sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 900 Vario

Novi Fendt 900 Vario – pripravljen za več.

Znamka Fendt je z novo serijo velikih traktorjev 900 Vario na trgu predstavila povsem nove rešitve, ki ponovno postavljajo nova merila v zgornjem razredu moči traktorjev. Novi modeli so zasnovani za individualne zahteve velikih gospodarstev in izvajalcev storitev po celem svetu. Številne tehnične finese, obsežen paket povezovanja, relativno nizka lastna masa in nov dizajn, ki izraža impresivno moč, omogočajo svetovno in vsestransko uporabo. Nadaljuje se uspešna zgodba velikih traktorjev Fendt 900, ki se je s polnimi vtisi začela z 260 KM močnim modelom Fendt Favorit 926 Vario na razstavi Agritechnica 1995.

5 modelov v novi seriji Fendt 900

V novi seriji Fendt 900 je 5 modelov (930 Vario, 933 Vario, 936 Vario, 939 Vario in 942 Vario) kompaktnih velikih traktorjev z močjo med 218 in 305 kW (296 – 415 KM po ECE R120), ki zapolnjujo območje moči med modeli Fendt 800 Vario in 1000 Vario. Z novim top modelom Fendt 942 Vario je serija 900 znatno presegla 300 kilovatov oziroma 400 KM.

Kot znani vsestranski veliki traktorji, je tudi nova generacija 900 vsestransko uporabna. Zasnovana je bila za težka vlečna dela in pogone s priključno gredjo, kot je pogon sekalnika, prav tako pa je serija 900 odlična za transport s hitrostmi do 60 km/h. Majhna lastna masa traktorja s samo 11,7 tonami, kakor tudi integriran sistem za uravnavanje zračnega tlaka v pnevmatikah VarioGrip, dajejo prednost tej seriji pri delih z majhnim tlakom na tla in velikimi vlečnimi silami. Modularna zasnova z ali brez zadnjega hidravličnega dvigala, zadnjo priključno gredjo, sprednjo priključno gredjo, napravo za vzvratno vožnjo in velikim številom izvedb hidravlike, priklopov za vleko in hidravličnih dvigal, so ti modeli združljivi z vsemi razpoložljivimi priključnimi stroji.

Popolna povezljivost v in izven kabine

 

Kabina traktorja je, vključno s krmilnimi napravami, delovno mesto voznika. Z novim Fendt 900 Vario je prišla tudi nova kategorija kabin: Fendt Life Cab.

Povezljivost prvič omogoča prikaz strojnih podatkov 900 Vario v realnem času. Telemetrijski osnovni paket »ready« zagotavlja potrebno strojno opremo. Omogočeno je zapisovanje in pošiljanje podatkov za različne nove storitve.

Fendt Connect

 

Fendt Connect je osrednje telemetrijsko orodje za analizo in upravljanje s stroji sistema Fuse®Smart Farming. Prebira podatke o strojih, jih shranjuje in vrednoti. Prenos podatkov poteka preko mobilnega omrežja. Tako je mogoče krajevno neodvisno upravljanje s skupinami strojev in optimiranje nastavitev strojev.

Fendt Connect nudi dve možnosti uporabe za stranke: na eni strani kontrolo lastnih podatkov o strojih in na drugi servisne storitve trgovca.

Poleg podatkov o položaju stroja se zajemajo tudi številni CAN-Bus podatki traktorja. Lastnik stroja lahko preko osebnega računalnika ali na pametni napravi prikliče številne informacije, kot so npr. položaj in prevožene poti traktorja na prikazu karte, poraba goriva, hitrost vožnje in delovni čas stroja, kakor tudi obremenjenost stroja. Prav tako so vidna sporočila o napakah in servisni intervali.

Z dovoljenjem lastnika pa do podatkov o strojih lahko dostopa tudi trgovec. Hiter pregled nad prihajajočimi servisnimi intervali ali pregled sporočil o napakah omogočajo t. i. predikativno vzdrževanje, to je načrtovanje vzdrževalnih del na konkretnem stroju. Pri tem stranka ohrani suverenost nad svojimi podatki o strojih. Podatki o gospodarstvu ali agronomski podatki se niti ne shranjujejo, niti ne prenašajo. Celoten proces je v skladu s strogo evropsko splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Obsežnejše informacije za ustrezne storitve so na voljo v sporočilu za medije Fendt Connected Services.

 

Smart Connect

 

Smart Connect je storitev za voznika traktorja. Voznik poveže svoj iPad preko interne brezžične povezave s Fendt 900 Vario.

Podatki stroja, kot so npr. položaj traktorja, obdelana površina, hitrost vožnje, poraba goriva ali obremenitev motorja, se mu med delom prenašajo neposredno na tablico. Prikaz lahko vizualizira na karti ali pa grafično kot potek dela zadnjih 60 minut.

Zaslon tablice služi kot dodatni prikazovalnik k uveljavljenemu Varioterminalu. Smart Connect omogoča vozniku prikaz informacij, ki služijo izključno kontroli.

Smart Connect je pri vseh ProfiPlus izvedbah del standardne opreme.

Nov pogon: močna vleka z varčno porabo

 

Vsi modeli nove serije 900 so opremljeni z novo razvitimi in za Fendt zasnovanimi MAN-ovimi 6-valjnimi motorji prostornine 9 litrov in VTG turbinskim polnilnikom s spremenljivo geometrijo turbine. Interval menjave motornega olja M3677 je bil prvič povišan na 1.000 h. Usklajeno z novim Vario menjalnikom TA 300 je tako na voljo pogon Fendt VarioDrive.

Zasnova nizkega števila vrtljajev Fendt iD, ki ima velike rezerve v zmogljivosti, je bila zdaj prvič uporabljena v seriji 900. Nazivno število vrtljajev motorja znaša 1.700 vrt/min, vrtljaji prostega teka pa znašajo tihih 650 vrt/min. Največjo hitrost vožnje 60 km/h novi Fendt 900 Vario doseže pri varčnih 1.450 vrt/min, 50 km/h pri 1.200 vrt/min, 40 km/h pa samo 950 vrt/min. Največji navor 1.970 NM top model Fendt 942 Vario doseže pri samo 1.100 vrt/min.

Navor se glede na talne razmere dinamično porazdeli na sprednjo in zadnjo premo. Sprednja prema je gnana ločeno. Ločitev sprednje in zadnje preme zmanjša napetosti pri cestni vožnji in vožnji v ovinek ter omogoča polno vleko na polju. Prav pri vožnji v ovinek bo traktor, s tako imenovanim učinkom „pull-in-turn“, povlečen v ovinek. Rezultat: manjši obračalni krog pri polni vleki.

Pri razvoju Fendt 900 Vario so upoštevali novo stopnjo V (EU) za izpušne pline. Čiščenje izpušnih plinov pri novih velikih traktorjih poteka z obdelavo izpušnih plinov z dizel oksidacijskim katalizatorjem, filtrom trdih delcev in poznano SCR tehnologijo (selektivna katalitična redukcija za zmanjšanje nivoja dušičnih snovi). MAN motor deluje z vbrizgom goriva preko skupnega voda s tlakom 2.500 barov. Visok tlak optimira izgorevanje.

Genialni menjalnik Fendt Vario

 

Menjalnik Fendt Vario je hidrostatsko-mehansko gonilo z razdeljenim prenosom moči. S povečano hitrostjo se povečuje delež mehansko prenesene moči preko planetnega gonila. Izvrsten izkoristek zagotavljata za 45 stopinj zamakljiva hidravlična črpalka in visok delovni tlak z maksimalno 550 bari.

Večja zmogljivost z visoko zmogljivo hidravliko

 

Novi Fendt 900 Vario ima modularno zasnovan hidravlični sistem. Opremljen je z dvema Load-Sensing črpalkama (LS) s pretokom 165 ali 220 litrov.

Opcijsko pa je mogoča tudi izvedba z visoko zmogljivo hidravliko s pretokom 430 l/min, z dvema neodvisnima hidravličnima krogotokoma. Dve avtonomni aksialno batni črpalki lahko izpolnita vse zahteve za različne pretoke in tlake v obeh hidravličnih krogotokih. Volumetrični regulacijski pretok črpalke ena znaša 220 l/min, črpalke dve pa 210 l/min. Z integriranim ventilom za omejevanje tlaka črpalka pri ustreznem tlaku v delovnem krogotoku vedno zagotavlja ustrezen pretok olja. Hidravlična moč je usklajena z zasnovo nizkega števila vrtljajev Fendt iD.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio