sl
sr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 200 Vario

Prava velikost – kadarkoli in kjerkoli.

Fendt 200 Vario v celoti prepriča v segmentu kompaktnih standardnih traktorjev. Doživite nepremagljivo Fendt Vario tehnologijo v območju od 77 do 111 KM maksimalne moči. Pustite se navdušiti nad zanesljivim brezstopenjskim menjalnikom ali genialno enostavnim krmiljenjem. Fendt dosledno razvija to tehnologijo. Fendt 100 odstotno stavi na Vario.

*Ocena moči v skladu s standardom ECE R 120
Model kW KM
207 Vario 53 72
208 Vario 60 81
209 Vario 67 91
210 Vario 73 99
211 Vario 74 101

Prava velikost – drži obljubo.

Glede na uporabo vam Fendt 200 Vario nudi prave rešitve za vaše zahteve na travinju, v hribih, na poljih, pri transportu, pri negi in varstvu rastlin, v posebnih kulturah, pri komunalnih delih ali na gospodarskem dvorišču. Pri tem vas prepriča njegova robustnost in dolga življenjska doba. Za več udobja in funkcij pri posebnih zahtevah izvedba Fendt 200 Vario Profi nudi določene dodatke, ki vam dodatno olajšajo vsakdanjik.

Učinkovito krmiljenje, udobna vožnja

 

V posebej za to kategorijo traktorjev zasnovani kabini Fendt 200 Vario najdete delovno mesto za največje zahteve: še nikoli do sedaj dosežen prostor za noge brez ovir in vidljivost vse na okoli. Vse delovne in krmilne funkcije so integrirane na desni strani. S po višini in nagibu nastavljivim volanom si položaj sedenja optimalno prilagodite vašim potrebam.

Udobno delovno mesto

 

Nizka višina in ravno dno kabine pri Fendt 200 Vario vam omogočata udoben vstop in izstop iz kabine, pa tudi optimalen prostor za noge brez menjalniškega tunela. Na zračno vzmetenem sedežu vedno sedite v pravem položaju in ste še po dolgem delu čili. Opcijsko vzmetenje kabine še izboljša udobje vožnje.

Odlična delovna klima – odlična kabina

 

Zmogljiv sistem gretja in zračenje z integrirano ročno ali samodejno klimatsko napravo zagotavljata optimalno delovno ozračje. Tople noge – hladna glava: gretje s toplo vodo, z (opcijskim) gretjem v območju nog, tudi v ekstremno hladnih dneh ogreva vaše noge, pri visokih zunanjih temperaturah pa klimatska naprava v strehi kabine zagotavlja prijetno temperaturo v kabini.

Dovršena kabina – in tiha

 

Ločitev kabine od traktorja s konusnimi blažilniki in opcijskim vzmetenjem kabine preprečuje prenos vibracij in hrupa v kabino. Optimalno zmanjšanje hrupa zagotavljajo tudi zelo dobro izolirana kabina in vodno hlajeni motor z mirnim tekom pri nizkem številu vrtljajev.

Vario vozna ročica – krmiljenje z največjo dovršenostjo

 

Najpomembnejše funkcije, ki vam jih nudi Fendt 200 Vario, krmilite z eno roko: Vario vozna ročica krmili traktor natančno tako, kot to potrebujete za določeno delo. Vario vozna ročica je ergonomsko nameščena na
desni konzoli. Z Vario vozno ročico brezstopenjsko pospešujete med 0,02 km/h in 40 km/h.

Enostavno krmiljenje in vse pred očmi

 

Na krmilnem delu desne konzole najde voznik vse pomembne funkcije, kot so shranjevalnik števila vrtljajev motorja, hitrost tempomata, TMS, vklop sprednjega pogona in diferencialne zapore. Na večnamenskem prikazovalniku na armaturni plošči lahko voznik vidi dodatne informacije, kot so npr. obdelana površina, čas ali poraba goriva.

Stop&Go funkcija v povezavi s TMS

 

S funkcijo Stop&Go voznik zmanjša hitrosti vožnje Fendt 200 Vario do zaustavitve, ko drži stikalo spreminjevalnika smeri vožnje. Ko voznik spusti stikalo, traktor spelje v smeri, v kateri je bilo pritisnjeno stikalo.
Stop&Go funkcija je posebej dobrodošla, če želite v načinu vožnje z vozno stopalko za kratek čas povečati število vrtljajev motorja, npr. pri delu s sprednjim nakladalnikom ali dviganju prekucnega kesona.

Hitra menjava smeri vožnje

 

Za hitro in enostavno spremembo smeri vožnje je potreben le pritisk na tipko na ročici spreminjevalnika smeri levo pri volanu. Desna roka ostane prosta za krmiljenje hidravlike, za delo s sprednjim nakladalnikom ali krmiljenje na ozarah.

Popolna moč

 

Območje moči Fendt 200 Vario sega od 77 KM do 111 KM  maksimalne moči. 3-valjni AGCO POWER motor prepriča z iskrivostjo in dinamiko, kakor tudi z veliko močjo in enkratnim mirnim tekom. 4-ventilska tehnika skupaj s turbinskim polnilnikom in wastegate ventilom omogoča optimalen razvoj moči.

 

Enostavno čisto

 

Zahvaljujoč dizel oksidacijskemu katalizatorju (DOC) in zunanjemu povratnemu dovajanju izpušnih plinov (AGRex) motor izpolnjuje stroge predpise za izpušne pline brez potrebnega vzdrževanja. Pri tem so
kompaktni traktorji posebej varčni: znižano število vrtljajev in visok vrtilni moment omogočata doseganje transportne hitrosti 40 km/h pri samo 1.750 vrt/min. Nov hladilni paket, zmogljiv zračni filter in ventilator s spremenljivo smerjo vrtenja zmanjšujejo potrebno vzdrževanje in omogočajo delo brez prekinitev.

 

Učinkovitost za vrhunske dosežke

 

Traktor-Management-System TMS v povezavi z brezstopenjskim menjalnikom vedno uravnava motor vgospodarskem optimumu. Pri tem vozite sproščeno z vozno ročico ali z nožno stopalko. Pri vklopljenem TMS elektronika traktorja krmili število vrtljajev motorja in
izbira prestavno razmerje menjalnika. Voznik izbere samo želeno hitrost vožnje, vse ostalo uravnava TMS.

 

Varčno in z malo vzdrževanja

 

Predčistilnik goriva s termostatskim ventilom vedno omogoča zanesljivo delovanje traktorja tudi pri zelo nizkih temperaturah, saj predhodno ogreto gorivo iz povratnega voda teče v predčistilnik. Hladilniki in filtri so nameščeni posebej prijazno za vzdrževanje. Na kombi instrumentu lahko vklopite prikaz različnih informacij, kot so npr. število vrtljajev priključne gredi, hitrost vožnje ali poraba goriva.

Fendt Vario = udobje vožnje

 

Vario menjalnik zagotavlja udobno vožnjo in nudi možnost za  prihranek goriva. Od 0,02 km/h (20 m na uro) do maksimalne hitrosti 40 km/h s konstantno vlečno silo in brez pretikanja prestav. Tako vedno delate s točno tisto hitrostjo, ki natančno ustreza vašemu delu.
Tudi na ekstremno strmih terenih lahko brezstopenjsko zmanjšate hitrost do zaustavitve, z aktivno regulacijo mirovanja traktor zanesljivo ostane na bregu in tudi pospešite brez sunkov. To varuje tla in vam zagotavlja varnost.

 

Ustrezne obrate

 

… za priključno gred udobno predhodno izberete z vrtljivim stikalom: 540, 540E in 1.000 vrt/min vam je na voljo zadaj (opcijsko pogon preko menjalnika). Praktično je zunanje krmiljenje zadaj. Priključna gred Fendt 200 Vario se odlikuje z visokim izkoristkom, saj poteka pogon priključne gredi direktno skozi Vario menjalnik. Za sprednje priključno mesto je na voljo priključna gred 540E (750 vrt/min pri nazivnem številu vrtljajev motorja) ali 1000 vrt/min.

 

Uravnoteženo in učinkovito s TMS

 

Enostavno izberete želeno hitrost vožnje. TraktorManagement-System TMS vedno uravnava število vrtljajev motorja in prestavno razmerje menjalnika v gospodarskem optimumu. Raznovrstna uporaba je za
kompaktni standardni traktor na dnevnem redu. Naj si bo pri transportu, na polju, pri komunalnih delih ali dvorišču, Fendt 200 Vario ima optimalno usklajene moč, porabo goriva in varovanje sklopov traktorja.

 

Sproščena mejna vožnja

 

Fendt 200 Vario nudi med kompaktnimi standardnimi traktorji tudi povsem samodejno uravnavanje mejne obremenitve 2.0. Potrebna pogonska moč določa dopustno zmanjšanje števila vrtljajev motorja in tako le ta vedno deluje v idealnem območju vrtljajev. Dodatno lahko mejno obremenitev nastavite tudi ročno.

Zmogljiv hidravlični sistem

 

Hidravlika Fendt 200 Vario serijsko zagotavlja pretok olja maksimalno 41 l/min. Dve hidravlični črpalki (33 l/min in 41 l/min) zagotavljata pretok za krmiljenje koles in delovno hidravliko, neodvisno druga od druge. Pri potrebi po velikem pretoku se lahko oba tokokroga združita, kar skupaj daje maksimalni pretok 74 l/min. Ločena zalogovnika za olje hidravlike in menjalnika zanesljivo preprečujeta mešanje olj – to je še posebej pomembno pri pogostem menjavanju priključnih strojev. Velika količina olja 34 l, ki ga je mogoče odvzeti za zunanje porabnike, omogoča uporabo tudi velikih prekucnih prikolic.

Velika hidravlična moč

Za velike zahteve pri hidravliki je lahko Fendt 200 Vario opremljen z LS črpalko s pretokom 71 l/min in tako pri združevanju tokokrogov dobite maksimalni pretok 104 l/min.

 

Power Beyond

Zadaj je za pogon zahtevnih hidravličnih priključnih strojev na voljo spojka Power Beyond. Na voljo vam je celotna hidravlična moč brez nepotrebnih ovir. Breztlačni povratni vod z velikim presekom nudi majhen odpor pri pretoku olja in tako neznatno ogrevanje olja in učinkovito delovanje.

Močno hidravlično dvigalo

 

Opcijsko sprednje hidravlično dvigalo ima maksimalno dvižno silo 2.490 daN in je z robustno izvedbo primerno za različne primere uporabe. Dušenje nihanja preprečuje nihanje traktorja in tudi pri težkih
obremenitvah zagotavlja varno in udobno vožnjo. Elektrohidravlično zadnje hidravlično dvigalo z max. dvižno silo 4.204 daN zagotavlja, da bodo tudi težki priključni stroji za to kategorijo traktorjev v praksi brez
težav povsem dvignjeni.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis: 0807078
Rezervni deli: +386 1 834 44 40
e: km.info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio