sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 1000 Vario

500 KM za vašo vsakodnevno mojstrovino. Fendt 1000 Vario

Velik. Močan. Edinstven. Izkusite resnično moč, popoln oprijem, mojstrsko krmiljenje in inteligentno povezljivost z novim traktorjem Fendt 1000 Vario.

*Ocena moči v skladu s standardom ECE R 120
Model kW KM
1038 Vario 291 396
1042 Vario 320 435
1046 Vario 350 476
1050 Vario 380 517

Številka ena za težka osnovna opravila

Fendt 1000 Vario izkorišča svojo moč. Velike pnevmatike, inteligentno pomagalo za nadzor balastiranja in tlaka v pnevmatikah ter edinstven in prilagodljiv štirikolesni pogon zagotavljajo pravšnji oprijem v vsaki situaciji – skupaj z izjemno okretnostjo. Je pa tudi dovolj močan za več kot samo osnovna opravila.

Nagrada za oblikovanje Red Dot 2016.

Fendt 1000 Vario je prejel mednarodno nagrado Red Dot za izjemno oblikovalsko kakovost. Mednarodna žirija Red Dot dodeli priznani pečat kakovosti samo izdelkom, ki jih odlikuje izjemno oblikovanje.

Traktor leta 2016

Novi Fendt 1000 Vario ni samo vrhunec razstave, ampak tudi uspešnica leta, kar je potrdil strokovni tisk s podelitvijo nagrade “Traktor leta 2016”.
Prejemnik priznanja za stroj leta 2016 v kategoriji traktorjev XXL
in nagrada po izbiri uporabnikov. “Kar kipim od zadovoljstva,” je dejal Rob Smith, višji podpredsednik podjetja AGCO in generalni direktor družbe EAME, potem ko je Fendt 1000 Vario prejel nagrado za stroj leta po izbiri uporabnikov.

Srebrno priznanje za Fendt VarioDrive.

Nadaljnji razvoj menjalnika Vario v integriran pogonski sklop.

Zlato oblikovalsko priznanje iF Design Award 2016.

Mednarodna strokovna žirija za oblikovanje je traktorju Fendt 1000 Vario podelila zlato priznanje v kategoriji “Izdelek”. Kriteriji za vrednotenje so vključevali kakovost oblikovanja, funkcionalnost, izdelavo, stopnjo inovativnosti, prijaznost do uporabnika/ergonomijo, oblikovanje blagovne znamke, varnost in okoljsko neoporečnost. Fendt 1000 Vario je žirijo prepričal s svojim oblikovnim konceptom in z učinkovitostjo delovanja.

Prvi vtis šteje, drugi pa naredi razliko.

Popolna kombinacija najsodobnejšega krmiljenja in udobja se imenuje Fendt Life Cab. To je očitno že ob vstopu v kabino traktorja Fendt 1000 Vario, saj na novo zasnovana kabina Life združuje materiale najvišjega razreda s preizkušeno razporeditvijo in praktičnostjo vseh elementov. Novo izkušnjo prostora in vida dopolnjujejo številne malenkosti, zaradi katerih je vsakodnevno delo prijetnejše.

Najmočnejši standardni traktor z največjo modularnostjo

Fendt 1000 Vario s svojo izhodno močjo zaseda povsem nov segment. Zasnova tega visokozmogljivega standardnega traktorja združuje vse prednosti za delovanje na polju in na cesti.

  • Nov segment moči 380 – 500 KM
  • Teža neobremenjenega prevoznega sredstva znaša 14 t, dovoljena skupna teža pa do 23 t*
  • Sledljivost 60″ (1,5 m)**
  • Popolna skladnost s cestnimi predpisi pri 60 km/h*
  • Izbirni zadnji odvzem moči na 1000, 1000E in 1300
  • Izbirna zadnja naprava za spenjanje
  • Vsi priklopni sistemi v modularni izvedbi
  • Izbirni nadzor vzvratne vožnje
  • LED delovne luči nove generacije
* Vrednost je odvisna od zakonskih zahtev posamezne države.
** Odvisno od državne različice.

Visoka moč – nizka poraba goriva. Fendt iD.

Koncept nizke hitrosti motorja Fendt iD.

Fendt 1000 Vario vedno deluje v razponu največjega navora za najnižjo specifično porabo goriva, kar pomeni, da že nizko število vrtljajev motorja zagotavlja visoko moč. “Visok navor, nizko število vrtljajev motorja” je sistem, po katerem so vsi sestavni deli vozila, kot so motor, menjalnik, ventilator, hidravlika in vse pomožne enote, prilagojeni na način, da ustrezajo idealnemu številu vrtljajev motorja.

Način delovanja Fendt iD

Celotno delovanje pogonskega sklopa Fendt 1000 Vario je z vidika ekonomičnosti optimalno. Visokozmogljivi motorji s turbinskim polnilnikom s spremenljivo geometrijo (VTG) učinkovito izkoriščajo svoj ogromen potencial moči pri nizkih vrtljajih motorja. Menjalnik in prilagodljiv štirikolesni pogon zagotavljata idealno porazdelitev moči znotraj optimalnega razpona porabe. Koncept hlajenja s koncentričnim sistemom zračenja (the Concectric Air System; CAS) in z visokozmogljivim ventilatorjem hladi vse toplotne izmenjevalnike v skladu s potrebami in povečuje splošno učinkovitost. Vsi porabniki, kot so klimatska naprava, zračni kompresor ali alternator, so usklajeni, kar pomeni majhno obrabo pri nizkih vrtljajih motorja.

Visok navor – nizka poraba goriva

Koncept nizkega števila vrtljajev motorja Fendt iD zagotavlja trajno nizko porabo goriva in daljšo življenjsko dobo. Razpon hitrosti Fendt 1000 Vario znaša od 650 do 1700 vrtljajev na minuto. V glavnem delovnem območju se hitrosti gibljejo od 1100 do 1500 vrtljajev na minuto, kar
ne obrablja sestavnih delov in znižuje porabo. Motor traktorja Fendt 1050 Vario že pri 1100 vrtljajih na minuto zagotavlja navdušujočih 2400 Nm navora.

Največja zmogljivost 365 dni v letu

Vsi sestavni deli, od motorja, menjalnika pa vse do ventilatorja in hidravlike, so bili zasnovani posebej za vzdržljivo obratovanje med zahtevnimi operacijami in so usklajeni za prenos visoke moči ob najmanjši porabi. Traktor Fendt 1000 Vario ob vsej svoji zmogljivosti prepriča tudi z izjemno okretnostjo, nizko težo vozila in visokim koristnim tovorom. Najnovejše programske rešitve in raznolikost vmesnikov utirajo pot povezanim storitvam, ki povečujejo delovno učinkovitost s hitrimi analizami podatkov in z možnostmi vzdrževanja že med samim delovanjem na polju.

Kmetovanje s traktorjem Fendt je pametnejše kot kdaj koli

Traktor Fendt 1000 Vario je opremljen z najnovejšimi programskimi rešitvami, ki so povsem usklajene in izpopolnjujejo posamezne delovne korake do končnega mojstrstva. Rešitve Fendt Smart Farming za pametno kmetovanje od novega, odprtega sistema vodenja pa do spremenljive stopnje uporabe pokrivajo celoten delovni dan – in noč. Vedno je poudarek na enostavnosti upravljanja in popolni zanesljivosti vseh sistemov.

Storitve Fendt

Storitve so vstopile v prihodnost. To pomeni ekonomičnost, delovno zanesljivost in ohranjanje vrednosti, na katero lahko računate. Skratka: Fendt 1000 Vario.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio