sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Valtra Serija N 111 - 171 KM

Edinstven značaj!

Poleg različne opreme je na izbiro tudi barvna paleta z naslednjimi barvnimi odtenki: rdeča, kovinsko rdeča, kovinsko črna, kovinsko bela, kovinsko oranžna, kovinsko zelena, kovinsko srebrna in kovinsko modra.
Traktorji Valtra imajo unikatno konstrukcijo, zasnova omogoča visoko prehodnost pod traktorjem in dobro zaščito spodnjega dela traktorja. Tovarna traktorjev Valtra ima za seboj dolgoletne izkušnje pri izdelavi traktorjev po meri kupca v skupno zadovoljstvo. Poleg naštetega prinaša Valtra na trg traktor s štirivaljnim motorjem, ki je veliko močnejši in bolj učinkovit od ostale konkurence, saj je leta zmožen opravljati delo, ki je bilo v preteklosti rezervirano za traktorje s šestvaljnimi motorji.

Traktorji Valtra serije N obsegajo traktorje moči od 111 do 171 KM, ki nam ponujajo mehansko, elektronsko in brezstopenjsko upravljanje menjalnika, hidravlike in hidravličnih ventilov, poleg tega pa lahko izbiramo tudi med različnimi kombinacijami mehanskega in elektronskega upravljanja različnih segmentov traktorja. Ponudba opreme je zelo velika in vsa oprema je bila razvita posebej za traktorje Valtra.

Na voljo so štirje paketi opreme traktorja

N HiTech H3

 

Z elektrohidravličnim spreminjevalnikom smeri pod obremenitvijo, menjalnikom 24/24 ali 36/36 z dvema prestavnima ročicama, zobniško hidravlično črpalko in mehanskim krmiljenjem hidravličnih ventilov.

 

N HiTech H5

 

Z elektrohidravličnim spreminjevalnikom smeri pod obremenitvijo, popolnoma elektrohidravlično upravljanim menjalnikom 20/20 ali 30/30, zobniško hidravlično črpalko in mehanskim krmiljenjem hidravličnih ventilov.

N Versu

 

Z elektrohidravličnim spreminjevalnikom smeri pod obremenitvijo, popolnoma elektrohidravlično upravljanim menjalnikom 20/20 ali 30/30, vzdolžno batno hidravlično črpalko in elektrohidravličnim krmiljenjem hidravličnih ventilov.

 

N Direct

 

Z elektrohidravličnim spreminjevalnikom smeri pod obremenitvijo, brezstopenjskim menjalnikom, vzdolžno batno hidravlično črpalko in elektrohidravličnim krmiljenjem hidravličnih ventilov.

Serija N traktorjev ponuja 3 tipe kabin:

 • standardno kabino,
 • gozdarsko kabino z dodatnim lokom za ojačitev kabine in stekleno streho za večjo preglednost pri delu z gozdarsko prikolico,
 • kabino SCV 360 brez B-stebrička na desni strani, ki omogoča boljšo bočno vidljivost pri delu s komunalnimi priključki.

 

Vse kabine so zelo široke, tako da nam omogočajo zasuk sedeža za 180° pri uporabi sistema za vzvratno vožnjo TwinTrac (samo pri N103H5). Vsi traktorji Valtra so že v osnovni opremi opremljeni z vrtljivim sedežem. Velika vrata nam omogočajo lahek vstop v kabino in izstop iz nje, poleg tega pa se lahko nastavi tudi kot odpiranja vrat.

Kabine so zelo prostorne, imajo zatemnjena stekla in ponujajo zelo dobro vidljivost v vseh smereh. Vidljivost naprej je zelo dobra, ker je izpuh nameščen s strani in pokrov motorja spuščen. Udobje v kabini je na ravni osebnega avtomobila, zahvaljujoč zračno vzmetenemu sedežu, ročni ali avtomatski klimatski napravi (opcija), vzmetenju prednje preme (opcija) in vzmetenju kabine (opcija), ter zaradi izredno dobre zatesnitve nizkega nivoja hrupa.

Kombinacija gozdarske kabine in sistema za vzvratno vožnjo TwinTrac zagotavljata idealne delovne pogoje za delo v gozdu z gozdarskimi priključki.

Sistem za vzvratno vožnjo nam omogoča, da uporabljamo traktor tako za vožnjo napre, kot za vožnjo nazaj. Za slednjo imamo na zadnji strani kabine nameščen dodaten volanski obroč z EHR-spreminjevalnikom smeri vožnje, pedal sklopke, plina in zavore. S tem sistemom lahko uporabljamo priključke, ki so predvideni za priklop zadaj; silažni kombajn, sistem treh kosilnic, snežna freza … Ta sistem nam omogoča zelo dobro preglednost nad priključkom, še posebej, ker je zadnje steklo kabine povečano. Da lahko v kabini namestimo različne upravljalne ročice in terminale, je na robu stekla nameščen poseben trikotnik, ki nam to omogoča.

AGCO POWER SisuDiesel 44AWI in 49AWI

 

4-valjni, vodno hlajeni, s turbopolnilnikom, hlajenjem vsesanega zraka – Intercooler, ventilatorjem Visco in skupnim vodom. Motorji z vgrajeno SCR-tehnologijo izpolnjujejo stopnjo uredbe o emisijah izpušnih plinov 3B. Z namestitvijo SCR-tehnologije se je skupna poraba goriva in raztopine AdBlue zmanjšala za 10 % v primerjavi s predhodnimi modeli. Motorji se ponašajo z visokim navorom, ki se odrazi v veliki moči pri nizkem številu vrtljajev motorja, kar izboljša ekonomičnost pri porabi goriva in vlečno silo pri znižanem hrupu v kabini traktorja. Traktorska elektronika poskrbi, da takoj, ko se vključi ročna zavora, padejo vrtljaji motorja na 650 vrt./min., kar nam omogoča varčevanje z gorivom. Interval menjave olja v motorju je na vsakih 500 delovnih ur.

Pri menjalniku nam traktorji Valtra ponujajo štiri različne izvedbe

Menjalnik H3

 

S 24+24 ali 36+36 prestavnimi razmerji, z dvema prestavnima ročicama in dvema ali tremi vmesnimi prestavnimi razmerji pod obremenitvijo, z EHR-spreminjevalnikom smeri vožnje, parkirno zavoro ter avtomatiko vmesnih prestavnih razmerij in mehanskim krmiljenjem hidravličnih ventilov. Poleg naštetega je na voljo elektrohidravlična sklopka (HiShift), ki vozniku omogoča prestavljanje vseh prestav brez uporabe sklopke, vendar pa je za posebna dela še vedno na voljo pedal sklopke.

Menjalnik H5

 

Z 20+20 ali 30+30 prestavnimi razmerji, s štirimi ali šestimi skupinami in s petimi vmesnimi prestavnimi razmerji, ki je v celoti elektrohidravlično upravljan pod obremenitvijo s pomočjo posebej oblikovanega naslonjala za roko, z EHR-spreminjevalnikom smeri vožnje, parkirno zavoro, avtomatiko vseh prestavnih razmerij in mehanskim krmiljenjem hidravličnih ventilov.

Izvedba Versu

 

Ponuja avtomatski menjalnik s 30+30 prestavnimi razmerji v šestih skupinah s petimi vmesnimi prestavnimi razmerji, EHR-spreminjevalnikom smeri, prestavljivim pod obremenitvijo, z integrirano parkirno zavoro, dvema tempomatoma in električnim krmiljenjem hidravličnih ventilov. Menjalnik se upravlja s pomočjo treh tipk, nameščenih na patentiranem večfunkcijskem naslonjalu traktorskega sedeža. Avtomatika menjalnika se aktivira s pritiskom na gumb in program sam izbere idealno prestavno razmerje glede na pogoje dela in vrtljaje motorja.

Izvedba Direct

Ponuja brezstopenjski menjalnik s štirimi delovnimi območji:

 • delovno območje A (0-9 km/h), ki je namenjeno za težka vlečna dela (oranje) in specialna dela pri medvrstni obdelavi,
 • delovno območje B (0-18 km/h), ki je namenjeno poljskim delom,
 • delovno območje C (0-27 km/h) za transport po polju,
 • delovno območje D (0-50 km/h) za cestni transport.

Prav tako ta izvedba zagotavlja elektrohidravlični spreminjevalnik smeri vožnje, prestavljiv pod obremenitvijo z integrirano parkirno zavoro, dva tempomata in električno krmiljenje hidravličnih ventilov.

Menjalnik se upravlja s pomočjo treh tipk, nameščenih na patentiranem večfunkcijskem naslonjalu traktorskega sedeža.

V povezavi z avtomatiko omogoča tri načine vožnje:

 • avtomatsko,
 • polavtomatsko,
 • ročno.

Avtomatika menjalnika omogoča večjo učinkovitost predvsem pri delu, pri katerem je treba veliko prestavljati. Prestavlja lahko voznik sam ali pa to opravlja avtomatika. Zato sta na voljo dva programa, Auto 1 in Auto 2. Program Auto 1 je prednastavljen v tovarni, program Auto 2 pa lahko nastavi voznik sam, glede na želje in potrebe. Program se aktivira s pritiskom na gumb in sam izbira ustrezno prestavno razmerje glede na delovne razmere in vrtljaje motorja.

Model \ izvedba menjalnika HiTech 3 HiTech 5 Versu Direct
Valtra N103
Valtra N113
Valtra N123
Valtra N143
Valtra N163

Hidravlični sistem

Za pogon hidravličnega sistema pri modelih HiTech skrbi zobniška hidravlična črpalka s pretokom 73 l/min. (opcija 90 l/min.). Pri modelih Versu in Direct je del serijske opreme vzdolžna batna hidravlična črpalka s pretokom 115 l/min. (opcija 160 l/min.) in sistemom load sensing.** Zadnje hidravlično dvigalo je elektrohidravlično upravljano z možnostjo upravljanja zunaj na blatniku. Priključne ročice hidravlike so opremljene s hitro zapenjalnimi kljukami kategorije III/ll. Serijsko je vgrajeno dušenje nihanja priključkov, ki nam omogoča varno vožnjo tudi z najtežjimi priključki, in tudi elektrohidravlična nastavitev delovne globine, hitrosti dviganja spuščanja, višine dviga hidravlike, regulacija odpora …

Dvižna sila zadnjega hidravličnega dvigala znaša pri:

 • modelih HiTech 58 kN (5800 kg) ali 77 kN (7700 kg),
 • modelih Versu in Direct pa 81 kN (8100kg).

V dodatni opremi je na voljo prednja hidravlika z dvižno silo 3500 kg (opcija 5000kg), ki je lahko upravljana preko zadnjega hidravličnega ventila ali preko elektrohidravlične križne ročice na naslonjalu sedeža.

Hidravlični ventili

 

Pri modelih HiTech so na voljo do štirje (Versu/Direct do petimi) dvosmerno delujoči hidravlični ventili s povratnim vodom in prostim tokom zadaj ter do dva para (trije Versu/Direct) ventilov spredaj. Za zunanje uporabnike je v odvisnosti od modela na voljo 30, 40 in 47 l olja. Upravljanje hidravličnih ventilov je lahko v mehanski ali EHR-izvedbi. Pri EHR-upravljanju hidravličnih ventilov imamo možnost regulacije pretoka za vsak ventil posebej in ravno tako je tudi možno določiti čas delovanja določenega ventila. Poleg tega je traktor opremljen s križno ročico (serijsko Versu/Direct), ki se lahko uporablja za delo s čelnim nakladalnikom. Vsi ventili se lahko upravljajo na naslonjalu sedeža. Pri mehansko upravljanih hidravličnih ventilih so vse upravljalne ročice nameščene na desni strani voznika, električna križna ročica pa je nameščena na desno naslonjalo sedeža.

Vsi traktorji serije N so opremljeni s štirikolesnim pogonom in kotom zavijanja 55°. Vklop prednjega pogona in diferencialne zapore z avtomatiko je elektrohidravlično upravljan. Zaviranje vseh štirih koles dosežemo preko avtomatskega vklopa prvega pogona.

Prednja prema je robustno izdelana in posledično primerna za ekstremne razmere, saj znaša njena dopustna obremenitev do 5.500 kg. Velika dopustna obremenitev je posebej primerna za delo s čelnim nakladalcem.

Valtra serije N

 

 

Valtra TwinTrac vzvratna vožnja

 

 

Valtra TwinTrac sistem za vzvratno vožnjo

 

 

Vožnja traktorja Valtra Direct

 

Tehnične lastnosti Prenesi PDF

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kontaktirajte nas

PE Komenda
Potok pri Komendi 12
1218 Komenda

PE Slovenska Bistrica
Trgovska ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

PE Novo mesto
Senovo 13
8000 Novo mesto

Vsi kontakti

Borut Ogrin

Direktor PE Kmetijska
mehanizacija

Prodaja in informacije

Servis in rezervni deli

Servis in rezervni deli: 0807078
e: info@interexport.si

Izdelava spletnih strani: AV Studio