sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt kombajn serija E

Zanesljivost in gospodarnost

Predvsem za majhne in srednje velike kmetije predstavljajo žitni kombajni Fendt serije E učinkovito, varno in gospodarno izbiro. Z dolgo življenjsko dobo ponuja stroj visoko sezonsko storilnost in varnost pri uporabi iz leta v leto.

5180 E 129 kW 176 KM
5220 E 154 kW 209 KM
  • Udobna in pregledna kabina,
  • žetvena naprava FreeFlow,
  • zelo zmogljiv mlatilni boben s premerom 600 mm,
  • ABC-modul za dodatno ločevanje,
  • sita HC,
  • velik zalogovnik za zrnje in enostavno dnevno vzdrževanje,
  • motorji AGCO POWER z varčno SCR-tehnologijo.

Udobna kabina za sproščeno delo

 

Žitni kombajni Fendt so opremljeni s sedeži nove generacije, s serijskim zračnim vzmetenjem* in veliko možnostmi nastavitev, ki poskrbijo za optimalno prilagajanje osebnim potrebam. Skupaj z nastavljivim volanskim obročem je lažje najti najprimernejši položaj voznika za ves delovni dan. Poleg voznikovega sedeža je tudi udoben sedež za sovoznika.
*Ne pri seriji 5180 E – mehansko vzmeteni.

Večfunkcijska ročica za najpomembnejše nastavitve

 

Ergonomsko oblikovana večfunkcijska ročica omogoča vozniku, da upravlja hidrostatičen pogon z občutkom. Tako ima voznik vse najpomembnejše funkcije na dosegu ene roke.

 

Pregled nad vsem z Agritronic plus*

 

Serijski Agritronic plus je sistem za informiranje in nadzor v vašem Fendt žitnem kombajnu 5220E. Preko prikazovalnika Agritronic plus dobi voznik pomembne informacije o delovanju žitnega kombajna, kot so na primer: vrtilna frekvenca mlatilnega bobna in ventilatorja, vozna hitrost, izgube, storilnost, nastavitve avtomatike za vzdrževanje delovne višine …
*Ne pri seriji 5180 E – na desnem stranskem nosilcu.

 

Udobno naslonjalo*

 

Naslonjalo za roko je sedaj pritrjeno na sedež, tako da je čim manj premikov roke, ki jo tako lahko voznik sproščeno uporablja za upravljanje. Tako so pri elektrohidravličnem upravljanju mlatilnega sistema, žetvene naprave in pri praznjenju zalogovnika za zrnje vse funkcije nameščene na enem mestu. Poleg tega so na istem mestu nameščeni še drugi elementi za upravljanje, kot so npr.: nastavitev mlatilne košare in ventilatorja, štirikolesni pogon …
*Ne pri seriji 5180 E – ročni vklop in nastavitev prek ročic na levi strani voznikovega sedeža.

Zanesljiva žetvena naprava Fendt FreeFlow

 

Žetvena naprava Fendt FreeFlow je dobavljiva v delovnih širinah med 4,8 in 7,6 m. Poleg tega je zaradi privitih sestavnih delov posebej stabilna in prijazna za vzdrževanje. S 1.254 rezi na minuto skrbi za veliko hitrost nožev ter posledično za čist rez pri nizki porabi moči. Dovajalni polž s premerom 610 mm dovaja žetveno maso enakomerno s poševnega dovajalnega transporterja – najboljši pogoji za visoko površinsko storilnost pri najboljši kakovosti žetve.

Enakomerno visok dovod žetvene mase

 

Dovajalni polž dovaja žetveno maso enakomerno s poševnega dovajalnega transporterja – najboljši pogoji za visoko površinsko storilnost pri najboljši kakovosti žetve. Letvasti transporter dovaja maso do mlatilnega sistema po njegovi celotni površini in tako zagotavlja visoko storilnost žitnega kombajna.

 

Avtomatske funkcije za vodenje žetvene naprave

 

Fendt pri seriji 5220 E v serijski opremi ponuja sistem avtomatskega vzdrževanja delovne višine Terra Control, ki ga je možno uravnavati v dveh delovnih območjih. Avtomatika uravnavanja delovne višine žetvene naprave deluje s pomočjo drsnih sani, ki kopirajo teren v območju med 50 in 180 mm. Drugo območje delovne višine (med 100 in 500 mm) se uravnava preko senzorja, nameščenega na ustju letvastega transporterja. V dodatni opremi je možno namestiti na žetveno napravo vodenje po terenu AutoLevel, ki uravnava nagib žetvene naprave do 8° kota. S tem je tudi pri velikih delovnih širinah žetvene naprave vedno poskrbljeno za njeno optimalno vodenje.

Visokozmogljiv mlatilni boben

 

Visoka zmogljivost mlatilnega bobna žitnega kombajna Fendt serije E je rezultat velikega premera, ki znaša 600 mm. To se odraža tudi v kakovostni mlačvi s čistim zrnjem in majhnim deležem loma. Teža mlatilnega bobna se je povečala zaradi osmih utežnih letev, ki so nameščene med poševne letve ter skrbijo za želen vrtilni moment ter za miren in enakomeren tek. S tem se zmanjša obremenitev pogonskih sklopov, posledično pa tudi poraba goriva.

Različna širina rež na mlatilni košari

 

Površina mlatilne košare pri žitnih kombajnih Fendt serije E – največja v tem razredu – omogoča čisto mlačev tudi pri visokih pridelkih. Mlatilna košara ima v prednjem delu manjše reže kot v zadnjem. Tako poteka v prednjem delu zaradi večje gostote (razmik med žicami 14,1 mm) intenzivna mlačev. Reže so v zadnjem delu večje in omogočajo boljše ločevanje.

 

ABC-modul (Active Beater Concave)

 

V serijski opremi je vključen ABC-modul, ki je logično nadaljevanje mlatilne košare, ki dovaja maso na odbojni boben. ABC-modul omogoča dodatno ločevanje in odlaga slamo neposredno ter enakomerno na pretresala. Zaradi tega je ločevalna zmogljivost kombajna izkoriščena v največji možni meri.

 

Vsestranska uporabnost

 

Žitni kombajn Fendt serije E se lahko enostavno in hitro opremi s setom za žetev koruze ali obratno z univerzalno košaro za žetev sončnic, koruze ali žit.

 

Učinkovito ločevanje v območju sit

 

4250 mm dolga zelo zmogljiva pretresala s štirimi 210 mm visokimi stopnicami in 150 mm shodom ustvarijo tanko slamnato preprogo. Zrnje se učinkovito ločuje preko velikih odprtin. V prvem delu so pretresala ojačana, da lažje kljubujejo večji obrabi. Zaprta pretresala so zaradi visoke stabilnosti in tudi zaradi enakomerne porazdelitve po celotni površini podaljšana do pripravljalnega dna.

Zelo zmogljiv drobilec slame serijsko

 

Žitni kombajni Fendt serije E so serijsko opremljeni z drobilcem slame, da se dosežeta optimalen razrez in optimalna razdelitev žetvenih ostankov. Dvojno ozobljeni noži in protirezila so enostavno nastavljivi za doseganje želene dolžine rezi. S pomočjo patentirane dovajalne plošče pred drobilnimi noži, ki usmerja slamo preko njih, se je kakovost drobljenja dodatno izboljšala. Poleg tega pa se je poleg moči zmanjšala tudi poraba goriva.

Optimalno mešanje

 

Pripravljalno dno dovaja mešanico zrnja in plev do sit. Med prehodom se težka zrna sesedejo na dno, lahek material – pleve – pa ostane na vrhu. Za enakomerno porazdelitev – tudi na nagnjenih terenih – je pripravljalno dno po dolžini razdeljeno s posebnimi stopnicami. Pripravljalno dno in mlatilni boben sta enako široka, tako da se lahko v vsakem trenutku izkoristi največja možna storilnost kombajna.

Sita HC in največja površina sit v svojem razredu

 

Posebna zgornja površina sit HC skrbi za optimalno dovajanje vetra in zmogljivost čiščenja, s čimer imajo veliko toleranco in jih je treba le redko prenastaviti. Tudi pri kratki in lomljivi slami sita HC zagotavljajo visoko čistost zrnja. Na zgornji in spodnji strani so nameščene pregrade, ki omogočajo, da ostane masa enakomerno razporejena po vsej površini sit tudi na rahlo nagnjenih terenih.

Velik zalogovnik za zrnje in enostavno dnevno vzdrževanje

 

S pomočjo zgornjega praznjenja je dosežena višina praznjenja pri 4,20 m. Z zmogljivostjo praznjenja do 85 l/s (5220 E) omogoča sistem tekoče praznjenje. Voznik ima preko steklene stene neposreden pregled nad količino zrnja v zalogovniku neposredno iz kabine. Dodatno je nameščena kontrolna* odprtina, ki omogoča izvajanje kontrole kakovosti zrnja.
*Ne pri 5180 E.

Hitro in enostavno dnevno vzdrževanje

 

Paket hladilnikov skrbi za zadovoljivo hlajenje motorja, hidravlike in klimatske naprave. Košara sesalnega zraka je enostavna za čiščenje in onemogoča zamašitev tudi v najtežjih delovnih pogojih. Podest zagotavlja prost dostop do košare sesalnega zraka in hladilnikov. Poleg tega je nameščenih malo mazalnih mest, ki so na lahko dostopnih mestih. Zaradi enostavne mehanske konstrukcije je število pogonov zmanjšano, kar tudi pomembno zmanjša količino vzdrževanja. Tako lahko namenite več časa pomembnejšim stvarem – žetvi. Rezervoarji in kontrolna mesta za različne pogonske tekočine ter mesta za njihovo polnjenje in praznjenje so optimalno umeščeni na kombajn. Enako velja za zračni filter motorja.

 

Najboljša dostopnost

 

Velike stranske pločevine omogočajo enostaven dostop do vseh pomembnejših sklopov pri vsakodnevnem vzdrževanju in nadzoru. Osrednja električna omarica je nameščena na lahko dostopnem mestu.

 

Dolga življenjska doba

 

Vsak sestavni del je zasnovan za največjo vzdržljivost in najdaljšo življenjsko dobo. Veliko delov, s katerimi pride žetvena masa v stik, je izdelanih iz debelejših, proti obrabi odpornih, materialov. Zaradi tega je tudi več kot 80 % vseh delov, ki pridejo v stik z žetveno maso, izdelanih iz pocinkane pločevine. Poleg tega pa so vsi sestavni deli barvani pred montažo. To podaljšuje življenjsko dobo stroja in njegovo prodajno vrednost. Modularna gradnja pa omogoča lahko menjavo posameznih delov in s tem prihranek časa pri servisiranju.

Varčen z gorivom in prijazen do okolja

 

Tudi serijo žitnih kombajnov 5220 E je Fendt zaradi izpolnjevanja zahtev po izpušnih plinih Stopnje 3b (Tier IV interim) opremil z motorji AGCO POWER z varčno SCR-tehnologijo. S tem se ni zmanjšala samo emisija prašnih delcev in CO2, ampak se je zelo zmanjšala tudi poraba goriva.

Najboljša preskrba z rezervnimi deli

 

Fendt vam ponuja profesionalen servis in postavlja meje v panogi na tem področju. Skozi redne programe šolanja so zastopniki izšolani, da imajo dober pregled nad zalogo rezervnih delov in da je stroj med žetvijo vseskozi v delovanju. Fendt in njegova prodajna mreža so vam tako pripravljeni ponuditi najboljši servis za vašo investicijo.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio