sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

FendtONE

Delovno mesto voznika FendtONE omogoča centralizacijo vseh komand na desnem naslonjalu za roko, kjer se nahajajo komandna stilaka, multifunkcijske ročice, vrtljivo pritisno stikalo. FendtONE delovono mesto voznika ima možnost prikazovanja na treh zaslonih (digitalna armaturna plošča, 12-palčni terminal na naslonu za roke, dodatni terminal, ki ga je mogoče umakniti v streho). Funkcije krmnilne enote se lahko prikažejo hkrati na treh zaslonih. Gumbom pa lahko prosto dodelimo njihove funkcije. Funkcionalne skupine imajo tudi barvno zasnovo označevanja kar zagotavlja  boljši pregled. FendtONE omogoča več prostora za prikaz, prilagodljivost stikal, enostavnost uporabe itd.

Barvna zasnova in osvetlitev

Gumbi (stikala) za upravljanje imajo različne barve, odvisno od njihove funkcije. Vsaka funkcionalna skupina ima določeno barvo:

  • oranžna barva: funkcije pogonskega sklopa ali menjalnika,
  • rumena barva: funkcije priključne gredi,
  • modra barva: funkcije hidravličnega sistema in hidravličnega dvigala,
  • bela barva: splošne funkcije,
  • petrol modra barva: Teach-In (poičevalne) funkcije, funkcije ISOBUS, itd.

Belim in petrol modrim tipkam lahko prosto dodelimo funkcijo. Tipke so osvetljene tudi z LED lučkami z ustrezno barvo. Ko so funkcije dodeljene, tipke dobijo tudi novo – ustrezno barvo skupine funkcij, ki jim tipka pripada. LED-lučke na gumbih dajejo ustrezne funkcionalne skupine, zgornja LED: prikazuje stanje funkcije (vklop/izklop). Upravljanje je hitro in enostavno zaradi barve. Velika je stopnja prilagoditve zaradi večjega števila prosto dodeljenih tipk.

Večnamenska krmilna ročica

Večnamenska krmilna ročica je v novi seriji preoblikovana in ima izboljšano ergonomijo. Osnovne funkcije (vzratna vožnja, aktiviranje tempomata in pospeševanje/upočasnitev) se niso spremenile. Ima pa 4 dodatne gumbe z možnostjo prerazporeditve funkcij. Na krmilni ročici je tudi vrtljivo kolo za nastavitev hitrosti tempomata med vožnjo. Funkcije ransmisije, kot so srememba hitrostne stopnje (I ali II), TMS itd., so nameščene bočno pod ročico. Zaradni osrednje razporeditve funkcij na krmilni ročici je tako manj premikanja roke. V osnovi pa premik večnamenske krmilne ročice naprej pomeni pospeševanje, pomik ročice nazaj pomeni pojemanje hitrosti, pomik na levo pomeni premembo smeri vožnje, premik na desno pa aktiviranje tempomata.

3L Joystick

3L Joystick je dodatna krmilna ročica, ki se uporablja za upravljanje 3. in 4. hidravlične krmilne enote ter sprednjega nakladalnika. V kombinaciji z nakladalnikom Fendt s tretjim ventilom lahko izvedemo tri funkcije hkrati. Ima dodatni gumb za vzvratno vožnjo (spremembo smeri vožnje) – ni potrebno premikati roke drugam (na glavno večnamensko krmilno ročico) za spremembo smeri. Tudi tej ročici lahko dodelimo funkcije po svojih željah (potrebah), z njo lahko izvajamo tudi ISOBUS funkcije. Imela pa naj bi do 27 funkcij, razdeljenih na do tri delovne ravni (3L – 3 ravni).

Vrtljivo pritisno stikalo

Vrtljivo pritisno stikalo se uporablja za upravljanje terminalov/armaturne plošče (terminale lahko upravljamo tudi na dotik). Imamo tudi štiri bliznjice za hitro krmarjenje (za hiter dostop).

Gumbi za nadzor

Imajo 14 funkcijskih tipk, barvno kodiranih glede na funkcionalne skupine. Nekateri beli gumbi so tovarniško nastavljeni s splošnimi funkcijami. Pri prerazporejanju funkcij dobimo tudi oprtične povratne informacije zaradi premišljene zasnove osvetlitve. Zasnova barv in osvetlitve omogoča hitro izbiro ustreznega stikala, manjša pa je tudi možnosti napačne izbire komande.

Zasloni – displayi

V kabini imamo tri zaslone, in sicer digitalno armaturno ploščo ter dva 12-palična terminala na dotik. Terminali imajo relativno preprosto strukturo menijev. Prikaz je prilagodljiv glede na potrebe posameznega uporabnika ali potrebe dela (priključka).

Digitalna armaturna plošča

Digitalna armaturna plošča ima 10,1-palični zaslon (brez dotika). Prikaz pa je lahko cestni ali izvencestni (terenski) način in dnevni ali nočni način. Izbiramo – nastavljamo med različnimi pogledi kot je na primer prikaz hidravličnih ventilov, porabe goriva, itd. Tudi pri spreminjanju običajnega pogleda so še vedno prikazani ustrezni podatki za cestni promet.

12-palični terminal na naslonu za roke

12-palični terminal na naslonu za roke je standardna oprema pri vseh različicah opreme. Lahko se upravlja z upravljanjem na dotik in z vrtljivim pritisnim stikalom. Na ekranu imamo do šest pojavnih oken, ki so prosto nastavljiva. Vsak voznik si lahko ustvari svoj uporabniški profil, ki omogoča shranjevanje izbranih pogledov (pojavnih oken) in nastavitev, kar omogoča individualizacijo uporabe traktorja. Terminal ima integriran dnevni in nočni videz, upravljanje pa je po zasnovi intuitivno (podobno kot smo navajeni pri pametnih telefonih in tabličnih računalnikih). Stuktura menijev pa omogoča enostavno iskanje posameznih funkcij.

12-palični terminal v strehi

Teminal na strehi je dodatni in 12-palični. Ustreza funkcijam terminala na naslonu za roke. Polovično zložljiv v naslonjalu: spodnja polovica je še vedno vidna v uvlečenem položaju.

Prikaz na terminalu

Na terminalu imamo zgoraj in spodaj tudi tako imenovano “glavo” in “nogo”, ne glede na to kako spreminjamo videz osrednjega prikaza. V glavi so splošne informacije o stanju, kot so sprejem, čas, datum, splošne nastavitve, itd. V nogi pa so pomembne informacije kot so hitrost tempomata, število vrtljajev motorja, poraba goriva itd. S klikom na ustrezen simbol v glavi ali nogi se odpre ustrezen meni oziroma pojavno okno (celozaslonski način).

Potrebujete dodatne informacije?

Kmetijska mehanizacija

Pokličite nas na

01 834 44 00.

Pišite nam:

km.info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio