sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Priključki Braun

Inovativni stroji za vinogradništvo

Nemško podjetje BRAUN Maschinenbau GmbH je bilo ustanovljeno leta 1958 v pokrajini Burrweiler.

Specializirani so za izdelavo profesionalnih strojev za ekološko vinogradništvo in sadjarstvo. Podjetje Braun je razvilo kar nekaj novih strojev in patentov, danes pa velja za eno najbolj inovativnih in zanesljivih podjetij na področju razvoja in dobave strojev za obdelavo trajnih nasadov.

Osrednjo filozofijo podjetja predstavlja modularni sistem izgradnje strojev. Ta omogoča visoko prilagodljivost vsem delovnim pogojem. Vsi osnovni deli se sestavijo modularno in tako kar v največji meri sestavljena celota ustreza potrebam posameznega kupca, kar je tako stroškovno kot tudi delovno najbolj učinkovito.

Proizvodni program podjetja Braun zajema različna orodja za obdelavo vrstnega prostora v sadovnjaku ali vinogradu, čistilnike debla, kultivatorje, mulčerje, vrtavkaste brane s prigrajeno sejalnico, valjarje …

Asortiman

Kultivatorji

Mulčerji

LUV spodrezovalnik

Čistilec stebla

Zvezdasti okopalnik

Zgodba podjetja BRAUN se začenja v 50. letih 20. stoletja

1958

Stefan Braun starejši, po poklicu ključavničar, najame staro vaško kovačnico in se samozaposli. Že od začetka mu s svojo energičnostjo pomaga tudi žena Cecilija.

1965

Braun razvije pionirsko napravo za delo v vinogradu, transporter grozdja in paletni voziček.

1966

Ekipa razvije orodje za medosno obdelavo.

1967

Vreteno za žico je zdaj del izdelčne linije.

1977

Braun na trg lansira izum – čistilnik trte – ki je danes osnovno orodje za delo v vinogradu.

1980

Po hitrem širjenju poslovanja v 70-ih letih, Braun še vedno skrbno skrbi za razvoj lastnih izdelkov, širi pa se tudi v ostale evropske države ter v letih 1980 tudi na Novo Zelandijo in v Kanado.

90.leta

Paleta izdelkov se širi z na novo razvitimi stroji.

1991

Razvit je univerzalni podrahljač Vario.

1997

Drobilnik Alpha Sensor razširja ponudbo izdelkov.

2002

Kmalu sledi še mulčer Alpha Sensotronic.

Braun uspešno tudi v drugi generaciji

 

Dipl. inž. Stefan Braun mlajši je po končanju Akademije za strojništvo (1980-83) nadaljeval šolanje za strojnega inženirja in študij zaključil leta 1990. Med študijem je Stefan Braun stalno vpleten v poslovanje družinskega podjetja, poleg tega pa je v podjetju Mannesmann-Rexroth (danes Bosch-Rexroth) odgovoren za razvoj ter inovativne CAP sisteme. Leta 1994 se pridruži vodstvu podjetja Braun, katerega predsednik postane leta 2002. Od takrat je Stefan Braun mlajši generalni direktor podjetja Braun Maschinenbau GmbH.

2002

Zgrajena je nova poslovna stavba podjetja v mestu Burrweiler.

2004

Nagrado za inovacije dobi več strojev Braun. Ustanovitelj podjetja, Stefan Braun, prejme certifikat Porenja za svoje izjemne dosežke na področju razvoja strojev za vinogradništvo.

Danes ima to družinsko podjetje velik sloves, od leta 1980 pa so priznani kot inovativen proizvajalec strojev za vinogradništvo in sadjarstvo na mednarodnih trgih.
Od leta 1997 je podjetje razširilo svoje poslovanje v južno, vzhodno in zahodno Evropo ter Kanado, ZDA, Argentino, Novo Zelandijo in Avstralijo.
Podjetje BRAUN se je tako z mednarodno usmerjenostjo in zaradi vedno večjega povpraševanja iz tradicionalne delavnice v 60. letih razvilo v priznano podjetje z orientacijo na potrebe kupca in serijsko proizvodnjo.

Da bi kupcem lahko ponudili še boljše storitve, BRAUN krepi svojo mrežo hčerinskih družb in poslovanje z zaupanja vrednimi lokalnimi distributerji.

 

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio