sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

FendtONE

FendtONE

Fendt, eno najbolj cenjenih imen v svetu kmetijske mehanizacije, nemški izdelovalec traktorjev in traktorskih priključkov, že leta veliko vlaga v razvoj inovativnih sistemov za pametno kmetovanje.
Pod skupnim imenom FendtONE so tako razvili in na trg poslali nov vsestranski operacijski sistem, ki vključuje načrtovanje, izvajanje in upravljanje kmetijskih opravil.
Fendt je tako prvič združil vsakodnevno delo na terenu z načrtovanjem in administrativnimi nalogami, ki so običajno povezane s pisarno. FendtONE zagotavlja dodano vrednost vsem, od družinskih gospodarstev do velikih kmetij in izvajalcev. Pri razvoju sistema je bilo ključnega pomena, da prinaša prednosti strankam in je uporabniku prijazen.
FendtONE vključuje voznikovo novo delovno mesto kot tudi svet zunaj vozila. Zahvaljujoč platformi FendtONE se prvič povezujeta svet v vozilu in zunaj njega. Brezžični prenos podatkov in sinhronizacija zagotavljata, da nepopolni ali podvojeni zapisi podatkov postanejo stvar preteklosti.

Dosledna filozofija dela vključuje enake simbole in uporabniški vmesnik – tako na stroju kot med premikanjem.*

*Razpoložljivost platforme FendtONE najprej v DE, GB, FR. Potem sledijo druge države (06/2020).

Sistem FendtONE zajema FendtONE onboard, kar so storitve FendtONE na stroju, in FendtONE offboard, kar so storitve FendtONE, ki so na voljo doma ali na poti. Na samem stroju se izvajajo digitalni produkti, kot je Fendt Task Doc (prej VarioDoc Pro). Načrtovanje in upravljanje potekata na osebnem računalniku ali mobilni napravi. Obstoječe in nove digitalne rešitve so medsebojno združljive. FendtONE celotni ekipi omogoča, da bolj učinkovito in produktivneje izkoristi svoj čas.

Fendt Task Doc za lažjo organizacijo dela in dokumentiranje

 

FendtONE s Fendt Task Doc lajša prehod na avtomatizirano in digitalno dokumentacijo. Fendt Task Doc vključuje funkcije za ustvarjanje, upravljanje, izvajanje in dokumentiranje delovnih nalog. V offboard različici se z le nekaj kliki od doma ali s poti ustvarijo delovne naloge in pošljejo neposredno stroju. V onboard različici je voznik obveščen o nalogi, strojih in poljih in lahko takoj prične za delom. Dolgi telefonski pogovori in dnevniki delovnih nalog niso več potrebni, delovni čas pa je natančno zabeležen.

Nato se naloga opravi na stroju in s Fendt Task Doc dokumentira v onboard različici. Ko je delo končano, lahko voznik po mobilnem omrežju nadrejenemu neposredno pošlje poročilo o delovni nalogi. To se shrani v sistem in ga je po potrebi mogoče izvoziti v formatu pdf. Ekipam ni treba več fizično zapisovati svojih poročil – vsi ustrezni podatki o delovnih nalogah so centralno shranjeni v sistemu.

Zahteve za dokumentiranje uporabe gnojil in fitofarmacevtskih sredstev postajajo vse bolj obsežne. Poročila o delovni nalogi vsebujejo ključne informacije o vsaki uporabi, vključno z obdelano površino polja in porabljeno količino sredstva oziroma gnojila. Zaradi avtomatizacije je pri tovrstnih poročilih o delovnih nalogah bistveno lažje zagotoviti skladnost s zakonodajnimi zahtevami glede dokumentiranja.

Strokovno delo z odprtimi vmesniki, ki jih uporabnik izbere sam

 

FendtONE vključuje vmesnik do neodvisne platforme za izmenjavo podatkov, imenovane agrirouter. Ta vmesnik izmenjuje podatke z različnimi operacijskimi sistemi in stroji, ki morajo biti prav tako povezani s platformo agrirouter. To kmetom omogoča več izbire, ko gre za sisteme in stroje.

Platforma agrirouter ne shranjuje podatkov in uporabniki sami izbirajo, katere podatke bodo delili z drugimi sistemi, kar pomeni, da imajo ves čas popoln nadzor nad svojimi podatki. Celoten postopek je skladen s strogimi predpisi Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

1. Več prikazovalnih površin

 • Digitalna 10-palčna nadzorna plošča: prilagodljiva predstavitev pomembnih podatkov, kot so potovalni računalnik, dodelitev ključev itd.
 • 12-palčni terminal na naslonjalu za roke in naslonjalu za glavo: Posamezni prikaz delovanja traktorja, usmerjanje, naprave ISOBUS, informacijsi sistem itd.

2. Več možnosti upravljanja

 • Večnamenska ročica za vožnjo: več prostih tipk (tudi za funkcije ISOBUS)
  3L krmilna palica: do 27 funkcij, razdeljenih na do 3 stopnje upravljanja (tudi za funkcije ISOBUS in krmiljenje čelnega nakladalnika s 3. ventilom)
 • Proste tipke na naslonjalu za roke
  Dodatni delovni elementi niso potrebni (terminali, krmilne police)

3. Prilagodljiv

 • Ustvarjanje uporabniških profilov za shranjevanje nastavitev za spremembe upravljalnih programov
 • Dodelitev skrbniških pravic
 • Brezplačna dodelitev gumbov in vizualnih povratnih informacij, da se izognete napakam pri delu
 • Prilagoditev območja prikaza

4. Enostavnost uporabe

 • Vse kontrole na enem mestu
 • Intuitivno delovanje (podobno kot pri pametnih telefonih in tabličnih računalnikih)
 • Ravna struktura menija za enostavno iskanje posameznih funkcij
 • Kodiranje v barvi različnih funkcionalnih skupin
 • Sorazmerni način delovanja dvigala
 • Sorazmerno delovanje hidravličnih ventilov na večnamenski pogonski ročici
 • Prikaz sporočil v navadnem besedilu

5. Varnost za prihodnost

 • Velika zmogljivost shranjevanja
 • Več vmesnikov
 • Visoka stopnja povezovanja

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio