sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Valtra serija T

Serija T je serija izkušenj!

Traktorje proizvajamo že več kot 60 let, serija T pa združuje vse naše dosedanje izkušnje. To serijo smo zasnovali za različne potrebe kmetovalcev in najbolj zahtevne pogoje. Ponosni smo na rezultat. Vaš delovni stroj je zasnovan prav za vas. Usedite se v kabino, zaženite motor in izkusili boste, kaj traktor Valtra serije T lahko stori za vašo kmetijo.

Zanesljivost

Prepričani smo v zanesljivost tega traktorja. Serija T ima manj delov kot kdaj koli, preizkusili pa smo jo v več kot 40.000 urah testnih voženj v ekstremnih pogojih. Da bi zagotovili zanesljivost brez konkurence, vse štiri glavne komponente izdelamo sami. Valtra je zasnovala obliko in tehnologijo šasije, menjalnika in kabine, AGCO Power pa je originalni Valtrin motor, ki postavlja standard zanesljivosti v naši industriji. Serija T je izdelana za delo v težkih pogojih – vsak dan.

Enostavna uporaba

 

Poenostavili smo pridobitev, uporabo in servisiranje vašega traktorja, tako da se lahko osredotočite zgolj na svoje delo. Krmilne ročice v kabini so nameščene tako, da ni potrebnih veliko gibov, uporaba menjalnika je enostavna zaradi nove krmilne ročice, močne delovne luči pa vam omogočajo delo tudi v mraku. Posebno pozornost smo namenili dnevnemu vzdrževanju, da porabite čim manj časa za preverjanje olja in čiščenje filtrov. Traktor serije T je popolnoma prilagojen vašemu delu, saj so veliko njegovih edinstvenih lastnosti
dejansko zasnovale naše stranke.

Nizki skupni stroški uporabe

 

Traktor serije T ni najbolj poceni traktor, ki ga lahko kupite. Ampak – vozite ga 10.000 ur in šele potem boste videli, kako nizki so skupni stroški uporabe. Najprej mi izdelamo vaš traktor za vas, tako da so tovarniško vgrajene le tiste funkcije, ki jih potrebujete in ki jih krije tudi tovarniška garancija. AGCO Finance vam omogoča, da prilagodite stroške financiranja.

600-urni servisni interval zmanjša stroške vzdrževanja, motorji AGCO Power z izvedbo »samo SCR« pa vam omogočajo najboljšo možno skupno gospodarnost uporabe pogonskih tekočin. Izberite model T174 EcoPower in prihranili boste še dodatnih 10 % pri stroških goriva. Izberite storitev PremiumCare in servisno pogodbo, s čimer boste stroške vzdrževanja uskladili z letnimi urami delovanja. Z edinstvenimi
deli Valtra in storitvami, ki so na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, si boste zagotovili tudi visoko vrednost pri nadaljnji prodaji traktorja. Valtra je eden izmed najhitrejših dobaviteljev delov v traktorski industriji, kar vam omogoča stalno delovanje vašega traktorja.

V tej kabini se počutite kot doma

 

Udobno se namestite. Za delo je najbolj pomemben voznik, zato nikoli ne popuščamo pri zahtevah glede udobja, varnosti in ergonomije.

Kabina ima povsem nov okvir, izdelana pa je v inovativnem  proizvodnem postopku. Ima tudi manj delov in zglobov, zaradi česar je struktura kabine izjemno stabilna in natančna v vseh 3D izmerah. Vse to pomeni, da se vam kabina prilega kot rokavica. Z vrhunskim zvočnim sistemom, hladilnikom in vzvratno varnostno kamero ta kabina predstavlja udobje na popolnoma novi ravni. Zaželite si tri stvari in se namestite na voznikov sedež. Nova kabina je tiha, varna, udobna in funkcionalna – vaš delovni stroj. Opcijski sovoznikov sedež je najboljši na trgu!

Zdaj imate več prostora, ki ga potrebujete, saj je kabina s 5 stebrički konveksna. To vam omogoča tudi boljšo vidljivost – ima namreč več kot šest kvadratnih metrov steklenih površin. Tako vam je na voljo več  udobja, TwinTrac pa vam omogoča boljši nadzor, tako spredaj kot vzvratno. Nova kabina s pogledom v nebo ima skoraj sedem kvadratnih metrov steklenih površin.

65-dnevni koncept vidljivosti

 

Kabina zagotavlja najboljšo vidljivost: podnevi in ponoči, poleti in  pozimi, pri delu s sprednjim nakladalnikom ali pri vzvratni vožnji. Ozki stebri in izpušna cev so nameščeni tako, da dobro vidite, kaj delate. 270-stopinjski brisalnik vetrobranskega stekla ohranja ogrevano  sprednje vetrobransko steklo čisto v vseh vremenskih razmerah in enostaven pregled nad košaro sprednjega nakladalnika skozi strešno okno. Vrhunske delovne luči LED zagotavljajo vidljivost v vseh smereh. V načinu črne armaturne plošče lahko zatemnite osvetlitev  notranjosti, da izboljšate zunanjo vidljivost, opcijska varnostna kamera pa vam omogoča neoviran pogled na vlečno kljuko ali priključni stroj. Varčno klimatiziranje in dva grelnika ohranjata prijetno temperaturo, tudi ko je zunaj do –30 stopinj.

Udobje in nadzor

 

Udobje opazite takoj, ko vstopite v kabino – trije koraki in varen dostop skozi široko odprtino ter vrata z mehkim zapiranjem Novi 5-stopenjski menjalnik, prestavljiv pod obremenitvijo (Powershift), ali Direct CVT s krmilno ročico menjalnika ter krmilno ročico za krmiljenje hidravlike traktorja lahko nadzirate s konicami prstov. Kabina ima na voljo štiri izvedbe sedeža – od mehanskega sistema vzmetenja do sedeža
Valtra Evolution s klimatsko napravo in zračnim vzmetenjem. Tudi vaš sovoznik lahko uživa v udobju in prostornosti. Na voljo sta dve vrsti vzmetenja za kabino: udobno, polaktivno zračno vzmetenje AutoComfort in novi mehanski sistem vzmetenja. Serija T ima popolnoma novo sprednjo premo z vzmetenjem AIRES+, ki  neprekinjeno nadzira tla in komunicira z vzmetenjem kabine AutoComfort, kar vam omogoča popolno udobje. Osnovni krmilni sistem skrbi, da ste v dobrem stiku z delovnim strojem, opcijsko
naslonjalo za roke s krmilnim sistemom pa vam omogoča še boljši nadzor nad delom s sprednjim nakladalnikom ali še bolj zahtevnimi nalogami. Izvedbi Versu in Direct sta standardno na voljo z opcijo Valtra ARM.

 

Funkcionalna skandinavska zasnova

 

Kabina ima edinstveno obliko, ki omogoča prostornost v višini ramen  in komolcev, vendar pa je v sprednjem delu ožja, da traktor ostaja čim bolj kompakten. Konveksne šipe optimizirajo uporabo prostora, saj vam več kot 6 m2 omogoča vidljivost v vseh smereh. Kabina Valtra je
zasnovana za vzvratno vožnjo s funkcijo TwinTrac. Kot je to že običajno pri traktorjih Valtra, kabina pri seriji T nudi tih delovni prostor (70 dBA).

 

Tehnologija na zahtevo

 

Večina tehnoloških lastnosti je na voljo zgolj z dotikom gumba. S pritiskom na gumb ECO oz. U Pilot ali z aktiviranjem načinov delovanja menjalnika omogočite avtomatsko krmiljenje traktorja. AutoGuide zagotavlja centimetrsko ali decimetrsko natančnost, viden pa je prek opcijskega 30-centimetrskega terminala. Telemetrija AgCommand je vgrajena tovarniško in pripravljena za uporabo takoj ob dostavi traktorja na kmetijo. Vse pa je vključeno v isto garancijo in servisne storitve. Osredotočamo se na tehnologijo, da se lahko vi osredotočite na svoje delo.

Ko smo zasnovali in razvili traktor serije T, na zemljevidu še ni bilo  zarisanih poti. Morali smo začrtati svojo. Sami smo zasnovali in izdelali  šasijo in menjalnik. Motorje AGCO Power uporabljamo že od samega  začetka izdelave traktorjev – že več kot 60 let.

 

Najboljši traktorski motor, izdelan na Finskem

 

Znižali smo skupne stroške uporabe z varčnejšo porabo goriva in  emisijami, ki so skladne s predpisi za motorje Tier 4 Final/stopnja 4, medtem pa še vedno nudimo moč, ki jo potrebujete. Hkrati smo se posvetili temu, da zagotovimo čim manj vzdrževanja z nadzorom nad emisijami »samo SCR«.

 

Ni poskusov. So samo dejanja.

 

Ti menjalniki predstavljajo novo generacijo zmogljivosti. Uporabnost in zmogljivost postavljajo na povsem novo raven.

HITECH

 • Menjalnik, prestavljiv pod obremenitvijo, s
  hidravliko z od obremenitve odvisnim delovanjem
 • Mehanski hidravlični krmilni ventili
 • Krmilnik menjalnik HiTech5 z ali brez Valtra Arm

Osnovni krmilni sistem Petstopenjski menjalnik, prestavljiv pod  obremenitvijo HiTech s klasičnimi krmilnimi napravami brez naslonjala za roko. To je na voljo tudi za modele Active z osnovnim paketom.

ACTIVE

 • Menjalnik, prestavljiv pod obremenitvijo, s hidravliko z od obremenitve odvisnim delovanjem
 • Mehanski hidravlični krmilni ventili
 • Naslonjalo za roko Valtra brez zaslona

Valtra Active nudi revolucionarno tehnologijo pod obremenitvijo  prestavljivega menjalnika z mehansko hidravliko z od obremenitve odvisnim delovanjem, patentiranim hidravličnim pomočnikom in ločenimi hidravličnimi in transmisijskimi olji. Krmiljenje menjalnika je avtomatizirano. Traktor lahko upravljate s prestavno ročico v avtomatskem ali ročnem načinu.

VERSU

 • Menjalnik, prestavljiv pod obremenitvijo, s hidravliko z
  od obremenitve odvisnim delovanjem
 • Elektronski hidravlični krmilni ventili
 • Naslonjalo za roko Valtra z zaslonom

Valtra Versu je najboljši na področju nove generacije pod obremenitvijo prestavljivih menjalnikov, saj ponuja elektronske hidravlične krmilne ventile, patentiran hidravlični pomočnik, 115-, 160- ali 200-litrski pretok ter ločena hidravlična in transmisijska olja.  Krmiljenje menjalnika je avtomatizirano. Traktor lahko upravljate s  prestavno ročico v avtomatskem ali ročnem načinu.

DIRECT CVT

 • Brezstopenjski menjalnik s hidravliko z od obremenitve odvisnim delovanjem
 • Elektronski hidravlični krmilni ventili s patentiranim hidravličnim pomočnikom
 • Naslonjalo za roko Valtra z zaslonom

To je vodilni model serije T. Štiri izvedbe menjalnikov nudijo optimalno delovno zmogljivost in varčnost pri porabi goriva. S krmilno ročico menjalnika lahko prilagodite povečanje in zmanjšanje hitrosti samo z desno roko. Sisteme krmilne ročice menjalnika smo še dodatno razvili, da nudijo ročno prestavljanje, ki je potrebno v določenih situacijah.

 

Vodilna hidravlika na trgu

 

Modeli Valtra Direct, Versu in Active nudijo visokozmogljivo hidravliko z od obremenitve odvisnim delovanjem s 115-, 160- ali 200-litrskim pretokom črpalke na minuto. Valtra je edini proizvajalec traktorjev, ki lahko nudi patentirani hidravlični pomočnik tudi za modele z menjalniki, prestavljivimi pod obremenitvijo. Olja za menjalnik in hidravliko so ločena, traktor ima do sedem servisnih ventilov zadaj in tri ventile spredaj. Pri izvedbah Versu in Direct so ventili popolnoma prilagodljivi, z elektronskim krmilnim sistemom, ki uporablja opcijo
Valtra Arm. Pri izvedbi Active so zadnji ventili mehansko krmiljeni z ergonomskimi in jasno označenimi ročicami. Sprednje ventile za sprednji nakladalnik, sprednje dvigalo ali oboje, je mogoče elektronsko krmiliti z ročico na opciji Valtra Arm v vseh modelih.

 

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio