sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Vlečene škropilnice UX

Nova vlečena škropilnica

Z novo vlečeno škropilnico UX ponuja Amazone kompakten priključek s sorazmerno majhno maso in nizko postavljenim težiščem. Model UX navzgor zaokrožuje obstoječi program vlečenih škropilnic. Zalogovnik (posodo) z ugodnim težiščem ter prostornino od 3600 do 12000 litrov je mogoče čistiti preprosto in hitro, saj ima popolnoma gladke notranje in zunanje stene.

Škropilna letev Super-L

Za delovne širine od 18 do 28 metrov je Amazone UX opremljena z uveljavljeno škropilno letvijo Super-S. Delovne širine od 18 do 40 metrov so možne z novo letvijo Super-L. Kljub velikemu razponu je mogoče letev Super–L zložiti na ozko transportno širino, ki znaša samo 2,60 metra. Zložena letev je nameščena stransko ob posodi.

Rezervoar

 

Kompakten rezervoar iz polietilena je posebej varen in obstojen. Popolnoma gladke notranje in zunanje stene, zelo malo slepih kotov in zaokroženi koti omogočajo hitro ter preprosto čiščenje znotraj in zunaj. Na novo razvit zalogovnik ne potrebuje nobenih motečih pregradnih sten proti pljuskanju in ima zelo ugodno lego težišča.

 

Posoda za čisto vodo

 

Velika posoda za čisto vodo (520 litrov) s stikalom Vario za redčenje ostanka škropila ali za čiščenje škropilnice tudi pri polnem rezervoarju.

 

Oprema za notranje čiščenje

 

Tri zmogljive rotacijske šobe se uporabljajo za predčiščenje notranjih sten rezervoarja s čisto vodo. S pištolo pralne naprave je mogoče škropilnico takoj po uporabi od zunaj temeljito očistiti že na njivi.

 

Okvir

 

Širok profilni okvir iz najtrdnejšega jekla, kompakten rezervoar in robustna škropilna letev skrbijo za potrebno stabilnost. Vsi robovi so zaobljeni, vse cevi so zavarovane in napeljane na okvir oziroma vanj.

 

Centrala za upravljanje

 

Vsi elementi (komande), potrebni za upravljanje škropilnice, so logično in pregledno nameščeni levo spredaj neposredno na voznikovi strani. Vsi delovni koraki so natančno opisani, kar zmanjšuje možnost pojavljanja napak. Najpomembnejša sta dva ventila, in sicer:

Ventil Vario na sesalni strani

 • Ventil Vario na sesalni strani omogoča škropljenje, splakovanje in vsesavanje.

Ventil Vario na strani s pritiskom

 • Ventil Vario na strani s pritiskom omogoča škropljenje, notranje in zunanje čiščenje ter raztapljanje škropiva v vodi.

Posoda za polnjenje s škropivom

 

Za hitro in čisto delo je 60-litrska posoda za raztapljanje in polnjenje nameščena spredaj levo, ob centrali za upravljanje, kjer je zelo lahko dostopna. Opremljena s posebnim t. i. Power-Injektorjem ima veliko zmogljivost polnjenja. Učinkovine v obliki praha in večje količine sečnine se hitro in varno raztapljajo ter hkrati polnijo zalogovnik s krožno napeljavo, ki poteka po notranjem robu posode. Za neproblematično čiščenje plastenk za škropiva in za popolno izkoriščenost vsebine posod je na voljo rotacijska šoba. Z njo je mogoče očistiti tudi zaprto posodo za polnjenje s škropivom.

 

Sesalni filter

 

Velik osrednji sesalni filter (3 cole) je mogoče varno in zelo preprosto sneti ter očistiti tudi pri polnem rezervoarju. Škropilna mešanica pri tem ne izteka.

Tandemska črpalka

 

V škropilnico UX je vgrajena tandemska črpalka s skupno zmogljivostjo 530 l/min., pri čemer ena črpalka (250 l/min.) skrbi le za skrbno mešanje v rezervoarju. Ta se polni s sesalno cevjo (3 cole) s povratnim ventilom ali s priključkom za polnjenje s C-sklopko. Dobro dostopne batne membranske črpalke delujejo zanesljivo in so odporne proti obratovanju brez tekočine in proti uporabi tekočih gnojil. Večvaljna različica skrbi hkrati za veliko zmogljivost pri sesanju ter za enakomerno potiskanje in mirno delovanje.

Intenzivni mešalni mehanizem

 

Delovanje hidravličnega mešalnega mehanizma je mogoče brezstopenjsko nastavljati vse do popolne zaustavitve. S tem se preprečuje penjenje ali olajša praznjenje ostankov škropiva. Pri škropilnicah Amazone se odvečna škropilna mešanica po povratnem vodu vrača na mesto črpanja. Nenamerno mešanje škropilne mešanice je tako izključeno.

 

Joystick

 

Večnamenska upravljavska ročica (t. i. joystick) je namenjena udobnemu upravljanju z letvijo in armaturami. Količine se s pomočjo elektromotorja natančno in avtomatično spreminjajo preko računalnika AMATRON+. Vklop in izklop delnih širin škropilnih letev hitro in zanesljivo poteka preko ventilov z elektromotorji. Dodatno zmanjšanje pritiska preprečuje kapljanje iz šob. Ventili so nameščeni zadaj v škropilni letvi, tako da je dolžina napeljave do šob kar najmanjša. Letev je mogoče razdeliti na do devet delnih širin. Tudi ob izklopljenih delnih širinah AMATRON+ ureja pravilne količine škropilne mešanice in uravnavanje pritiska tako ni več potrebno.

 

Vlečna ruda

 

Serijsko vzmetenje vlečne rude na najmanjšo možno mero zmanjšuje prenos vodoravnih nihanj na vlečno vozilo. To je prednost tako pri hitrejši cestni vožnji kot pri delu na polju, saj ruda tako leži bolj mirno.

 

Trail-tron

 

Elektronsko upravljanje Trail-tron skrbi za skoraj natančno sledenje škropilnice kolesnicam traktorja pri neposredni in vezni vlečni rudi ter s tem preprečuje škodo zaradi sledi koles. Hidravlično in elektrohidravlično (v povezavi z AMATRON+) upravljanje omogoča vozniku lahko prilagajanje škropilnice nagibom terena ter manevriranje v vrstnih kulturah.

 

Os in zavore

 

Ker je os integrirana v okvir, ima vlečena škropilnica nizko težišče. Podvozje je po naročilu opremljeno z dvokrožnim zavornim sistemom na stisnjen zrak ali s hidravličnimi zavorami. Velika prosta višina – približno 0,8 metra – in ravno, gladko dno brez štrlečih delov olajšata rastlinam prijazno delo.

 

Zavijanje osi

 

Poleg klasične toge osi je škropilnico mogoče opremiti tudi z upravljanjem kraka osi. Ta skrbi za posebej miren položaj škropile letve in za veliko varnost, zlasti pri vožnji skozi ovinke. Možnosti za manevriranje so odlične, posebno pri vzvratni vožnji.

 

Pnevmatike

 

Izbira pravih pnevmatik je za tlom prijazno delo odločilnega pomena. Na voljo so pnevmatike od 300/95 R52 do 520/85 R42. Škropilnica UX je – odvisno od pnevmatik – registrirana za največjo hitrost 25, 40 ali 50 km/h. Kolotek: 1,80 ali 2,25 m. Druge širine po naročilu. 700 mm široki blatniki pokrivajo vse velikosti pnevmatik in ščitijo škropilno letev pred umazanijo.

 

Škropilna letev

 

Škropilne letve Amazone so zaradi posebne profilne zgradbe obenem narejene izredno stabilno in lahko. Delovne širine letev v območju od 18 do 40 metrov omogočajo optimalno prilagajanje velikostim posesti. Zglob škropilne letve Amazone nima prostega tehničnega hoda. Hidravlična napeljava je povezana z nerjavečimi spojkami, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in visoko prodajno vrednost. S paralelogramskim vpetjem se dosega – odvisno od pnevmatik – višina škropljenja med 0,5 in 2,50 metra. To npr. omogoča natančno škropljenje oljne ogrščice v času cvetenja. Škropilna letev je s paralelogramskim vpetjem tudi pri transportnih vožnjah vzmeteno uležajena. To varuje material in podaljšuje življenjsko dobo priključka.

 

Škropilna letev v transportnem položaju

 

Škropilnica UX ima nizko težišče in posebej kompaktne mere. Škropilnica je okretna in preprosta za ravnanje. Od letve škropilna mešanica ne kaplja na traktor, letev pa se ne dotika traktorske kabine.

 

Škropilna letev Super-S

 

Škropilna letev Super-S se s hidravličnim cilindrom povsem avtomatično razklaplja in zlaga. V transportnem položaju je letev pri vseh delovnih širinah (18, 21, 24, 27, 28 m) kompaktno zložena za osnovnim strojem in zavzema transportno širino samo 2,40 m. Škropilna letev Super-S s 140 mm širokimi večrobimi jeklenimi profili je izredno stabilna. Dodatno je škropilna letev Super-S opremljena z elektrohidravličnim upravljanjem (profi-zlaganje) višine, razklapljanja in zlaganja, enostranskega zlaganja (do 24 m), skrajšanja letve, nastavljanja nagiba in kota. Za opravljanje teh funkcij skrbi računalnik AMATRON+. Zaradi trikratno vzmetenega vpetja, hidravličnega nastavljanja višine in elastičnih drsnikov se letev varno, v pravi razdalji, premika nad škropljeno površino. V serijski opremi so tudi blažilnik nihanja, ki duši navpično krožno premikanje, gumijasti vložki za blaženje vodoravnega krožnega premikanja in vzmetni elementi za blaženje sunkov pri vpetju celotne škropilne letve.

 

Škropilne letve Super-L

 

Škropilne letve Super-L z delovnimi širinami 24, 27, 28, 30, 33, 36, 39 in 40 m se z močnim hidravličnim cilindrom povsem avtomatično razklapljajo in zlagajo. V transportnem položaju je letev pri vseh delovnih širinah kompaktno zložena ob rezervoarju s transportno širino 2,60 m. Brez možnosti premikanja sedi v transportnih držalih. Sunke blaži paralelogramsko vpetje. Škropilna letev Super–L z mm širokimi večrobnimi jeklenimi profili je izredno stabilna. Dodatno je škropilna letev Super–S opremljena z elektrohidravličnim upravljanjem (profi-zlaganje) višine, razklapljanja in zlaganja, enostranskega zlaganja (do 24 m), skrajšanja letve, nastavljanja nagiba in kota. Za opravljanje teh funkcij skrbi računalnik AMATRON+. Zaradi štirikratno vzmetenega vpetja, hidravličnega nastavljanja višine in elastičnih drsnikov se letev varno, v pravi razdalji, premika nad škropljeno površino. Distančniki omogočajo preprosto vzporedno spremljanje višine škropljenja. V serijski opremi so tudi blažilnik nihanja, ki duši navpično krožno premikanje, gumijasti vložki za blaženje vodoravnega krožnega premikanja, vzmetni elementi za blaženje sunkov pri vpetju celotne škropilne letve in vzmetne pločevine za blaženje premikanj v smeri vožnje. Cevi za zaščito šob v zunanjem območju ali po celotni delovni širini škropilne letve skrbijo za dodatno zaščito štrlečih šob ali trikratnih teles šob.

 

Podporna noga

 

Med dodatno opremo je tudi po višini nastavljiva podporna noga, ki je integrirana v okvir. Njena udobno hidravlično zlaganje in spuščanje poenostavljata priklop škropilnice na traktor. Namesto hidravlične različice je na voljo tudi cenovno ugodnejša mehanska izvedba.

 

Osvetlitev

 

Amazone v dodatni opremi ponuja tudi cenovno ugodno cestno osvetlitev škropilnice z opozorilnimi tablami, nosilcem za registrsko tablico in omejitvenimi lučmi naprej, kar je zagotovilo za dobro vidnost in varnost v prometu.

Moderen in natančen

 

Računalnik AMAZONE AMASPRAY+ je robusten računalnik za škropljenje, a preprost za uporabo. Uporabnik se lahko osredotoči na vožnjo, medtem ko računalnik krmili in regulira v skladu z vozno hitrostjo.

Serijske funkcije:

 • enovrstični zaslon z močnim kontrastom,
 • glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
 • do 7 delnih širin,
 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
 • števec hektarjev (Skupni in dnevni števec),
 • tipka +/– 10 %.

Dodatne funkcije:

 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • preklop končnih in robnih šob (alternativa predizbiri sklapljanja),
 • sklapljanje in nagibanje prek enega dvosmerno delujočega hidravličnega ventila (DW) (električna stikalna enota),
 • implementiran ASD: serijski vmesnik.

Računalnik AMATRON+ omogoča popolno avtomatično uravnavanje prednastavljenih količin škropiva (l/ha). Spremembe količin +/- se lahko hitro in natančno izbirajo ter nastavljajo v okviru danih odstotnih korakov. Vse funkcije armature in letve je mogoče upravljati z eno roko. Električni senzor napolnjenosti rezervoarja skrbi za stalen pregled nad količino razpoložljivega škropiva. Z digitalnim merilnikom pritiska AMATRON+ stalno spremlja in podaja tudi podatek o pritisku. Računalnik upravlja naloge in ima možnost shranjevanja. Pripravljen je na priključek ISOBUS in ima serijski vmesnik za priključitev GPS-terminala ter senzorja Hydro-N.

Serijske funkcije:

 • glavni vklop in vklop posameznih delnih širin,
 • do 9 delnih širin,
 • digitalni prikazovalnik tlaka,
 • digitalni prikazovalnik napolnjenosti,
 • prikazovalnik položaja in blokade škropilnih letev,
 • upravljanje nalogov z 20 pomnilniškimi mesti,
 • serijski vmesnik za dokumentacijo in uporabo sistema GPS,
 • pripravljen ISOBUS.

Dodatne funkcije:

 • označevanje s peno,
 • stikalo končnih in robnih šob,
 • predizbira sklapljanja za enostransko reduciranje škropilnih letev,
 • profesionalno sklapljanje za enostransko sklapljanje ali nagibanje škropilnih letev (potreben je le en krmilnik),
 • Distance Control – avtomatsko uravnavanje delovne višine škropilnih letev,
 • Paket Comfort – daljinsko voden tok škropilne brozga.
Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio