sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Prigradne sejalnice D9 in AD

Nastavitveno gonilo Vario-Control

Novo, brezstopenjsko nastavljivo gonilo Vario deluje brez skokov in omogoča zelo natančno doziranje semena od 2 do 400 kg na hektar. Seveda je doziranje enako natančno pri vseh vrstah semena, od navadne ogrščice, trave, žita vse do graha in fižola.

Nastavitev pritiska lemežev

Pritisk lemežev in česala (zagrinjala) se nastavlja centralno – mehanično ali hidravlično. Pri sistemu hidravličnega nastavljanja se vnaprej omejita minimalna in maksimalna vrednost z dvema zatičema. Tako je mogoče pritisk lemežev in zagrinjala glede na menjavanje talnih razmer hitro nastavljati neposredno iz kabine le z enim upravljavskim ventilom kar med vožnjo.

Na voljo za obdelovanje manjših in srednjih površin v delovnih širinah 2,50 in 3 m. Ta ugodna vstopna serija omogoča tudi manjšim in srednjim obratom delo s kakovostjo AMAZONE. To pomeni: brez kompromisov pri natančnosti doziranja in vlaganju semen. Velikosti zalogovnika so v razponu od 360 l do največ 850 l pri delovni širini 3 m z nastavki. Zarisovalnika poti pri stroju D9 Special dviga oz. spušča v vodoravni položaj hidravlični avtomat. Upravljate ju z enosmerno delujočim krmilnim ventilom, ki omogoča tudi, da avtomatika za hidravlično preklapljanje vozne poti pri vsakem preklopu šteje naprej.

Mehanska prigradna sejalnica D9-Super za setev po oranju in za mulč setev, namenjena srednjim in velikim kmetijam, je na voljo v delovnih širinah od 3 do 6 metrov. Gre za zelo stabilen model z velikimi kolesi. Zalogovnik za seme, ki se polni preprosto, je mogoče pri modelu D9 3000 s poviški povečati na 860 ali 1000 litrov. Osnovno prostornino, ki pri modelu D9 4000 znaša 830, je mogoče povečati z enim nastavkom na 1380 litrov. Za setev po oranju ali pri majhnih količinah slame na strnišču so na voljo (vlečeni) WS-sejalni lemeži. Sejalni diski lemeži RoTeC so posebno primerni za mulč setev. Sejalnica D9-Super se lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z različnimi priključki za obdelavo tal. Zarisovalca poti sta hidravlično upravljana in se iz delovnega položaja vedno postavita v navpično mirovno lego. Tako lahko sejete tudi ob robu in mimo ovir brez ustavljanja.

 

Naložna sejalnica AD Special s cenovno ugodno opremo se pogosto uporablja s sejalnimi lemeži WS in zagrinjalom z vlečnimi zobmi, npr. za sestavljanje kombinacij z vrtavkasto brano. Posebej veliko pogonsko kolo omogoča zanesljivo doziranje semena tudi v težkih pogojih. Pri obdelavi zemlje brez sejalnice lahko naložno sejalnico AD z nekaj potezami hitro ločite od valja z vrtavkasto brano ali rotacijskim kultivatorjem. Zaradi mehanskega pogona sejalnice brez puhala je montaža na vrtavkasto brano zelo enostavna. Sejalnico AD je mogoče kombinirati tudi z vrtavkastimi branami drugih proizvajalcev.

Naložne sejalnice AD Super za kompaktne sejalne kombinacije so nadvse primerne za obdelovanje srednjih in večjih površin. V kombinaciji z rotacijskim kultivatorjem, gumijastim obročastim valjem in dejavnimi diski RoTeC je ta sejalnica pogosto univerzalna rešitev za setev po oranju in mulč setev.

Zalogovnik za seme

 

Velik zalogovnik za seme se s stabilnim poklopnim pokrovom z gumijastim tesnilom zapira tako, da preprečuje vstop praha in dežja. S cevnim držajem in plinskim cilindrom je ravnanje s pokrovom nadvse preprosto. Velike stopnice in stabilna ograja zagotavljajo varno vzpenjanje na polico za nalaganje.

Dozirni sistem

 

Kombinacija finega in navadnega sejalnega kolesa omogoča doziranje semena od 2 do 400 kg/ha brez menjave sejalnega kolesa. Nastavitev opravite v nekaj sekundah. Brezstopenjsko gonilo Vario je enostavno za upravljanje in ne potrebuje vzdrževanja. Mešalno gred med setvijo navadne ogrščice izklopite tako, da izvlečete vzmetni zatič. Stroj lahko z nekaj prijemi pripravite na setveni preizkus. Pri dozirnem sistemu AMAZONE se sejalna kolesa polnijo pretežno od zgoraj, podobno kot pri prekatnem kolesu. Odstopanja med umerjeno in dejansko količino doziranja zaradi različnega polnjenja sejalnih koles tukaj niso več mogoča.

Sejalni lemež WS

 

Sejalni lemež WS je posebej primeren za setev po oranju ali takrat, ko ni veliko slame oz. rastlinskih odpadkov, kot npr. po oljni ogrščici ali sladkorni pesi. Konica lemeža je iz trde litine in ima izredno dolgo dobo trajanja. Za velika posestva z agresivnimi tlemi je dodatno na voljo sistem za hitro menjavo konic lemežev, za kar je treba odviti le en vijak.

Sejalni disk RoTeC

 

Sejalni disk RoTeC ima serijsko vgrajen disk za omejevanje globine in čiščenje ter omogoča nastavitev setvene globine brez orodja. Diski RoTeC delujejo tako rekoč brez obrabe. Natančnost setve, površinska zmogljivost in življenjska doba stroja so z uporabo diska RoTeC optimizirane. Tudi pri velikih količinah strniščnih ostankov se ne zamašijo. Oblikovanje setvenih brazd in optimalno vstavljanje semena v zemljo omogočata setvni disk na eni strani in telo iz trde litine na drugi. Elastičen disk iz plastične mase preprečuje, da bi se zemlja sprijemala na setveni disk, oblikuje brazdo za seme in natančno krmili nastavljeno globino setve. Visok pritisk diska (35 kg) in opora na disku iz plastične mase omogočata miren tek diska in natančno odlaganje semena. Za zelo velike globine odlaganja lahko disk iz plastične mase z eno potezo snamete. Zelo plitka setev, npr. semen trave, je na peščenih tleh mogoča z diskom za plitko setev.

 

Natančno zagrinjalo

 

Zagrinjalo za pokrivanje odprtih setvenih brazd in planiranje deluje brez mašenja tudi pri večjih količinah strniščnih ostankov. S posameznimi vrtljivo uležajenimi zagrinjalnimi elementi se prilagaja neravnim tlom in omogoča enakomerno prekrivanje semena na tleh z veliko strniščnimi ostanki ali brez njih. Pritisk lemežev in pritisk zagrinjala je mehansko ali hidravlično nastavljiv. Pri hidravlični nastavitvi vnaprej nastavite najmanjšo in največjo vrednost tako, da vstavite sornike. Med vožnjo lahko tako pritisk sejalnih diskov in zagrinjala hitro prilagajate stanju tal samo z enim hidravličnim ventilom.

Pritisna kolesca za sejalne diske RoTeC

 

Za izboljšanje vlaganja semena v zemljo so za vse prigradne sejalnice AMAZONE na voljo vzmetno pritrjena pritisna kolesca. Še posebej se uporabljajo pri finih setvah, kot je navadna ogrščica – z malo vlažnosti –, pa tudi pri setvi žita. Na novo razvita pritisna kolesca za sejalni disk RoTeC AMAZONE namerno deluje v setveni brazdi in seme utrdi na dno brazde. Kolesce in lemež delujeta neodvisno drug od drugega. Globinsko vodenje lemeža upravlja disk za omejitev globine in ne pritisni valj. Pritisno kolesce AMAZONE je pritrjeno vzmetno. Pritisni tlak je lahko od 5 do 15 kg in ga lahko prosto izbirate. Zagrinjalo setvene brazde vedno zagrne s prosto zemljo. S tem sistemom se doseže zelo enakomerno utrjevanje z izboljšanim vznikom semena tudi na močno spreminjajočih se tleh. Zadaj nameščeno pritisno kolesce lahko snamete brez orodja, npr. pri neugodnih pogojih, kot so pozne setve v mokri jeseni, tako da ni zamašitev zaradi lepljive zemlje!

Označevanje poti za škropljenje pred vznikom semena

 

Naprava za označevanje ima velike diske in je namenjena označevanju voznih poti, da postanejo dobro vidne že pred vznikom. S tem se olajša pregled nad voznimi potmi pri škropljenju pred vznikom semena.

Delovni računalnik AMALOG+

 

Računalnik AMALOG+ s preklapljanjem voznih poti in označevanjem poti za škropljenje pred vznikom semena. Ustvarjanje voznih poti nadzoruje senzor. Preprogramiranje na drug ritem voznih poti je zelo enostavno. Prikazani so delovni položaji zarisovalnikov poti in preklapljanja vozne poti, posejana površina, vozna hitrost in količina semena.

 

Delovni računalnik AMATRON+

 

Z AMADRILL+ in AMATRON+ lahko voznik poleg funkcij, ki jih upravlja AMALOG+, s sedeža uravnava npr. količine posejanega semena in spreminja intervale voznih stez na nagnjenih terenih. Pri tem se seme izmenjaje seje in ne seje, tako da so kolesnice sicer vidne, delovanje vodne erozije pa zavirajo njihovi posejani deli. Zaradi serijsko vgrajenega vmesnika je mogoče AMATRON+ v kombinaciji z GPS uporabljati tudi za setev, prilagojeno posebnostim posameznih delov polja, in uporabiti pridobljene podatke za nadaljnjo obdelavo.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio