapljate in odklapljate s teleskopsko kardansko gredjo „Tele-Space“.

Ponjava

 

Dvižno pokrivno ponjavo pred polnjenjem preprosto dvignete. Tako lahko s trosenjem gnojila nadaljujete tudi v slabem vremenu.

Osvetlitev

 

Amazone vse svoje trosilnike ZA-M serijsko opremlja z varovalnim obročem, lučmi in tablami, ki so v skladu z nemškimi cestnoprometnimi predpisi StVZO.

Omejevalnik trosenja Limiter

 

Limiter je moderen sistem za trosenje ob meji parcele, ki se uporablja, ko prva vozna pot leži na polovični delovni širini trosilnika. Namenjen je trosenju na robnih in mejnih površinah ter ob jarkih. Pri trosenju na mejnih površinah in ob jarkih se ob uporabi sistema AMADOS+ ali AMATRON+ količina trosenja ob spustu limiterja na ustrezni polovici samodejno zmanjša. Odločilna prednost je, da z uporabo limiterja ni več potrebe po ustavljanju, prekinitvi dela in izstopanju iz traktorja.

Pri trosilniku ZA-M imate izbiro: limiter za desno ali levo stran. Moderni traktorji imajo večino upravljalnih elementov na desni strani ob voznikovem sedežu. Tako je trosenje na mejnih površinah z novim limiterjem na desni strani udobno in pregledno. V celoti je izdelan iz plemenitega jekla in se preprosto s pomočjo hidravličnega cilindra pomakne v trosilno pahljačo. Plošča z lamelami nato spremeni smer izmeta za del gnojila. Tako lahko dosežemo optimalen stranski raztros na mejni površini. Limiter se lahko prestavlja na stabilnem ogrodju znotraj prostornega območja za premikanje. Tako se ga lahko glede na vrsto gnojila prestavi v želen položaj za trosenje na mejnih in robnih površinah ter ob jarkih. Natančnejše podatke o tem najdete v tabeli za trosenje in na nalepki na stroju. Ko limiterja ne potrebujete, ga lahko preprosto dvignete s hidravličnim cilindrom.

Plošča za raztros ob mejah

 

Tudi plošča Tele-Set se uporablja, ko ležijo prve kolesnice ob robu polja na polovici delovne širine trosilnika. Z menjavo izmetalne plošče se, ne da bi za to potrebovali orodje, trosilnik nastavi z normalnega trosenja na trosenje ob mejah ali robovih.

 

Omejilna pločevina za trosenje ob robovih

 

Če je prva kolesnica neposredno na robu polja, se trosenje ob robu izvaja z enostranskim izklopom izmetalne plošče in omejilne pločevineza trosenje ob robovih. Enostranska ročno preklopljiva omejilna pločevina je cenovno ugodna rešitev za trosenje ob mejah in se vedno izvaja na levi strani, gledano v smeri vožnje.

Paket Control

 

S paketom Control je mogoče z računalnikom AMADOS+ elektronsko uravnavati količino raztrošenega gnojila v odvisnosti od vozne hitrosti traktorja. Prednastavljena količina trosenja ostaja pri izbiri optimalne delovne hitrosti ves čas enaka. To je posebej koristno pri traktorjih z brezstopenjskim menjalnikom. Preprosto s pritiskom na gumb se uravnava spreminjanje količin na eni ali obeh straneh, navzgor ali navzdol v 10-odstotnih korakih. Dodatno je postopek kalibracije občutno poenostavljen. Za nastavitev odmerka poskrbijo robustni motorji na dozirnih loputah. Aktivacija hidravličnih loput v sistemu dvojnih loput poteka neodvisno od elektronske dozirne lopute, zato aktivacijapoteka hitreje in varuje elektronske izvršne motorje pred prehitro obrabo

Paket Tronic

 

Paket Tronic omogoča z računalnikom AMATRON+ elektronsko uravnavati količino raztrošenega gnojila v odvisnosti od delovne hitrosti. Prednastavljena količina ostaja pri izbiri optimalne delovne hitrosti ves čas enaka. Preprosto s pritiskom na gumb se uravnava spreminjanje količin na eni ali obeh straneh, navzgor ali navzdol v prosto izbranih korakih. Dodatno sistem nadzoruje položaj omejevalnika trosenja in pri trosenju ob mejah avtomatično uravnava količine. Integriran serijski vmesnik omogoča priklop senzorja Hydro-N in GPS-terminala. AMATRON+ je zaradi preprostega, preglednega in logičnega ravnanja z njim posebno prijazen do uporabnika, z njim pa lahko upravljamo tudi druge Amazonejeve priključke, kot so škropilnice in sejalnice.

ZA-M Profis Hydro in ZA-M Ultra Profis Hydro

 

Trosilnika s tehtnico ZA-M Profis Hydro in ZA-M Ultra Profis Hydro s hidravličnim pogonom trosilnih plošč nudita popolno neodvisnost od števila vrtljajev motorja in hitrosti vožnje. Število obratov trosilnih plošč in število obratov mešalne gredi se uravnavata ter nadzorujeta elektrohidravlično. Moderni traktorji s komfortnim upravljanjem hidravličnega sistema lahko vedno vozijo v optimalnem območju vrtljajev in tako dodatno varčujejo z gorivom. Najpomembnejša prednost tega pogonskega sistema je variabilno krmiljenje delovnih širin na robovih parcel in pri trosenju v klinih. Prednastavljen 6-kratni posamezni vklop delnih površin preprečuje obsežno prekomerno ali premajhno pognojitev.

 

Avtomatizirano in položajsko natančno krmiljenje trosilnikov ZA-M Profis Hydro in ZA-M Ultra Profis Hydro

 

Z natančnim določanjem položaja preko satelitskega navigacijskega sistema (DGPS) se lahko vaš trosilnik vklaplja in izklaplja popolnoma samodejno in nadvse natančno. To velja tudi za natančno prilagoditev delovne širine. Sistem GPS-Switch je dodaten računalnik traktorja, ki z uporabo mreže satelitov GPS omogoča nadvse natančno krmiljenje na ozari in robnih območjih. Računalnik traktorja si ob prvi vožnji po robovih parcel z vklopljenim sistemom za trosenje ob meji parcel zapomni njene meje. Na osnovi teh meja se v računalniku traktorja neodvisno od strojnih parametrov (delovna širina, domet raztrosa itd.) določi, na katerih mestih na parceli se bo stroj vklopil ali izklopil oziroma kje se mora prilagoditi delovna širina. Računalnik traktorja samodejno zazna, ali vozi po že obdelani površini in tako po potrebi izključi ustrezno delno širino stroja. Trosilnik ZA-M ima vgrajen poseben modul, ki upošteva različne razsežnosti trosilne pahljače za strojem. Ko stroj npr. zapelje na ozaro, se vključi na drugem položaju, kot ob zapuščanju ozare. Sistem GPS-Switch omogoča natančno in udobno delo tako podnevi kot ponoči.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio