sl
sr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt 200 V/F/P Vario

Moj partner.

Na področju specialnih traktorjev Fendt že od leta 2009 postavlja nova merila z prepričljivo vrhunsko tehnologijo. S serijo Fendt 200 V/F/P Vario doživite učinkovitost, produktivnost in varnost, povezano z najboljšim udobjem v vinogradništvu, sadjarstvu in hmeljarstvu.

*Ocena moči v skladu s standardom ECE R 120
Model kW KM
207 Vario V/F 53 72
208 Vario V/F 60 81
209 Vario V/F/P 67 91
210 Vario V/F/P 73 99
211 Vario V/F/P 74 101

Ustrezne rešitve za vaše naloge

S Fendt Vario imate za vsako uporabo ustreznega partnerja, naj si bo v vinogradništvu, sadjarstvu, pridelavi v rastlinjakih, vrtnarstvu, negi krajine ali pri komunalnih delih. Fendt Vario vam za vaše naloge nudi ustrezne rešitve.

Prilagodljiv, kompakten, učinkovit

 

S Fendt 200 V/F/P Vario vozite specialni traktor, ki vam učinkovito olajša vaš vsakdanjik.

  • TIM Guidance-ready: predpripravo za vodenje po parceli
  • VarioActive: prestopno krmiljenje sprednjih koles
  • Ventilator s spremenljivo smerjo vrtenja
  • Sprednjo priključno gred 540E s 750 vrt/min za prilagodljivo kombinacijo priključnih strojev
  • Zunanje krmiljenje hidravličnega dvigala in priključne gredi na obeh straneh
  • LED delovne luči – LED smernike in pozicijske luči integrirane v A stebru
  • Gretje prostora za noge

Fendt 200 V Vario

 

Klasični ozkokolotečni traktor. Visoka tehnologija od zunanje širine 1,07 m. Po izbiri s širšo sprednjo premo za boljšo okretnost.

Fendt 200 F Vario

 

Od 1,32 m zunanje širine nudi Fendt 200 F najboljše udobje 10 cm širše kabine.

Fendt 200 P Vario

 

Specialni traktor s širšima premama in večjo dvižno silo, od 1,68 m zunanje širine.

Menjalniški tunel, prehod

 

V posebej za to kategorijo traktorjev zasnovani kabini Fendt 200 V/F/P Vario najdete delovno mesto za največje zahteve: še nikoli do sedaj dosežen prostor za noge brez ovir in neoviran pregled na okrog. Vse delovne in krmilne funkcije so integrirane na desni strani. S po višini in nagibu nastavljivim volanom si položaj sedenja prilagodite vašim potrebam.

Odlična delovna klima

 

Optimalno delovno okolje zagotavljata zmogljivo gretje in prezračevanje z integrirano ročno ali samodejno klimatsko napravo. Tople noge – hladna glava: gretje s toplo vodo, z opcijskim električnim gretjem v območju nog, tudi v ekstremno hladnih dneh ogreva vaše noge, pri visokih zunanjih temperaturah pa klimatska naprava v strehi kabine zagotavlja prijetno temperaturo v kabini.

Tiha kabina

 

Ločitev kabine od traktorja s konusnimi blažilniki preprečuje prenos vibracij in hrupa v kabino. Optimalno zmanjšanje hrupa zagotavljajo tudi zelo dobro izolirana kabina in vodno hlajeni motor z mirnim tekom pri
nizkem številu vrtljajev.

Najboljši pogled na vse strani

 

Z obsežno zasteklitvijo in ozkim volanskim stolpom ter strešnim oknom, imate vedno neoviran pogled na priključne stroje. Vsa stikala in tipke imajo za pogled v temi osvetljeno ozadje. Ambientalna notranja luč vam
ponoči omogoča nadzor neosvetljenih krmilnih naprav vaših priključnih strojev.

Prijetno delovno mesto

Odlično razvrščeni krmilni elementi, kakor tudi ergonomsko smiselno zasnovano delovno mesto, povečajo učinkovitost dela in vam omogočajo, da tudi po dolgem delovniku sproščeno stopite s traktorja. Pri vseh modelih Fendt 200 V/F/P Vario je centralna krmilna konzola z integriranim naslonjalom za roko nameščena na desni strani. Po potrebi je na voljo tudi opcijski Profi paket.

Vario krmilna ročica

Že standardna izvedba je idealno zasnovana za enostavno in udobno krmiljenje. Osrednji element je na brezstopenjski menjalnik prilagojena vozna ročica. Z Vario krmilno ročico krmilite menjalnik in tempomat,
aktivirate pomnilnik števila vrtljajev motorja in vklapljate stikali za signalni vtičnici (3 in 4) za krmiljenje npr. električnih magnetnih ventilov na priključnem stroju.

Za zahtevne: Profi paket

Profi paket izpolni še tako zahtevne želje in nudi številne možnosti uporabe za profesionalno rabo. V tej razširjeni stopnji opreme lahko na večnamenski vozni ročici krmilite še dodatne funkcije, kot so krmiljenje hidravličnih ventilov, avtomatika zadnjega hidravličnega
dvigala, kakor tudi zadnje priključne gredi. Tako imate
najpomembnejše funkcije vedno na dosegu in vaš Fendt 200 V/F/P Vario krmilite brez nadležnega prestavljanja roke.

Natančno krmiljenje

Križna ročica, ki je nameščena poleg vozne ročice, omogoča natančno krmiljenje prvega in drugega hidravličnega ventila. Tretji do peti hidravlični krmilni ventil krmilite s tremi linearnimi moduli, ki so priročno nameščeni na sprednjem delu naslonjala za roko. Tudi
krmilni elementi priključne gredi se nahajajo na lahko dosegljivem mestu. S folijskimi tipkami vklopite in izklopite priključno gred in avtomatiko priključne gredi. EHR regulacija hidravličnega dvigala in tipke hidravličnega stranskega pomika in nagiba zadnjega hidravličnega dvigala, so prav tako zelo dobro dosegljive na desni krmilni konzoli.

Fendt Vario = najboljše udobje vožnje

Brezstopenjski Vario menjalnik zagotavlja veliko udobje vožnje in možnost uporabe od 0,02 km/h (20 m na uro) do maksimalne hitrosti 40 km/h s konstantno vlečno silo in brez pretikanja prestav. Tako vedno delate z natančno tisto hitrostjo, ki ustreza vašemu delu. Tudi na ekstremno strmih terenih lahko brezstopenjsko zmanjšate hitrost do zaustavitve, z aktivno regulacijo mirovanja traktor zanesljivo ostane na bregu in tudi pospešite brez sunkov. To varuje tla in vam zagotavlja
varnost.

Ustrezno vrtenje …

… za priključno gred, udobno predhodno izberete z vrtljivim stikalom: zadaj so na voljo vrtljaji 540, 540E/750 in 1000 vrt/min (opcijsko pogon preko menjalnika). Praktično je zunanje krmiljenje zadaj. Priključna gred Fendt 200 Vario se odlikuje z visokim izkoristkom, saj poteka pogon priključne gredi direktno skozi Vario menjalnik. Za sprednje priključno mesto je na voljo priključna gred 540E (750 vrt/min pri nazivnem številu vrtljajev motorja) ali 1000 vrt/min.

Uravnoteženo in učinkovito s TMS

Enostavno izberete želeno hitrost vožnje. TraktorManagement-System TMS vedno uravnava število vrtljajev motorja in prestavno razmerje menjalnika v gospodarskem optimumu. Raznovrstna uporaba je za
specialni traktor na dnevnem redu. Naj si bo pri transportu, v vinogradu ali v sadovnjaku, Fendt 200 V/F/P Vario ima optimalno usklajene moč, porabo goriva in varovanje sklopov traktorja.

Sproščeno mejno delovanje

Fendt 200 V/F/P Vario sedaj tudi na področju specialnih traktorjev nudi samodejno uravnavanje mejne obremenitve 2.0. Potrebna pogonska moč določa dopustno samodejno zmanjšanje števila vrtljajev motorja in tako le ta vedno deluje v idealnem območju vrtljajev. Po izbiri lahko mejno obremenitev nastavite tudi ročno.

Univerzalna dvokrožna hidravlika

Do zadnje podrobnosti premišljen hidravlični sistem Fendt 200 V/F/P Vario vam nudi dovolj krmilnih ventilov, neodvisno nastavljive pretoke olja, prioritetno funkcijo, nastavljivo občutljivost vklopa in še veliko več. Prednost dveh hidravličnih tokokrogov je v zmanjšanju izgube moči z razdelitvijo oljnega toka po potrebah.

Zmogljiv hidravlični sistem

Fendt 200 V/F/P Vario so opremljeni z Load-Sensing hidravličnim sistemom. Moderne aksialno batne črpalke vedno dovajajo natančno potrebno količino hidravličnega olja – do 71 litrov na minuto in s spajanjem 104 l/min. Za priključne stroje je mogoče odvzeti do 25 litrov hidravličnega olja. Zalogovnika olja za menjalnik in hidravliko sta ločena. To omogoča neproblematično uporabo bio olja v hidravlični napravi. Na voljo je tudi enostavnejša izveda hidravlične naprave s tandem črpalko.

Natančno krmiljenje

Križna ročica omogoča natančno krmiljenje prvega in drugega hidravličnega ventila. Tretji do peti hidravlični krmilni ventil krmilite s tremi linearnimi moduli, ki so priročno nameščeni na sprednjem delu naslonjala za roko.

Krmilni hidravlični ventili za vse potrebe

V Profi paketu ima Fendt 200 V/F/P Vario že serijsko nameščene štiri električne, po naročilu pa do šest dvosmerno delujočih hidravličnih krmilnih ventilov. Hidravlične krmilne ventile lahko krmilite s križno ročico, linearnimi moduli in na večnameski vozni ročici.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis: 0807078
Rezervni deli: +386 1 834 44 40
e: km.info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio