sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt kombajn serija C

Ker je učinkovitost v danem času pomembna.

Kombajni Fendt serije C ponujajo praktično oblikovanje, tehnologijo in številne funkcionalnosti, ki olajšajo delo na polju, kjer je učinkovitost v danem času zelo pomembna.

*Maks. moč skupaj s povečano močjo.
5275 C 203 kW 276 KM
5275 C PL 203 kW 276 KM
6335 C 265 kW* 360 KM
6335 C PL 265 kW* 360 KM

Vrhunska zmogljivost in oprema

 

Fendt ponuja paket za nov žitni kombajn serije C. Te izboljšave omogočajo učinkovito žetev pri nižjih stroških in čist pridelek v zalogovniku.

Visoka učinkovitost
Nizki obratovalni stroški, nizka poraba goriva in enostavno vzdrževanje.

Odlična mlačev
Sistem mlačve 2 v 1 je uporaben in prilagodljiv za vse pridelke ter je enostaven za nastavitev.

Odlični rezultati
Visoka kakovost zrnja zaradi lepe mlačve in intenzivnega ločevanja.

Optimalno oblikovan delovni prostor
Novo zasnovan prostor za voznika na osnovi zmogljivosti.

Enakomerno dovajanje
Visokozmogljiva žetvena naprava iz zelo kakovostnih materialov za vse pogoje žetve – PowerFlow ali FreeFlow.

Moje delovno mesto

 

Velika kabina Skyline ponuja veliko prostora. Voznik ima pregled nad koso, strniščem, cevjo za praznjenje in zahvaljujoč velikim električno nastavljivim ogledalom ter serijski kameri na Varioterminalu tudi pogled nazaj.

Najboljše udobje za sproščeno delo

 

Žitni kombajni Fendt so opremljeni s sedeži nove generacije, s serijskim zračnim vzmetenjem in veliko možnostmi nastavitev, ki poskrbijo za optimalno prilagajanje osebnim potrebam. Skupaj s 3D-nastavljivim volanskim obročem je lažje najti najprimernejši položaj voznika za ves delovni dan. Poleg voznikovega sedeža je udoben tudi sovoznikov sedež.

Močne delovne luči za nočno delo

 

Koncept osvetlitev žitnih kombajnov Fendt serije C vsebuje popoln komplet luči za delo na polju in vožnjo po cesti. Serijsko so žitni kombajni serije C opremljeni z nastavljivimi žarometi za nočno delo.

Fendt VARIOTRONIC – Tehnologija za učinkovito kmetijstvo

 

Fendt je na traktorski tehniki preverjen sistem upravljanja prenesel in priredil za uporabo na žitnih kombajnih. Tako najdemo sedaj tudi v žitnih kombajnih serije C enak koncept upravljanja kot pri traktorjih. Z večfunkcijsko ročico, ki je bila oblikovana posebej za uporabo na žitnih kombajnih, ima voznik najpomembnejše funkcije varno v svoji roki.

Fendt Varioterminal

 

Fendt Varioterminal navdušuje s svojo intuitivnostjo vodenja po meniju. Jasna struktura podaja nujno potrebne informacije o storilnosti in nastavitvah žitnega kombajna, saj je za voznika nujno potrebno, da je vedno v optimalnih območjih.

 

Upravljanje s tehnologijo na dotik

 

Fendt Varioterminal je centrala za upravljanje in nastavitev vseh sklopov kombajna. Poleg ekrana na dotik se je možno premikati po različnih nivojih menija s smernimi tipkami, nameščenimi ob strani zaslona. Za lažje spreminjanje nastavitev glede na potrebe različnih kultur je sistem za veliko pomembnejših in pogostejših kultur že prednastavljen, nastavitve pa enostavno prikličete iz spomina delovnega računalnika.

Dober začetek, vse dobro. Žetvena naprava igra odločilno vlogo pri zmogljivosti vašega žitnega kombajna. Na podlagi dolgoletnih izkušenj Fendt ponuja izbiro med zelo zmogljivima žetvenima napravama PowerFlow in FreeFlow.

Prava izbira za vsako poljščino

 

Za doseganje velike storilnosti v kakovosti in prehodnosti potrebuje kombajn enakomeren dovod mase. To zagotavljata obe žetveni napravi Fendt: FreeFlow in PowerFlow.

FreeFlow

 

Žetvena naprava Fendt FreeFlow je dobavljiva v delovnih širinah med 4,8 in 7,6 m. Poleg tega je zaradi privitih sestavnih delov posebej stabilna in prijazna za vzdrževanje. S 1.254 rezi na minuto skrbi za veliko hitrost nožev ter posledično za čist rez pri nizki porabi moči. Dovajalni polž s premerom 610 mm dovaja žetveno maso enakomerno s poševnega dovajalnega transporterja – najboljši pogoji za visoko površinsko storilnost pri najboljši kakovosti žetve.

PowerFlow

 

Žetvena naprava Fendt PowerFlow je že več kot 30 let poznana po visoki storilnosti. Velika razdalja med noži in dovajalnim polžem olajša žetev visokih rastlin. Enakomeren tok žetvene mase je zagotovljen s trakom PowerFlow neposredno pred dovajalnim polžem. To zagotavlja, da je pri vseh kulturah enakomeren potisk materiala s klasi naprej, kar se odrazi v povečanju povprečne storilnosti in učinkovitosti.

Zaradi ekstremno težkega in robustnega mlatilnega bobna in zelo zmogljivih sit žitni kombajn Fendt serije C z lahkoto mlati žetveno maso.

Sistem mlačve Fendt MSC Plus

 

Teža mlatilnega bobna se je povečala zaradi osmih utežnih letev, ki so nameščene med poševne letve in skrbijo za želen vrtilni moment ter za miren in enakomeren tek. S tem se zmanjša obremenitev pogonskih sklopov, posledično pa se zmanjša tudi poraba goriva.

 

Inteligentna mlatilna košara

 

Mlatilna košara se razlikuje z različnimi razdaljami med letvami, ki je v zadnjem območju dvakrat širši kot v prednjem delu. Ta neenakomernost poskrbi za optimalno razmerje med visoko zmogljivostjo mlačve in ločevanja. Za optimalno mlačev je možno neodvisno nastavljati sprednji in zadnji del mlatilne košare.

MSC Plus

 

Dva sistema v enem – MCS plus omogoča preko pomične košare mlačev tolikšne količine žitne mase, kot je mogoče, preden se ta odloži na pretresala. Modele MCS plus v primerjavi z ostalo konkurenco odlikuje edinstvena rešitev, ki omogoča, da se v primeru, ko ločevalnega sita ne potrebujete, tega enostavno preko posebnega sistema odmakne. Pomik sita se izvede s pomočjo elektromotorčka brez dodatnega orodja.

 

Univerzalna uporaba

 

Žitni kombajn je lahko opremljen s setom za žetev koruze ali z univerzalno mlatilno košaro za žetev sončnic, koruze in žit.

Najboljša kakovost žetve

 

Kakovost zrnja potrjuje pridelek. Pri razvoju sit se je namenila posebna pozornost uporabi zelo zmogljivih sit, ki omogočajo in zagotavljajo najboljšo možno kakovost pridelka – čistost zrnja.

Velik zalogovnik se hitro izprazne

 

Zalogovnik za zrnje z 9.000 litri pri standardni izvedbi in z 8.600 litri pri izvedbi ParaLevel žitnega kombajna Fendt ima veliko zmogljivost. Hitrost praznjenja z do 105 l/s pa je ena najvišjih v tem razredu.

 

Zelo zmogljiv drobilec slame

 

Drobilec slame je razvit posebej za kmetije, ki uporabljajo sisteme minimalne obdelave tal, in sicer da se dosežeta optimalen razrez in optimalna razdelitev žetvenih ostankov. Ozobljeni noži skrbijo za čisto rez in zmanjšujejo porabo goriva. Brezstopenjsko nastavljiva protirezila, dodatne vrtljive drobilne letve in električno nastavljive razdeljevalne plošče so sklopi, ki zagotavljajo popoln nadzor nad kakovostjo in razdeljevanjem žetvenih ostankov.

 

Čisto odlaganje redi

 

Mlatilni sistem je zelo prizanesljiv do slame, da se doseže čim boljša kakovost slame za izdelavo bal za krmo in stelje ali kot material za pridobivanje energije.

Posebej v hribovitih regijah je uporabnikom v veliko pomoč sistem izravnave nivoja žitnega kombajna Fendt ParaLevel. Patentirana zasnova izravnave nivoja žitnega kombajna ParaLevel skrbi za visoko storilnost na nagibu oziroma na hribovitih terenih z do 20-odstotnim nagibom.

 

Enostavna konstrukcija

 

Žitni kombajni Fendt 5275 C in Fendt 6335 C so dobavljivi v izvedbi ParaLevel. Patentiran sistem izravnave nivoja do 20-odstotnega nagiba zagotavlja, da so mlatilni sistem, sita in čistilni sistem vedno v vodoravnem položaju ter na razpolago s celotno zmogljivostjo. Žitni kombajni ParaLevel so serijsko opremljeni s štirikolesnim pogonom in ponujajo visok oprijem na nagnjenih terenih ter varnost za voznika.

 

Več pridelka s sistemom ParaLevel

 

Zasnova te patentirane prednje osi temelji na strukturi paralelograma. Edinstveno oblikovanje omogoča izravnavo nagiba do +/- 20 % za nezmanjšano zmogljivost žitnega kombajna. Tako je tudi v hribovitih pokrajinah zagotovljena enakomerna razdelitev žetvene mase po mlatilnem, ločevalnem in čistilnem sistemu, s tem pa sta zagotovljena maksimalna produktivnost in učinkovitost.

 

Optimalne lastnosti za cesto in polje

 

Poleg klasičnih prednosti podvozja z izravnavo ponuja sistem ParaLevel še druge dodatne pozitivne lastnosti. Tako lahko voznik izbira med delovnim in transportnim načinom vožnje. Pri delovnem načinu se zaradi povečane zunanje širine izboljšata stabilnost in varnost na nagnjenih terenih. Pri transportnem načinu se zaradi zoženja prednje osi zmanjša zunanja širina. Tako je zunanja širina pri obeh modelih 5275 CPL in 6335C PL pri cestni vožnji pod 3,5 m.

 

Štirikolesni pogon

 

Štirikolesni pogon je plus za oprijem in varnost pri modelih žitnih kombajnov Fendt ParaLevel serije C. Pri Fendtu namreč ne gre za nikakršne kompromise pri odločitvi za nudenje idealnih rešitev za žetev na nagibu.

Zaslužite v času žetve! Najboljši možen izkoristek, zahvaljujoč premišljeni opremi, iz dneva v dan.

  • Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje.
  • Vsi sestavni deli so izbrani za vaše zadovoljstvo in dolgo življenjsko dobo.
  • Enostavno spreminjanje nastavitev kombajna.
  • Močni motorji z najnovejšo SCR-tehnologijo.

Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje

Paket hladilnikov skrbi za zadovoljivo hlajenje motorja, hidravlike in klimatske naprave. Košara sesalnega zraka je enostavna za čiščenje in onemogoča zamašitev tudi v najtežjih delovnih pogojih. Podest zagotavlja prost dostop do košare sesalnega zraka in hladilnikov. Poleg tega je nameščenih malo mazalnih mest, ki so na lahko dostopnih mestih. Zaradi enostavne mehanske konstrukcije je število pogonov zmanjšano, kar pomembno zmanjša tudi količino vzdrževanja. Tako lahko namenite več časa pomembnejšim stvarem – žetvi. Rezervoarji in kontrolna mesta za različne pogonske tekočine ter mesta za njihovo polnjenje in praznjenje so optimalno umeščena na kombajn. Enako velja za zračni filter motorja. Poleg tega omogočajo velike stranske pločevine enostaven dostop do vseh pomembnejših sklopov pri vsakodnevnem vzdrževanju in kontroli.

Zanesljivost in dolga življenjska doba

 

Vsak sestavni del je zasnovan za največjo vzdržljivost in najdaljšo življenjsko dobo. Veliko delov, s katerimi pride žetvena masa v stik, je izdelanih iz debelejših, proti obrabi odpornih, materialov. Zaradi tega je tudi več kot 80 % vseh delov, ki pridejo v stik z žetveno maso, izdelanih iz pocinkane pločevine. Poleg tega pa so vsi sestavni deli barvani pred montažo. To podaljšuje življenjsko dobo stroja in njegovo prodajno vrednost.

Najnovejši motor AGCO SISU POWER izpolnjuje v kombinaciji s SCR-tehnologijo najnovejše zahteve o izpušnih plinih. S tem uporablja Fendt tako pri traktorjih kot pri kombajnih eno najnaprednejših motornih tehnologij na trgu, ki hkrati skrbi tudi za čistejše okolje in nižje obratovalne stroške.

Optimalne lastnosti motorja

 

Upravljanje motorja je prilagojeno optimalni krivulji navora. To kombajn potrebuje za zagotavljanje stalnega pretoka mase pod polno obremenitvijo – ko je to potrebno. Skupaj s pogoni, ki potrebujejo malo moči, vam omogoča doseganje zelo nizke porabe goriva na tono pridelka in odlične gospodarnosti.

Najboljša preskrba z rezervnimi deli

 

Fendt vam ponuja profesionalen servis in postavlja meje v panogi na tem področju. Skozi redne programe šolanja so zastopniki izšolani, da imajo dober pregled nad zalogo rezervnih delov in da je stroj med žetvijo vseskozi v delovanju. Fendt in njegova prodajna mreža so vam tako pripravljeni ponuditi najboljši servis za vašo investicijo.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio