sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Fendt Cargo nakladalnik

Zahteve za moderen sprednji nakladalnik so se spremenile prav tako, kot so se spremenile zahteve za sam traktor. Odgovor je Fendt CARGO. Nakladalnik je bil razvit po meri, in sicer posebej za traktorje Vario. Pozornost pa ni bila namenjena samo tehničnim karakteristikam. Udobje, varnost in enostavno vzdrževanje so prav tako na nivoju Fendt. Če vaš 300 Vario opremite z nakladalnikom Fendt CARGO, dobite odlično kombinacijo vseh komponent. Rezultat je najboljša preglednost ob izravnanih porazdelitvah sil in bremen pri praktični uporabi. Pri 3X/70 in 4X/75 lahko sprednje steklo 300 Vario odprete pri vseh položajih nakladalnika.

*do 28-colskih pnevmatik
Cargo 3 X/65 200 V/300 V
Cargo 3 X/70 300 V
Cargo 4 X/75 300 V / 400 V
Cargo 4 X/80 400 V
Cargo 4 X/85 700 V*
Cargo 5 X/85 700 V
Cargo 5 X/90 700 V

Nepremagljiva kombinacija

 

Sprednji traktorski nakladalnik Fendt CARGO ponuja prefinjeno tehniko in s tem največjo produktivnost. Kot vsestransko in zanesljivo orodje je idealen za vse traktorje Vario. Vsi modeli so opremljeni z edinstvenim priklopnim sistemom CARGO Lock in vzporednim vodenjem z Z-kinematiko. Oboje pripomore k temu, da se izkaže pri vsakodnevnih kmetijskih opravilih, najtežji uporabi pri izvajalcih strojnih uslug ter tudi pri intenzivnem delu v komunali z visoko zmogljivostjo v vseh okoliščinah.

 • Odlična kombinacija: traktor in sprednji nakladalnik istega proizvajalca,
 • večcevna hitra spojka za priklop sprednjega nakladalnika (serijsko v opremi nakladalnika),
 • strešno okno za boljši pogled (po naročilu),
 • enostavna naknadna namestitev nakladalnika,
 • cevi, v celoti vstavljene v okvir,
 • ventili in blaženje, zavarovani v prečnih ceveh (4x/75),
 • hitro menjavanje orodij Euro (opcijsko SMS-okvir)
 • 3. in 4. hidravlični krog (po naročilu),
 • večcevna hitra spojka za 3. in 4. hidravlični krog na okvirju Euro za hitro menjavo orodij (po naročilu),
 • blaženje sunkov (po naročilu 4X/75),
 • hidravlična zapahnitev orodij (po naročilu za 4X/75),
 • obsežen program originalnih delovnih orodij Fendt (po naročilu).

 

*odvisno od pnevmatik
Model 3X/65 3X/70 4X/75
A spust pod nivo koles (mm)* 110 60 225
B višina dviga (mm)* 3850 3900 4050
C stresalna razdalja (mm) B = 3,5 m* 1350 1450 1780
C stresalna razdalja (mm) B = max.* 930 1030 1260
D kot stresanja zajemalke 55° 55° 55°
E kot zapiranja zajemalke 48° 48° 48°
dvižna sila na celotnem območju dviga (daN) 1680 2000 1940
maksimalna dvižna sila (daN) 1850 2190 2250

Popolnoma prilagojen vašemu traktorju Vario

 

Združena enota kakovosti

 

Osnovna zahteva za vse proizvode Fendt je najvišja kakovost. Odločujoče pri razvoju sprednjega nakladalnika CARGO je bilo, da se traktor in sprednji nakladalnik združita v eno. Oboje je bilo upoštevano pri tehničnih podatkih in tudi pri skupnem oblikovanju, in sicer traktor ter orodje se optimalno prilagodita drug drugemu.

Z-kinematika

 

Odlična prilagoditev na vse traktorje Vario je odlična tudi na področju vzporednega vodenja, ki je omogočena preko Z-kinematike. S tem je zagotovljena najboljša preglednost. Vzporedno vodenje avtomatsko skrbi za to, da je na vsaki višini dviga lega orodja enaka. Nadzor nad položajem orodja je omogočen preko prikazovalnika položaja orodja.

Koncept za dolgo življenjsko dobo

 

Zelo kakovostni materiali skrbijo za dolgo življenjsko dobo. Pri izdelavi uporablja Fendt visoko kakovostna drobnozrnata jekla, ki so garant za visoko trdnost in majhno težo priključka. Profil Frendt, ki je brezšivno zavarjen, skrbi za visoko stabilnost in s tem dolgo življenjsko dobo, poleg tega so garant za dolgo življenjsko dobo tudi robustno zasnovana ležišča za ležaje z majhno obrabo.

Idealna tehnika za vaš Vario

 

Zasnova CARGO – razvita s sodobnimi metodami – je prilagojena traktorju Vario. Zahvaljujoč veliki širini nosilnega okvirja in precej naprej pomaknjeni prečni cevi, je preglednost zagotovljena..

Lahek priklop in odklop

 

Z novim sistemom Fendt CARGO Lock sta priklop in odklop sprednjega nakladalnika čisto enostavna in hitra. Prihranek časa je možen tudi zaradi uporabe večfunkcijske hidravlične hitre spojke, ki omogoča uporabniku, da z eno potezo poveže vse hidravlične in električne vode.

CARGO Lock

 

Polavtomatski sistem prihrani pogosto težavno nameščanje klinov in s tem olajša priklop ter odklop sprednjega nakladalnika. S pomočjo na spojnih nosilcih nameščenih prikazovalnikov lahko uporabnik vedno neposredno iz kabine vidi položaj sistema za zaklepanje.

Večfunkcijska spojka

 

En gib in vsi hidravlični ter električni vodi so povezani. S serijsko večfunkcijsko spojko odpadejo napačno spojeni hidravlični vodi, umazanija in velike količine izgubljenega hidravličnega olja. Odklapljanje poteka ravno tako enostavno in čisto. Tudi ko zaradi sončnega segrevanja nastane nadpritisk v vodih, lahko brez težav priklopimo sprednji nakladalnik CARGO.

 

Izvrstna stabilnost

 

Podporne noge so optimalno zasnovane. Ročno nastavljanje in uravnavanje podpornih nog namreč odpadeta in prihrani se nepotrebno delo. Tudi nameščanje klinov in varnostnih zatičev ni več potrebno. Poleg tega so podporne noge kompaktno vdelane v nosilni okvir.

Popolnoma prilagojeno upravljanje

 

Zasnova sprednjega nakladalnika Fendt CARGO je osnovana na najvišjem udobju vožnje. V dodatni opremi dobavljiv sistem blaženja nihanja ohranja sprednji nakladalnik, traktor in, kot najbolj pomembno, vaše zdravje. Boljša preglednost, zahvaljujoč drobnim konstrukcijskim rešitvam, pripomore k večjemu udobju pri vožnji.

Prijetnejše dnevno delo

 

Blažilni sistem, ki je popolnoma zaščiten v prečni cevi, skrbi za odlično vzmetenje. S pomočjo plinskih rezervoarjev na sprednjem nakladalniku deluje sistem kot blažilec. Pri udarcu se potisne hidravlično olje v smeri proti membrani v plinskih rezervoarjih. Zaradi pritiska se prostornina plina zmanjša, kar ublaži maksimalno obremenitev. Za natančno vodenje orodij po terenu je možno sistem s pritiskom na tipko udobno in hitro izključiti neposredno iz kabine.

 

Idealno vzmeten

 

Kombinacija blaženja nihanja nakladalca, vzmetenja prednje osi in vzmetena kabina ponujajo prefinjen ter povezan sistem vzmetenja. Sistem zagotavlja tudi pri neravnih površinah in pri velikih hitrostih odlično udobje ter omogoča manj obremenjujoče delo.

Najboljša preglednost

 

Priključne točke nosilnega okvirja prednjega nakladalnika in Z-kinematika omogočajo, da pri uporabi sprednjega nakladalnika kadarkoli lahko odpremo vetrobransko steklo (ne pri 3X/65). Širok nosilni okvir in zelo naprej nameščena prečna cev omogočata prost pogled naprej. Za še boljšo preglednost skrbi strešno okno, ki je pri traktorjih Fendt 200 Vario serijsko nameščeno. Pravo novost za odlično preglednost pa ponuja nova kabina pri serijah 500 in 700 Vario, in sicer s svojim navzgor zakrivljenim vetrobranskim steklom.

Natančno vodenje s pravim občutkom

 

Prijetno upravljanje sprednjega nakladalnika Fendt je navdušujoče, saj je odlično umeščen na Vario. Natančno in občutljivo upravljanje brez nepotrebnih sunkov je možno preko dveh hidravličnih ventilov, ki sta povezana s serijsko nameščeno križno ročico.

Udobno upravljanje CARGO

 

V dodatno opremo vključena tretji in četrti hidravlični krog omogočata delo s široko paleto orodij. Vklop in upravljanje dodatnih hidravličnih krogov sta možna preko tipk na križni ročici. V dodatni opremi je možno sistem opremiti še s hidravličnim odklopom orodij.

 

Hitra in enostavna sprememba smeri

 

S hitro spremembo vozne smeri lahko z vašim Variom udobno, hitro in brez obrabe menjate smer vožnje. Zaradi uporabe vozne stopalke v povezavi s TMS-sistemom so vaše roke proste, kar vam omogoča, da lahko levo roko prosto uporabljate za spreminjanje smeri vožnje in zavijanje, desno pa za upravljanje sprednjega nakladalnika.

Enostavno vzdrževanje za zelo dolgo življenjsko dobo

 

Zaradi z obeh strani prilagojene zasnove čelnega nakladalnika in traktorja so skupna vzdrževalna dela možna tudi pri priključenem prednjem nakladalniku. Prednji nakladalnik je zasnovan tako, da je z enostavnim vzdrževanjem in najboljšimi sestavnimi deli zagotovljena zelo dolga življenjska doba.
Pri zasnovi sprednjega nakladalnika Fendt CARGO sta bili v ospredju vzdrževanje in prijaznost za vzdrževanje. Ležišča za ležaje so robustno zasnovana, tako da lahko zagotavljajo zelo dolgo življenjsko dobo.

Prilagodljiva uravnoteženost

 

Fendt ponuja široko paleto uteži za različna dela s sprednjim nakladalnikom. Glede na težiščno točko so na voljo tako kolesne uteži kot tudi snemljive uteži na zadnjem hidravličnem dvigalu. S tem ostane vaš Vario vedno uravnotežen.

Rešitev za velike traktorje

 

Posebej za seriji 800 in 900 ponuja Fendt posebno rešitev za delo z nakladalnikom, tj. CARGO R. Ta zadnji nakladalnik omogoča dodatno možnost uporabe velikih traktorjev, ki so sedaj poleg transporta uporabni tudi za polnjenje bioplinskih naprav.

Tehnične prednosti

 

Prednosti nenavadne zasnove so: voznik ima popoln pregled nad nakladalnikom, zaradi zadnjega obračanja koles je uravnavanje zavijanja zelo natančno, nakladanje olajšano, tako CARGO R ponuja enako kakovost nakladanja kot teleskopski nakladalnik. Navdušujoče so nakladalna višina, ki znaša 5,05 m, nakladalna globina (1,90 m) in dvižna sila, ki znaša okrog 3 tone.

Volumska zajemalka,
širin 1850–2400mm
Univerzalna zajemalka,
širin 1600–2400mm
Vile za gnoj,
širin 1500–2100 mm
Klešče za bale
za premere bal 900–1900 mm
Vile s tremi špicami
za velike kvadratne bale, širine 1500 mm
Paletne vilice,
obremenitev do 2000 kg, dolžina vilic 1100 mm
Zajemalka za težke materiale
z zobmi, širin 1600–2100 mm
Odjemalna zajemalka
za silažo, širin 1800–2200 mm
Polavtomatsko odklapljanje orodij – serijsko
Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio