sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Nošene škropilnice UF

Zanesljivost, stabilnost in preprosto rokovanje

Naprave za varstvo rastlin Amazone ponujajo kar največ na področju sodobne škropilne tehnike, in sicer zanesljivost, stabilnost in preprosto rokovanje. Serija UF ima ozek in v pogledu težišča ugoden rezervoar s prostorninami 1050, 1350, 1720 ali 1980 litrov. Škropilne letve so na voljo v delovnih širinah od 12 do 28 metrov.

Od leta 2020 sta na voljo dva nova modela škropilnic UF 02: UF 1002 z nazivno prostornino 1.000 litrov in dejansko 1.100 litrov, ter UF 1302 z nazivno prostornino 1.300 litrov in dejansko 1.400 litrov. Oba modela je mogoče uporabiti z zadaj zložljivim ogrodjem Q-Plus delovne širine od 12 do 15 metrov ali navpično zložljivima palicama Super-S1 ali S2 od 15 do 30 metrov. Popolna serija UF 02 zdaj pokriva velikosti rezervoarjev od 1.000 do 2.000 litrov.

Lahka konstrukcija

Zaradi posebne profilne konstrukcije so škropilne letve Amazone hkrati izredno stabilne in lahke. Lahka konstrukcija omogoča uporabo tudi na manjših traktorjih. Za varen in hiter transport po cesti imajo letve Super-S tudi pri velikih delovnih širinah zelo ozko transportno širino, ki znaša le 2,40 metra.

Črpalna tehnika

 

Batno-membranske črpalke delujejo zanesljivo in so odporne proti obratovanju brez tekočine in proti uporabi tekočih gnojil. Šestvaljna različica skrbi hkrati za veliko zmogljivost pri sesanju ter za enakomerno potiskanje in mirno delovanje. Na izbiro so črpalke z zmogljivostjo 160, 210 do 250 l/min. Za stalen nadzor delovanja črpalke z voznikovega sedeža se izenačenje volumna olja v črpalki prikazuje zgoraj v vidnem polju voznika.

Hitro in varno polnjenje

 

S sesalno cevjo lahko škropilnik polnite prek 2-colskega sesalnega priključka. Potek tekočine je speljan tako, da je na dodajalni posodi med postopkom sesanja vedno na voljo čista voda. Če se posoda polni s tlačno cevjo, je kot dodatna oprema na voljo polnilni priključek s spojko Geka ali spojko C. S tem priključkom lahko rezervoar s čisto vodo istočasno polnite z leve strani. Prikaz nivoja polnjenja je mogoče odčitati tako preko kazalca kot tudi elektronsko preko upravljalnega terminala AMATRON+ ali računalnika AMASPRAY+.

 

Centrala za upravljanje

 

Vsi upravljalni elementi so logično in nezamenljivo razporejeni neposredno na voznikovi strani spredaj levo. Ventili so označeni z nedvoumnimi simboli, tako da so napake pri upravljanju izključene. Vse funkcije s samo tremi upravljalnimi elementi:

 • Stikalo Vario, tlačna stran za polnjenje, dodajanje, škropljenje, čiščenje notranjosti in zunanjosti.
 • Ventil mešala za brezstopenjsko nastavljanje hitrosti mešala preko samočistilnega tlačnega filtra. Integrirana dodatna funkcija: praznjenje tlačnega filtra.
 • Stikalo Vario, sesalna stran za sesanje iz rezervoarja za škropivo, iz rezervoarja s čisto vodo ali preko sesalne cevi. Integrirana dodatna funkcija: breztlačno odstranjevanje ostankov in prezračevanje sesalnega filtra.

 

Posoda za polnjenje s škropiva

 

Za hitro in čisto delo je 60-litrska posoda za raztapljanje in polnjenje nameščena spredaj levo, ob centrali za upravljanje, kjer je zelo lahko dostopna. Opremljena s posebnim t. i. Power-Injektorjem ima veliko zmogljivost polnjenja. Učinkovine v obliki praha in večje količine sečnine se hitro in varno raztapljajo ter hkrati polnijo zalogovnik s krožno napeljavo, ki poteka po notranjem robu posode.

Splakovanje posod

 

Za neproblematično čiščenje posod za škropiva in za popolno izkoriščenost vsebine posod je na voljo rotacijska šoba. Z njo je mogoče očistiti tudi zaprto posodo.

 

Intenzivno mešalo

 

Zmogljivost mešala je mogoče brezstopenjsko nastavljati, da tako preprečite penjenje sredstev za zaščito rastlin in zmanjšate nastajanje ostankov. S tem se preprečuje penjenje ali olajša praznjenje ostankov škropiva.

Zalogovnik za čisto vodo

 

120-/180-litrski zalogovnik omogoča, da je čista voda stalno pri roki. Če se mešalna naprava zapre v položaju »splakovanje« in preklopi na vzvratno delovanje, se začne čiščenje črpalnega filtra, črpalke, armature, napeljave na škropilni letvi in šob. To se lahko izvaja tudi pri še polnem glavnem rezervoarju. Motnje v delovanju zaradi zasušenih ostankov škropilne mešanice so tako izključene.

 

Notranje čiščenje

 

Za čiščenje zelo gladkih notranjih sten zalogovnika se uporablja zelo zmogljiva rotacijska šoba.

 

Tlačni krožni sistem (DUS)

 

Na začetku dela se cevovod, vključno s škropilnimi cevmi z raztopino škropiva, pod tlakom poplavi v nasprotni smeri. Škropilne cevi so vedno polne in vedno razpoložljive po celotni delovni širini. Na začetek škropljenja ni treba čakati. Pri vsakem izklopu delne širine, pri vsakem obračanju in med prevozom škropilna tekočina neprestano kroži. To se zgodi zaradi krmiljenja tlaka AMAZONE, ki zagotavlja zanesljivo kroženje. S sistemom DUS so obloge, zamašitve ali mešanje zanesljivo preprečene. Koncentracija škropiva do šob je vedno konstantna, tako da je mogoče po menjavi sredstva za škropljenje začetek škropljenja izvesti brez težav. Med čiščenjem čista voda popolnoma spere škropilno cev do šob. Med čiščenjem je koncentrirano škropivo preko tlačnega krožnega sistema speljano nazaj v rezervoar za škropivo.

 

Škropilna letev Q-plus

 

Za hidravlično razklapljanje in zlaganje skrbi hidravlični cilinder. V serijski opremi so: hidravlično nastavljanje višine, trikratno blaženje sunkov in enostransko zlaganje levega ali desnega dela letve. 80 mm široki profili zagotavljajo potrebno stabilnost. Škropilno letev Q-plus je mogoče, če je le odprto transportno varovalo, v vsaki poljubni višini takoj odpahniti ali zapahniti oz. zložiti.

 

Škropilna letev Super S

 

Škropilne letve Super S se lahko samodejno sklaplja ali razklaplja preko hidravličnega valja. V transportnem položaju so škropilne letve izjemno kompaktno nameščene za osnovno napravo pri širini transporta, ki znaša samo 2,40 m. Višina transporta je pri standardnem traktorju pribl. 2,90 m. Ogrodje Super S z do 140 mm širokimi, večkrat zarobljenimi jeklenimi profili je izjemno stabilno. S 3-kratnim oblazinjenim priključkom, hidravlično nastavitvijo višine in elastičnimi drsniki se škropilne letve Super S varno in s pravilno razdaljo vodi čez neravne dele. Dobavljive so v delovnih širinah 15, 16, 18, 20, 21, 24, 27 in 28 metrov. Na strmih nagibih in pri velikih delovnih širinah je smiselna uporaba nastavljanja nagiba z nevtralnim položajem. Hitro in natančno nagibanje letve in njeno vračanje v izhodiščni položaj potekata iz traktorske kabine ter sta zanesljivi in preprosti.

Cevi za zaščito šob v zunanjem območju ali po celotni delovni širini škropilne letve skrbijo za dodatno zaščito štrlečih šob ali trikratnih teles šob. Preglednost v cestnem prometu je naravnost vzorna. Kjer pride traktor, tam gre skozi tudi škropilna letev Super S. Noben del ne štrli iz mer traktorja, zato do poškodb letve ne more priti. Zaradi kompaktne priključne mase je razbremenitev sprednje osi traktorja manjša kot pri enako težkem plugu.

 

Skladiščno ogrodje na koleščkih

 

Uveljavljeno skladiščno ogrodje na koleščkih z ležaji poenostavlja priklapljanje in odklapljanje škropilnice na traktor, pa tudi njeno premikanje po dvorišču in strojni lopi. Koleščka je mogoče hitro odstraniti.

 

Sistem za hiter priklop

 

Škropilnico je mogoče z nekaj prijemi hitro in varno priključiti na traktor. Zadosti prostora med traktorjem in škropilnico poenostavlja priklop. Po želji dobavljiv sistem za hiter priklop omogoča še hitrejši in preprostejši priklop na traktor.

Gnojenje s tekočimi gnojili

 

Za uporabo tekočih gnojil Amazone ponuja šobe z več odprtinami, ki omogočajo škropljenje z večjimi kapljami. Za pozno gnojenje s tekočimi gnojili brez tveganja so na voljo vlečene cevi. Z aluminijastimi profili je mogoče preurediti škropilnico z nekaj prijemi. Uteži V2A izboljšujejo položaj vlečenih cevi med rastlinami.

 

Oprema za zunanje pranje

 

Z opremo za zunanje pranje, ki vključuje vreteno za cev, 20-metrske visokotlačne cevi in pralno pištolo, je mogoče škropilnico takoj po uporabi, tj. še na njivi, od zunaj temeljito oprati.

Osvetlitev

 

Amazone v dodatni opremi ponuja tudi cenovno ugodno cestno osvetlitev škropilnice z opozorilnimi tablami, nosilcem za registrsko tablico in omejitvenimi lučmi naprej, kar je zagotovilo za dobro vidnost in varnost v prometu.

Preprosto in zanesljivo

 

Stikalna omarica AMASET+ je udoben modul za uporabniku in okolju prijazno uporabo zaščite rastlin. Vse pomembne funkcije se krmilijo elektronsko. Škropilnik je mogoče udobno krmiliti in nadzorovati iz kabine. Pri posameznih vožnjah ostaja količina škropilne brozge konstantna (l/ha). Armatura za izravnavanje tlaka za stikalno omarico AMASET+ je centralno nameščena v sredini ogrodja. Najmodernejši magnetni ventili omogočajo hitro krmiljenje brez kapljanja. Hitra in preprosta nastavitev enakotlačne škropilne armature glede na velikost šobe je omogočena s pregledno številčnico.

Serijske funkcije:

 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • glavni vklop in izklop posameznih delnih širin,
 • do 7 delnih širin,
 • elektronsko nastavljanje tlaka,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev.

Dodatne funkcije:

 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • preklop končnih in robnih šob (alternativa predizbiri sklapljanja),
 • sklapljanje in nagibanje preko enega dvosmerno delujočega hidravličnega ventila (DW) (električna stikalna enota).

Moderen in natančen

 

Računalnik AMAZONE AMASPRAY+ je robusten računalnik za škropljenje, a preprost za uporabo. Uporabnik se lahko osredotoči na vožnjo, medtem ko računalnik krmili in regulira v skladu z vozno hitrostjo.

Serijske funkcije:

 • enovrstični zaslon z močnim kontrastom,
 • glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
 • do 7 delnih širin,
 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
 • števec hektarjev (Skupni in dnevni števec),
 • tipka +/– 10 %.

Dodatne funkcije:

 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • preklop končnih in robnih šob (alternativa predizbiri sklapljanja),
 • sklapljanje in nagibanje prek enega dvosmerno delujočega hidravličnega ventila (DW) (električna stikalna enota),
 • implementiran ASD: serijski vmesnik.

Računalnik AMATRON+ omogoča popolno avtomatično uravnavanje prednastavljenih količin škropiva (l/ha). Spremembe količin +/- se lahko hitro in natančno izbirajo ter nastavljajo v okviru danih odstotnih korakov. Vse funkcije armature in letve je mogoče upravljati z eno roko. Električni senzor napolnjenosti rezervoarja skrbi za stalen pregled nad količino razpoložljivega škropiva. Z digitalnim merilnikom pritiska AMATRON+ stalno spremlja in podaja tudi podatek o pritisku. Računalnik upravlja naloge in ima možnost shranjevanja. Pripravljen je na priključek ISOBUS in ima serijski vmesnik za priključitev GPS-terminala ter senzorja Hydro-N.

Serijske funkcije:

 • glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
 • do 9 delnih širin,
 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
 • upravljanje nalogov z 20 pomnilniškimi mesti,
 • serijski vmesnik za dokumentacijo in uporabo sistema GPS,
 • pripravljen ISOBUS.

Dodatne funkcije:

 • označevanje s peno,
 • stikalo končnih in robnih šob,
 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • profesionalno sklapljanje za enostransko sklapljanje ali nagibanje škropilnih letev (potreben je le en krmilnik),
 • Distance Control – avtomatsko uravnavanje delovne višine škropilnih letev,
 • Paket Comfort – daljinsko voden tok škropilne brozga.

 

Večfunkcijska ročica

 

Posebno udobno je upravljanje stroja z večfunkcijsko ročico (krmilno palico). Najpomembnejše funkcije škropljenja se lahko preko ergonomsko oblikovane ročice krmilijo brez vidnega stika. AMATRON+ je tako samo še nadzorna naprava in naprava za vnos. Majhno pregibno stikalo omogoča uporabo 8 tipk na treh različnih nivojih.

Za izklop posameznih delnih širin pri posebnih opravilih (lokalno škropljenje) ali kulturah (zelenjava) lahko z računalnikom AMATRON+ izberete in izklopite ustrezne delne širine.

Če se ta funkcija redno uporablja, priporočamo uporabo sistema AMACLICK.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio