sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Kosilnica za traktor Fendt Slicer

Z našim pogonom je korak naprej zagotovljen.

Vedno ustrezna rešitev

Fendt Slicer diskasta kosilnica so na voljo z različnimi kosilnimi grebeni: odločite se za lahko vlečne zadnje kosilnice s pogonom s čelnimi zobniki, ki prav na nagibih dosegajo najboljše rezultate. Ali pa izberite sprednjo in zadnjo kosilnico, oz. kombinacijo kosilnic
s kompaktnimi kotnimi gonili za pogoje uporabe in obsežno dodatno opremo. Vse diskaste kosilnice so lahko opremljene z udobnim hitrim menjavanjem nožev ComfortChange. S posebnim orodjem nože igraje zamenjate.

Odlično že od začetka: pogon s čelnimi zobniki

Fendt Slicer diskasta kosilnica s pogonom s čelnimi zobniki je odlično prilagojena zahtevam manjših in srednje velikih gospodarstev. Z njihovo lahko zgradbo lahko brez težav kosite z delovnimi širinami do 3,18 m, pri potrebni moči od 50 KM naprej. Kosilnice so zelo ploske, kar omogoča izvrstno rez in optimalni tok pokošene krme. Pogon poteka z elastičnimi klinastimi jermeni preko kardanske gredi od zgoraj do prvega kosilnega diska. Tako kosilnica kosi po celotni širini kosilnega grebena in nobena trava ni potlačena. Klinasti jermeni zagotavljajo dober prenos pogonske moči in sočasno varovanje pred preobremenitvami. Dodatno pa so kosilni diski varovani s strižnimi vijaki.

Kompaktno kotno gonilo za visoke zmogljivosti

Srce kosilnega grebena s kompaktnim kotnim gonilom je šestroba gred, ki poteka skozi celotni kosilni greben in poganja posamezna kotna gonila, na katera so nameščene prirobnice kosilnih diskov. Rezultat je enakomerna porazdelitev pogonske moči, ki zagotavlja najboljšo kakovost košnje. Šestroba gred in kotna gonila tečejo v olju, ki je napolnjeno za celotno življenjsko dobo kosilnice in v vseh razmerah zagotavlja optimalno
mazanje. Šestroba gred ima oslabljena mesta, kjer pride do loma pri mehanskih udarcih in z menjavo gredi lahko košnjo hitro nadaljujete. Kosilni diski se, glede na želeno odlaganje zgrabkov in obračanje kotnih gonil, lahko vrtijo paroma ali pa sredinsko.

Najboljše varovanje, hitro vzdrževanje

Vsaka Fendt Slicer diskasta kosilnica s kompaktnim kotnim gonilom je večkrat varovana pred preobremenitvami. Vsi modeli so na pogonskem delu varovani s pogonom s klinastimi jermeni ali drsno sklopko, poleg tega pa imajo nameščeno še varovanje pri naletu na oviro. Posamezni kosilni diski pa so poleg tega dodatno varovani z DriveGuard diski. Pri zastoju posameznega kosilnega diska se DriveGuard disk prelomi na štirih oslabljenih mestih in prekine pogon. V nekaj minutah lahko poceni DriveGuard disk zamenjate in nadaljujete z delom. Varovanje z DriveGuard diski je nameščeno izven kosilnega grebena. Odpiranje kosilnega grebena za popravilo tako ni potrebno.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio