sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Gasilska oprema Ponsse

 

 

Ponsse predstavlja novost – opremo za gašenje, ki se jo namesti na tovorni prostor forwarderja (stroja za spravilo lesa). Pripomoček, zasnovan posebej za forwarderje Ponsse, uporablja odlične terenske lastnosti gozdarskih strojev, nosilnost in nemoteno gibanje v gozdu ter učinkovito hidravliko.

Gozdni požari se običajno razplamtijo daleč stran od cest, kamor je dostop z običajnimi gasilskimi vozili otežen ali celo nemogoč. Uporaba gozdarskih strojev za omejevanje širjenja in gašenje požarov prihrani čas in trud v primerjavi z ročnim delom gasilcev. Običajno gasilci ročno namestijo gasilske cevi na cisterno in jih med seboj povežejo, da dosežejo požarno območje.

Za forwarderje PONSSE Buffalo, Buffalo King, Elephant in Elephant King je sedaj na voljo gasilska oprema. Minimalna zahteva za dvigalo je PONSSE K90 +. Dodatna oprema je na voljo za nove stroje ali pa jo je mogoče naknadno vgraditi v serijo modelov letnik 2015 ali novejše.

Na voljo po potrebi

Gasilsko opremo, ki jo je zasnoval in izdelal Ponsse, pripeljejo s tovornjakom na razstavljivi ploščadi, od koder jo z dvigalom forwarderja namestijo na tovorni prostor. Gasilska oprema je varno pritrjena, priključeni so električni in hidravlični konektorji, nakar se lahko začnejo dela oziroma gašenje požara. Rezervoar za vodo meri 10 m³ in ga lahko polnimo z lastno črpalko iz naravnega vodnega vira ali rezervoarja gasilskega vozila. Doseg vodnega topa je 47 metrov, vrtljiv pa je za 360 stopinj.

Hkrati lahko uporabljate vodni top in gasilsko cev. Z vodnim tlakom, smerjo vodnega topa ter kotom in obliko vodnega curka (točkovni ali megleni curek) upravlja gasilec z daljinskim upravljalnikom, medtem ko pretok vode vodnega topa nastavlja ročno. Med postopkom gašenja lahko gozdarski stroj zaščitimo pred vročino z vodnimi razpršilci.

Namestitev gasilske opreme PONSSE na gozdarske stroje je ekonomsko upravičena. Podjetnik z gozdarskimi stroji, ki sklene pogodbo o gašenju požara, lahko v gozdu opravlja redna dela, ko pa ga pokličejo na pomoč za gašenje, se lahko hitro odzove.

Za omejevanje in gašenje požara  ter nadzor na delom so vedno odgovorni poklicni gasilci. Gasilec tudi usmerja upravljalca gozdarskega stroja z uporabo walkie-talkie-ja in tako prispeva k čim boljšemu učinku gašenja.

Vas zanima več? Pišite nam:

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio