sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Vrtavkaste brane KE

Vrtavkasta brana KE Special

Robustna in cenovno ugodna za traktorje z močjo do 140 KM. Vrtavkasta brana KE v delovnih širinah 2,50 in 3 metre je enako uporabna za obdelavo tal po oranju kakor tudi za mulč setev na prej zrahljanih tleh.

Vrtavkaste brane KE Special in Super

Zaradi močnega dvojnega okvira, gredi vrtavk in nosilcev nožev, narejenih iz enega kosa, ter vzmetnega vpetja nožev je vrtavkasta brana izredno stabilna. Tudi pri prehajanju čez ekstremno velike količine slame ali kupov zemlje nima težav, saj ima veliko prostora med nosilcem noža in ravno steno (dnom). S sejalnicami Amazone in valji tvori idealne kombinacije. Ker te prihajajo iz ene tovarne, so njihovi elementi skrbno tehnično uglašeni drug na drugega ter tako zagotavljajo veliko natančnost in učinkovitost pri delu.

Priprava tal za setev v najtežjih pogojih

 

KE Super je stroj, ki izpolnjuje visoke zahteve sodobnih poljedelskih obratov. S svojo robustnostjo je prilagojen velikim obremenitvam. KE Super je prava vrtavkasta brana za traktorje z do 180 KM, saj sta skupaj učinkovita sejalna kombinacija. Dobavljiva je v delovnih širinah od 3 do 4 metre.

Delovno globino vrtavkaste brane je mogoče udobno nastaviti s pretikanjem in obračanjem sornika, ki se imenuje ekscenter in ga je mogoče nastaviti na 16 stopenj. Med delom leži nosilna roka pod ekscentrom in se dvigne šele po dvigu na korito menjalnika. Tako lahko vrtavkasta brana ali vrtavkasti prekopalnik preskakuje kamne, ne da bi morali dvigniti tudi valj in sejalnico. S tem so noži in pogonski elementi manj obremenjeni.

Stabilen okvir

 

Stabilen okvir iz 6-milimetrskih profilov in dvojno dno ohišja gonila s privarjenimi ležišči ležajev zagotavljata odpornost proti zvijanju. Takšna konstrukcija je sposobna prenašati velike obremenitve, ki nastajajo pri transportu zaradi težkih zobatih zgoščevalnih valjev in nošenja strojev.

 

Velika oddaljenost od tal

 

Velik razmik med nosilci nožev in tlemi preprečuje zamašitve tudi takrat, ko so noži vrtavke močno obrabljeni. Tudi velike neravnine in količine rastlinskih ostankov ne vodijo h kopičenju zemlje. Krožno oblikovani nosilci nožev iz posebnega jekla preprečujejo, da bi se med vrtavke zagozdilo kamenje.

Stabilna vrtavka

 

Os vrtavke in nosilec orodij sta skovana v enem kosu iz visokokakovostnega jekla. Os je vgrajena v okvir z velikim razmikom in dvojno tesnjena s kasetnim tesnilom proti puščanju olja ter z labirintsko tesnilko proti vdoru rastlinskih vlaken in umazanije.

Varovanje pred kamenjem

 

Vzmetna pritrditev omogoča, da se noži umikajo kamenju. Noži so v žepu sredi nosilca trdno vpeti. Žep se nadaljuje navzven, tako da se lahko vodoravni del noža vzmetno obrne. S tem je pri stiku vrha noža s kamenjem zagotovljeno blaženje trdih udarcev.

Hitra menjava nožev

 

Noži se preprosto potisnejo v žepe na njihovem nosilcu in zavarujejo z vzmetno varovalko. Pri tem postopku ni nobenih vijakov za pritrditev nožev, ki bi jih bilo treba privijati. Takšno pritrditev je Amazone patentiral za svoje vrtavkaste brane in okopalnike. Kovani noži iz specialnega kaljenega jekla so elastični in odporni proti obrabi.

Stranska pločevina

 

Stranska pločevina preprečuje, da bi zemlja ob straneh uhajala iz priključka. Vzmeteno nameščena pločevina se lahko umika oviram. V okviru dodatne opreme je na voljo tudi preklopna stranska pločevina.

Ravnalna deska

 

Ravnalna deska izravnava tok zemlje med vrtavkasto brano in valjem ter potiska kamne navzdol. Z ročico je mogoče udobno in hitro nastaviti višino ravnalne deske. S tem omogočite, da zadnji valj enakomerno utrdi obdelana tla.

Nastavitev delovne globine

 

Delovna globina vrtavkaste brane se nastavlja s pretikanjem uveljavljenega štirirobega ekscentričnega svornika Amazone. Med delom je nosilna roka pod svornikom in se uleže šele po dvigu ohišja gonila. Tako lahko vrtavkasta brana, ne da bi bilo treba zraven dvigovati valj in sejalnico, »preskakuje« čez kamenje. To varuje nože in pogonske elemente.

Zobniško gonilo z možnostjo menjave zobnikov – KE Special

 

Enostaven kotni pogon le enkrat preusmeri moč in se usmeri neposredno v nosilec nožev:

 • omogoča prihranek goriva, manj zobnikov pomeni manj notranjega trenja, manj segrevanja in manj obrabe,
 • največji vrtilni moment se doseže šele pri gredi vrtavk; to omogoča veliko trpežnost in varnost ter ne obremenjuje traktorja.

E-box je lažji od drugih menjalnikov. Teža in dvižna moč sta tako manjši. To vrtavkasto brano lahko dvignejo tudi manjši traktorji. Število vrtljajev nožev je mogoče spremeniti brez orodja z zamenjavo dveh stožčastih zobnikov – tudi na polju. To omogoča optimalno prilagoditev različnim tlom ter je enostavno za uporabo in cenovno ugodno, saj ne potrebujete dodatnih menjalnih zobnikov.

Zobniško gonilo z možnostjo menjave zobnikov – KE Super

 

Število vrtljajev vrtavk je mogoče spreminjati z menjavanjem zobnikov v glavnem zobniškem gonilu.

Priključek kardanske gredi

 

Vrtavkasta brana ima možnost vgraditve prenosa za pogon priključne gredi. Ta npr. poganja pnevmatsko sejalnico, ki je v kombinaciji priključkov nameščena za vrtavkasto brano.

Rahljalnik sledi traktorja

 

Rahljalnik sledi traktorja preprečuje zbijanje tal za traktorjem. S tem je mogoče delovno globino vrtavkaste brane nastavljati, kot se le da plitko, kar povečuje učinek in zmanjšuje porabo goriva.

Hidravlično dvigalo

 

Hidravlično dvigalo zmanjša potrebno dvižno silo za približno 25  %. Vrtavkasta brana ali rotacijski kultivator se med obračanjem dvigne le toliko, kolikor je potrebno, da lahko kardanska gred teče naprej. Sistem hidravličnega dvigala lahko sejalnico dvigne zelo visoko. Težišče pri cestnem transportu je čisto blizu traktorja. Priključek je bolj okreten in lahko vozite hitreje.

Ustrezen zgoščevalni valj

 

Vrtavkaste brane Amazone je mogoče opremiti z različnimi vrstami zgoščevalnih valjev.

1. Letvasti valj SW 520 mm, ki je dobavljiv v delovnih širinah 3,00, 3,50 in 4,00 m

 • je cenovno ugoden,
 • utrjuje tla z globinskim učinkom,
 • je dober za pripravo za sadilnike ali globoko setev.

2. Zobati zgoščevalni valj PW 500 mm, ki je dobavljiv v delovnih širinah 2,50, 3,00, 3,50 in 4,00 m, in zobati zgoščevalni valj PW 600 mm, ki je dobavljiv v delovnih širinah 3,00 in 4,00 m, ter:

 • utrjujeta tla preko celotne delovne površine,
 • brez mašenja tudi pri lepljivih površinah in veliki količini rastlinskih ostankov,
 • sta opremljena s serijsko dodanim strgalom, odpornim na obrabo, in prevlečena s trdimi kovinami (3- do 5-krat daljša življenjska doba v primerjavi s strgali, ki nimajo takšne zaščite),
 • nizko ležeča strgala poskrbijo, da je površina enakomerno zgoščena tudi pri mokrih tleh.

3. Gumijasti obročasti valjgumijasti valj KW 520 mm, ki je dobavljiv v delovnih širinah 2,50 in 3,00 m, in gumijasti obročasti valj KW 580 mm, ki je dobavljiv v delovnih širinah 3,00, 3,50 in 4,00 m, ter:

 • sta univerzalno primerna za vse vrste tal in pogoje,
 • imata progasto utrjevanje, seme se s pomočjo vlečenega lemeža odloži v utrjene proge,
 • tudi pri težjih tleh ostane na voljo dovolj zemlje, da se seme optimalno pokrije,
 • primerna sta za vsako vreme, suho ali mokro.
Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio