sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Rahljalnik Cenius

Optimalen za hitro obdelavo tal

Optimalen za hitro, srednje globoko in globoko obdelavo tal ter intenzivno vmešavanje ostankov slame. Delovna širina od 3 do 4 metre.

Amazone se zaveda, da manjše in srednje velike kmetije med priključki za obdelavo tal iščejo predvsem take, ki imajo čim širšo uporabnost. Ena od rešitev zanje je kultivator oz. rahljalnik Cenius, ki je uporaben tako za plitvo obdelavo strnišč kot za rahljanje do globine okoli 28 cm.

Intenzivno rahljanje tal

Trivrstna postavitev nogač skrbi za intenzivno rahljanje tal in enakomerno vmešavanje žetvenih ostankov. Glede na uporabo so na voljo različni lemeži, ki jih je mogoče menjavati s sistemom Vario Clip brez uporabe orodja. Dve vrsti konkavnih krožnikov (diskov) z vgrajenim varnostnim mehanizmom proti preobremenitvi ali ena vrsta ravnalnih prstov ravna obdelano zgornjo plast in ustvarja pravo strukturo tal. Ležaji krožnikov ne potrebujejo vzdrževanja. Stranski krožniki skrbijo za dobro prekrivanje in s tem za temeljito obdelavo.

Zadaj postavljeni valj uravnava globino obdelave. Po novem je mogoče izbrati tudi gumijasti obročasti valj KW 580. Zaradi majhne teže in učinkovitosti je tovrsten valj še posebej primeren kot priključek za manjše traktorje na srednjih in težkih tleh. Rahljalnik Cenius je v kombinaciji z vrtavkasto brano in sejalnico uporaben tudi za neposredno setev brez oranja.

Nastavitev globine

 

Spreminjanje delovne globine spiralnih lemežev poteka preprosto s pretikanjem štirirobega ekscentričnega zatiča Amazone. Vbočeni (konkavni) krožniki in tudi za njimi nameščeni valj se uravnavajo preko paralelogramske konstrukcije na okvirju priključka. Zato ostaja delovna globina vboklih krožnikov v tleh in intenzivnost njihovega dela neodvisni od delovne globine lemežev rahljalnika.

Nogače z varovanjem s strižnim vijakom in 3D-nogače z vzmetnim varovanjem

 

Nogače z varovanjem s strižnim vijakom (model Special) se uporabljajo predvsem za obdelavo na njivah z malo kamenja. 3D-vzmetne nogače z vzmetnim varovanjem (Super), ki se uporabljajo kot varovalo, so bile razvite za uporabo v tleh z veliko kamenja in skal. Njihova posebnost je ta, da se lahko premikajo v treh smereh.

Zamenljive konice in Vario Clip

 

Rahljalniku Cenius je možno namestiti zamenljive konice širine od 50 do 290 mm, ki so namenjene uporabi za različne delovne globine in načine obdelave. Poleg tega je bil za uporabnike, ki večkrat letno menjavajo konice, razvit sistem hitre menjave konic Vario Clip, ki uporabniku omogoča enostavnejšo in hitrejšo menjavo. Pri sistemu Vario Clip so na voljo konice s širinami od 50 do 220 mm.

Vbočeni krožniki

 

V dve vrsti razvrščeni vbokli krožniki na rahljalniku Cenius intenzivno mešajo prst in rastlinske ostanke ter ravnajo zgornjo površino tal. Intenzivnost obdelave in delovna širina se nastavljata centralno in brez orodja z uveljavljenim štirikotnim ekscentričnim klinom. Posamezni konkavni krožniki so pred preobremenitvijo serijsko varovani z gumijastim vzmetnim elementom, ki ne potrebuje vzdrževanja.

Valji

 

Za usmerjeno ponovno utrditev tal so za uporabo v kombinaciji s kultivatorjem Cenius na voljo uveljavljeni gumijasti obročasti valji, enojni in dvojni letvasti valji ter zobati zgoščevalni valji.

 

Cestna razsvetljava

 

Pri vožnji po javnih cestah je na voljo ustrezna osvetlitev z dodatnimi opozorilnimi tablami.

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio