sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Priključki Strautmann

30% večja izkoriščenost pri samo 2 m3 večji prostornini

Mlečna kmetija „Het Vertrouwen” (prevedeno: „Zaupanje”) lastnika Maatschapa Sander-de Koning, ki se nahaja v kraju Akersloot (NH) na Nizozemskem, redi okrog 100 molznic, ki se molzejo z dvema molznima robotoma.

Večji del od 75-ih hektarov travniških površin se nahaja neposredno ob kmetiji, kar je glavni razlog da odpadejo dolge transportne poti. Na kmetiji imajo že 15 let v uporabi Strautmannovo nakladalno prikolico Super Vitesse I DO. Tehnično je stara nakladalna prikolica še vedno v dobrem stanju, vendar pa je njena uporabna prostornina s 25 m3 občutno premajhna. Zaradi tega razloga, kakor tudi zaradi zaupanja v znamko Strautmann in dolgoletnega Strautmannovega zastopnika Ceesa Rijkhoffa, se je gospod Sander pred sezono 2015 odločil za nakup nakladalne prikolice Strautmann Zelon CFS 2901 DO.

30% večja izkoriščenost

Zelon 2901 DO ima s 27m3 samo 8% večjo prostornino kot starejši model Super-Vitesse I DO, vendar pa po trditvah g. Sanderja v primerjavi z njim v tonah pripelje do 30% več tovora (krme). Glavni razlog za to je CFS-sistem, ki razporedi zgrabek po celotni delovni širini rezalno potisnega rotorja in poskrbi za to, da je celoten nakladalni prostor popolnima in enakomerno napolnjen s krmo tudi ob straneh. Gospod Sander je zadovoljen tudi s povečano storilnostjo nakladalne prikolice, ki so odrazi v občutnem zmanjšanju potrebe po času za spravilo enega odkosa.

 

Odlična rez ob zmanjšani potrebi po pogonski moči

 

Nakladalna prikolic Super-Vitesse ima teoretično dolžino rezi pri 37mm, ki pa pri modelu Zelon znaša 44mm. Vendar pa je kvaliteta rezi navkljub večji razdalji med rezalnimi noži boljša, kar je vidno že ob praznjenju. Razloga za prej omenjeno sta sledeča: vsi noži so nameščeni v eni vrsti in navarjene hardox plošče na vilicah potisnega rotorja, ki poskrbijo za tako imenovano škarjasto rez ob zmanjšani potrebi po pogonski moči.

Poleg tega je g. Sander navdušen tudi nad voznimi lastnostmi nakladalne prikolice pri višjih hitrostih, kakor tudi pri vožnji po travnatih površinah. Slednje je predvsem rezultat odločitve za namestitev širših radialnih pnevmatik – ni opaziti kolesnic. Dodatna oprema – kopirna kolesa za pobiralno napravo – so se izkazala za zelo uporabno zadeva, saj izboljša prilagajanje pobiralne naprave neravninam na travinju.

Predvsem pa je g. Sander-de Koning navdušen nad tem, da je bila odločitvi za nakup novega Strautmanovega model nakladalne prikolice Zelon prava. Kot trdi je to prava prikolica za prihodnost, istočasno pa se mu zaupanje v znamko Strautmann tudi izplača.

 

Več naloženega ob manjši potrebi po pogonski moči

 

Gorska kmetija Laurenta Gerberja in njegovega očeta Thea, ki se nahaja na planoti z nadmorsko višino 1016m v švicarskem kantonu Jura v okrožju Le Prédame, obdeluje 33 ha površin in redi 40 krav dojilj in 120 plemenskih ovc mesnih pasem. Zaradi visoke nadmorske višine njivskih površin na kmetiji ni.

Poleg živinoreje se kmetija ukvarja še z opravljanjem strojnih uslug s sledečimi stroji: balirko za valjaste bale, balirko za izdelavo cevastih silosov, kombinacijo čelne in bočne kosilnice in vlečenim cevnim sistemom za razdeljevanje gnojevke. Glede na to, da siliranje trave z samonakladalno prikolico pridobiva na priljubljenosti, so ponudbo strojnih uslug razširili z nakupom nakladalne prikolice s potisnim rotorjem. Prikolica se bo uporabljala na področju celotnega kantona Jura in še v sosednjih kantonih Neuenburg in Bern.

 

Odlična kvaliteta rezi

 

Že od leta 2008 uporablja Gerber Strautmannovo silažno nakladalno prikolico Super-Vitesse II DO-H. Tekom prejšnje zime so se odločili za zamenjavo z modelom Zelon CFS 3301. Prikolica se je uporabljla že od prve košnje naprej. Njeno delovanje je presenetilo tako lastnika kot tudi stranke in se od starejšega modela razlikuje v sledečih točkah:

  • Boljša kakovost rezi navkljub manjšemu številu nožev in povečani razdalji med njimi (44 mm).
  • preko 25% več naložene krme pri samo 10% večji prostornini nakladalnega prostora
  • Izboljšane vozne lastnosti zahvaljujoč zavijalni osi
  • Občutno lažji vlek, kar je še posebej pomembno na nagnjenih površinah

Gospod Gerber je z delovanjem silažne nakladalne prikolice Strautmann Zelon CFS zelo zadovoljen in jo priporoča vsem.

Laurent Gerber, Le Prédame ob prevzemu nakladalne prikolice Zelon CFS 3301 pri podjetju ATZ zastopniku za Švico v kraju Hüswil.

Agrotechnik Zulliger (ATZ), Oktober 2015

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio