sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

ZA X Perfect

Trosilnik mineralnega gnojila Amazone ZA-X Perfect

Kompakten, ploski zbiralnik s prostornino od 600 do 1750 litrov. Natančen raztros v delovnih širinah od 10 do 18 metrov.

Trosilnik mineralnega gnojila Amazone ZA-X Perfect je dobavljiv v velikostih zbiralnika (zalogovnika) 600, 900 in 1400 litrov. Z 250-litrskim nastavkom se volumen ZA-X Perfect 602 poveča na 850 litrov, pri modelu ZA-X 902 pa s 350-litrskim nastavkom na 1250 l oz. z 800-litrskim na 1700 litrov. Nastavke (poviške) je mogoče vedno namestiti. Ploski zbiralnik s hkrati pokončnimi stenami lijaka omogoča nizko višino polnjena od 91 cm navzgor in enakomerno vsipanje gnojila.

Preprosto nastavljanje izmetalnih lopatic

Trosilnik med delom ves čas ostaja v vodoravnem položaju in v enaki priključni višini. Nastavljanje izmetalnih lopatic na serijskih izmetalnih ploščah Omnia-Set za normalno gnojenje, pozno dognojevanje in gnojenje ob mejah (robovih, potokih …) je preprosto in zanj orodje ni potrebno. Z njim je mogoče dosegati izredno natančen raztros v delovnih širinah od 10 do 18 metrov. Za čim večjo zanesljivost pri delovanju in da se izognemo koroziji, je celoten mehanizem za izmet narejen iz nerjavečega jekla.

Uravnavanje količin

 

Sistem za uravnavanje količin z dvema neodvisnima nastavitvenima drsnikoma je nameščen zunaj umazanega območja. To pomeni, da ga ne morejo umazati niti kolesa traktorja niti prah, ki nastaja pri raztrosu mineralnega gnojila na trosilnih ploščah. Vseskozi torej ostaja čist in primeren za upravljanje. Kazalniki količin so nameščeni na veliki, pregledni merilni lestvici, tako da je mogoče takoj prepoznati različne nastavitve, npr. pri gnojenju na robovih.

Trosilne plošče Omnia-Set

 

Izmetalne plošče Omnia-Set s svojimi pregibnimi izmetalnimi lopaticami zagotavljajo posebno natančno trosenje. Lopatice so opremljene z merilno lestvico za natančno in nezamenljivo nastavitev. Plošče ustvarjajo sliko trosenja, ki je neobčutljiva za stranski veter, hkrati pa nanjo ne vplivajo lastnosti posameznih vrst gnojil. Za pozno gnojenje je treba preprosto in brez potrebnega orodja dvigniti pregibne konce izmetalnih lopatic.

Mešalne glave z veliko zmogljivostjo

 

Zelo zmogljive mešalne glave enakomerno dovajajo gnojilo na plošče »Omnia-Set«. Nežno in enakomerno premikajo gnojilo do iztočne odprtine, konice lijaka pa se popolnoma izpraznijo. Pri običajnih gnojilih omogoča enakomeren pretok gnojila na trosilne plošče. Pri občutljivih gnojilih se veliki mešalni prsti snamejo (razcepka), zmanjšani mešalni del pa še naprej omogoča enakomerno in zanesljivo doziranje. Za enostransko trosenje občutljivih gnojil lahko brez orodja izključite celotno mešalno glavo (z nerjavečimi varovalnimi zatiči). Ta rešitev se je v praksi že odlično izkazala.

Zobniško gonilo v oljni kopeli

 

Zobniško gonilo v oljni kopeli je neuničljivo srce trosilnikov Amazone z dvema ploščama. Opremljeno je tudi s strižnimi varovali in z dvojnim tesnilom. Gonilo se potrjuje v 100.000 izdelanih priključkih in ga ni treba vzdrževati.

Dvojni lijak

 

Dvojni lijak omogoča neposreden nadzor. Če se ena stran hitreje izprazni od druge, je mogoče takoj preveriti, ali je tujek zamašil odprtino ali pa obe strani nista enako naravnani. Z dvojnim lijakom ima lahko zalogovnik optimalno strme stene. Te – drugače kot zalogovnik z enojnim lijakom – zagotavljajo enakomeren dotok gnojila tudi na nagnjenih terenih in zelo majhen ostanek neraztrosenega gnojila.

Daljinsko upravljanje posameznih plošč

 

Hidravlično upravljanje leve in desne izmetalne plošče posebej iz traktorja omogoča preprosto in natančno krmiljenje trosilnika. Enostransko zapiranje posamezne izmetalne plošče skrbi za nadzorovano trosenje na mejnih površinah in pri izpustu gnojila. Za traktorje z enim samim hidravličnim izhodom je možna vgraditev hidravličnega razvodnika z dodatnimi hidravličnimi ventili.

 

Mreža proti tujkom

 

Mreža proti tujkom, ki jo je mogoče zapahniti, je priporočljiva pri gnojilih, ki so bila skladiščena v razsutem stanju in se jih naklada npr. s čelnim nakladalnikom. Mreža preprečuje, da bi v trosilnik prišli kamni, grude zemlje ipd.

Omejevalnik trosenja Tele-Quick

 

Omejevalnik trosenja oz. izmetalna omejevalna pločevina za trosenje ob mejah in na robovih je shranjena v posebnem žepu na zunanji strani zalogovnika. Po potrebi se z njo preprosto, brez uporabe orodja, zamenja izmetalna lopatica normalne dolžine. Hitreje in preprosteje ne gre!

Prekrivna ponjava/osvetlitev

 

Prekrivna ponjava se pri polnjenju enostavno dvigne, kar zagotavlja suhost gnojila tudi v slabem vremenu. Po želji je lahko trosilnik opremljen z lučmi in opozorilnimi tablami.

Transportna kolesa

 

Transportna kolesa poenostavljajo priklapljanje in odklapljanje trosilnika na traktor, pa tudi njegovo premikanje po dvorišču in strojni lopi. Kolesa je mogoče hitro odstraniti. Priklop trosilnika na traktor je z zglobno gredjo TeleSpace še preprostejši.

Naprava za umerjanje trosilnika

 

Z napravo za umerjanje trosilnika za nastavitev raztrosa je mogoče zelo preprosto in natančno nastaviti stopnjo raztrosa za količino gnojila, ki ga moramo raztrositi. Količino gnojila, zajetega na določeni razdalji, je treba stehtati. S pregledno lestvico se potem natančno določi nastavitvena vrednost za želeno količino raztrošenega gnojila.

Omejilna pločevina za raztros ob mejah

 

Za natančen raztros neposredno ob meji je dobavljiva omejilna pločevina za raztros ob mejah. Z njo se dodatno zapre odprtina, skozi katero sicer prihaja gnojilo. Pri normalnem gnojenju se zaslon preprosto ročno preklopi navzgor. Tudi ta uporabna dodatna oprema Amazone je narejena iz nerjavečega jekla.

Omejevalnik trosenja Limiter X

 

Najnovejši omejevalnik trosenja se upravlja hidravlično iz kabine traktorja. Na stabilni cevi so pritrjene lamele iz nerjavečega jekla. Lamele so zavarovane proti udarcem iz okolja in so hidravlično nastavljive. Z omejevalnikom lahko poljubno nastavljamo delovno širino, še posebej na meji med dvema kulturama, pri potokih ipd.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio