sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 200 Vario

Za najboljše delo na svetu.

Traktor Fendt 200 Vario je znan po svoji izjemni okretnosti in zmogljivosti, hkrati pa je kompakten ter lahek. Več kot deset let po prvi uvedbi na trg je serija Fendt 200 Vario popolnoma preoblikovana. Najmanjša serija je zdaj prevzela zasnovo velikih traktorjev. Intuitivni sistem FendtONE, ki omogoča preprosto in udobno upravljanje, je skupaj z novo kabino serijsko na voljo tudi pri traktorjih Fendt 200 Vario. Inovativni koncept dodatne moči Fendt DynamicPerformance povečuje zmogljivosti vrhunskega modela v seriji Fendt 211 Vario.

*Ocena moči v skladu s standardom ECE R 120
Model kW KM
207 Vario 58 79
208 Vario 62 84
209 Vario 69 94
210 Vario 77 104
211 Vario (s DP) 84 (91) 114 (124)

Okreten, zmogljiv, kompakten.

Serija traktorjev Fendt 200 Vario zajema pet modelov (Fendt 207 Vario, Fendt 208 Vario, Fendt 209 Vario, Fendt 210 Vario in Fendt 211 Vario) z močjo od 79 do 124 KM (največja izhodna moč v skladu s standardom ECE R120). S konceptom dodatne moči DynamicPerformance lahko moč traktorja Fendt 211 Vario doseže maks. 124 KM. Vsi modeli so na voljo v različicah Power, Profi in Profi+ (v preteklosti imenovana ProfiPlus).

Več prostora, več uporabnosti

 

Prostorna in uporabna kabina pri traktorju Fendt 200 Vario je višja od predhodne in ponuja več prostora nad glavo. Za preprosto in intuitivno upravljanje stroja je na voljo nova nadzorna konzola z večnamensko vozno ročico.

FendtONE.

 

Koncept upravljanja FendtONE vključuje novo stransko nadzorno ploščo z večnamensko vozno ročico, križno krmilno ročico in izbirnim 12″ terminalom. 10″ digitalna armaturna plošča je nameščena na volanskem drogu. Kazalniki zajemajo hitrost vožnje, število vrtljajev motorja in ravni tekočin. Digitalno armaturno ploščo lahko upravljate z gumbom na volanskem drogu. Nastavitve stroja so bolj pregledne in preproste.

Odličen pregled

 

Nova oblika strešnega okna na traktorju Fendt 200 Vario ponuja odličen pregled nad sprednjim nakladalnikom. Prečka med vetrobranskim steklom ter strešnim oknom je v novi generaciji serije 200 ožja in na voljo je večje pregledno okno. To je še posebej koristno pri delu s sprednjim nakladalnikom na večji višini, na primer pri zlaganju bal.

Udobje v dolgih delovnih dneh – tudi s potnikom na krovu

 

Dolgi delovni dnevi v ekstremnih vremenskih razmerah lahko precej negativno vplivajo na voznika, ki pa si lahko zdaj shrani pijačo in hrano v hladilni predal. Pri zimskih opravilih je koristen sistem za ogrevanje prostora za noge s konceptom pametnega ogrevanja – deset odprtin na volanskem drogu, prostoru za noge in strehi kabine povečuje udobje med delom. Oblazinjen sovoznikov sedež zagotavlja večje udobje sedenja.

Izkušen alpski strokovnjak – Fendt 200 Vario Power

Zaradi nizkega težišča, okretnosti, brezstopenjskega menjalnika Vario in samodejnega pogona AWD/zapore diferenciala je traktor Fendt 200 Vario Power specializiran za hribovite terene.

Vozniki modela Fendt 200 Vario Power lahko zdaj prvič uživajo v digitalnem zaslonu s serijsko nameščeno 10″ digitalno armaturno ploščo. Na terminalu lahko shranite dve hitrosti tempomata; na primer eno za delo in drugo za vožnjo po cesti. Shranite lahko tudi število vrtljajev za stalno število vrtljajev priključne gredi, da se zagotovi absolutna največja zmogljivost priključka. Večnamenska vozna ročica odpira nove možnosti upravljanja v traktorju Fendt 200 Vario Power. Vozniki lahko prvič upravljajo motor in prestave z gumbi na vozni ročici. Vozna ročica krmili dva ventila in aktivira tempomat. Vozna ročica ima na voljo gumbe, ki jih je mogoče dodeliti dodatnim funkcijam, kot so delovne luči in funkcije motorja/menjalnika.

 

Kompakten in preprost – Fendt 200 Vario Profi

Traktor Fendt 200 Vario Profi ima serijsko vgrajeno 10″ digitalno armaturno ploščo. Odločite se lahko tudi za 12″ terminal na nadzorni plošči, ki vozniku zagotavlja večjo površino zaslona.

S standardno črpalko z zaznavanjem obremenitve (LS) in izbirno 3L krmilno ročico je traktor Fendt 200 Vario Profi popolnoma opremljen za delo s sprednjim nakladalnikom. S 3L krmilno ročico je med drugim mogoče upravljati sprednji nakladalnik z integrirano funkcijo spreminjanja smeri. Spreminjanje položaja ni potrebno. Nova kabina s strešnim oknom ponuja odličen pregled nad sprednjim nakladalnikom – za lažje izvajanje opravil, kot je shranjevanje bal. Za lažjo komunikacijo v hlevih ali na dvorišču lahko sprednje okno tudi odstranite. Ker so vrata na voljo na desni in na levi strani, lahko vstopate ter izstopate na obeh straneh.

 

Fendt 200 Vario Profi+: obogaten z inteligenco

Traktor Fendt 200 Vario Profi+ ponuja vse za pametno kmetovanje z najvišjo stopnjo udobja vožnje. Pri pridelavi zelenjave lahko 10″ digitalno armaturno ploščo in 12″ terminal ob strani uporabljate za preprosto delo s priključki, ki podpirajo vodilo ISOBUS, ter vodenje po parceli. Terminal lahko prikazuje različne aktivnosti stroja, funkcije vodila ISOBUS in možnosti vodenja po parceli. Vozniki lahko zaslone prilagodijo svojim posebnim potrebam. Za delo s sejalnikom ali okopalnikom s centimetrsko natančnostjo uporabite sistem Fendt Guide (v preteklosti imenovan VarioGuide) in uživajte v stalnem pregledu. V drevesnici lahko sistem Fendt Guide uporabite pri sajenju novih dreves, da kar najbolje izkoristite razpoložljivo zemljišče.

Fendt Vario = udobje vožnje

 

Vario menjalnik zagotavlja udobno vožnjo in nudi možnost za  prihranek goriva. Od 0,02 km/h (20 m na uro) do maksimalne hitrosti 40 km/h s konstantno vlečno silo in brez pretikanja prestav. Tako vedno delate s točno tisto hitrostjo, ki natančno ustreza vašemu delu.
Tudi na ekstremno strmih terenih lahko brezstopenjsko zmanjšate hitrost do zaustavitve, z aktivno regulacijo mirovanja traktor zanesljivo ostane na bregu in tudi pospešite brez sunkov. To varuje tla in vam zagotavlja varnost.

 

Ustrezne obrate

 

… za priključno gred udobno predhodno izberete z vrtljivim stikalom: 540, 540E in 1.000 vrt/min vam je na voljo zadaj (opcijsko pogon preko menjalnika). Praktično je zunanje krmiljenje zadaj. Priključna gred Fendt 200 Vario se odlikuje z visokim izkoristkom, saj poteka pogon priključne gredi direktno skozi Vario menjalnik. Za sprednje priključno mesto je na voljo priključna gred 540E (750 vrt/min pri nazivnem številu vrtljajev motorja) ali 1000 vrt/min.

 

Uravnoteženo in učinkovito s TMS

 

Enostavno izberete želeno hitrost vožnje. TraktorManagement-System TMS vedno uravnava število vrtljajev motorja in prestavno razmerje menjalnika v gospodarskem optimumu. Raznovrstna uporaba je za
kompaktni standardni traktor na dnevnem redu. Naj si bo pri transportu, na polju, pri komunalnih delih ali dvorišču, Fendt 200 Vario ima optimalno usklajene moč, porabo goriva in varovanje sklopov traktorja.

 

Sproščena mejna vožnja

 

Fendt 200 Vario nudi med kompaktnimi standardnimi traktorji tudi povsem samodejno uravnavanje mejne obremenitve 2.0. Potrebna pogonska moč določa dopustno zmanjšanje števila vrtljajev motorja in tako le ta vedno deluje v idealnem območju vrtljajev. Dodatno lahko mejno obremenitev nastavite tudi ročno.

Za lažje delo.

 

Traktor Fendt 200 Vario je serijsko opremljen z električnimi ventili, ki olajšajo vsakdanje delo. To pomeni, da je mogoče natančno nadzorovati pretok in zlahka izbrati časovne funkcije. Nastavitve na 10″ digitalni armaturni plošči ali 12″ terminalu so povsem preproste.

Za traktor Fendt 200 Vario je na voljo sprednje hidravlično dvigalo z razbremenilno regulacijo. Z natančnim prilagajanjem pritiska na polju prek terminala lahko zagotovite popolno prileganje tlom. S tem se tudi zmanjša kontaminacija krme med košnjo na neravnem terenu.

 

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio