sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Ponsse letos obeležuje svojo 50. obletnico delovanja. Danes globalno družinsko podjetje je leta 1970 ustanovil vizionarski Einari Vidgrén v majhni vaški delavnici v osrčju Finske. V teh 50 letih je podjetje postalo eden največjih svetovnih proizvajalcev profesionalnih gozdarskih strojev po okolju prijazni metodi CTL (Cut-To-Lenght).

Ponsse je zrasel in se razvijal predvsem po zaslugi svojih kupcev, partnerjev in osebja. Skozi zgodovino podjetja so stranke vedno sodelovale pri razvoju s svojimi povratnimi informacijami, ki jih tudi danedanes uporabljamo pri snovanju novih strojev. Poleg tega so visoke zahteve glede kakovosti in okoljske učinkovitosti, ki jih postavljajo gozdna podjetja in žage, pojasnile smer naših raziskovalno-razvojnih dejavnosti. »Če ne bi bilo našega predanega in strokovnega osebja, ne bi mogli postati eden največjih svetovnih proizvajalcev gozdarskih strojev,« pravi Juha Vidgrén, predsednik upravnega odbora Ponsse. »Lesna industrija je zelo zahtevna, kar pomeni, da naši kupci pričakujejo odločnost in tesno sodelovanje. Citiram ustanovitelja našega podjetja Einarija Vidgréna: “Nihče ne bi mogel storiti tega sam. Ključno je najti prave ljudi.” Ponsse še naprej deluje v skladu z istim duhom, tudi danes,« pravi Juha Vidgrén. Okolju prijazna sečnja ter raziskave in razvoj, pri katerih sodelujejo tudi kupci in uporabniki strojev, močno usmerjajo poslovanje podjetja Ponsse. Cilj je razviti inovativne izdelke in storitve v skladu s trajnostnim razvojem, pri čemer se vse začne od potreb kupcev.

Ponsse skupaj s svojimi strankami praznuje 50. obletnico s posebno karavano, ki bo obiskala kar 30 držav. Karavana se je 23. januarja začela na Finskem, njena posebnost pa je posebej za to priložnost narejen tovornjak. Iz Finske bo karavana obiskala številne evropske trge, med njimi tudi Slovenijo, ter Severno in Južno Ameriko, Azijo in Avstralijo – skupaj se bo karavana ustavila na kar 110 lokacijah! Celotno dogajanje se bo zaključilo na sejmu FinnMETKO v kraju Jämsä na Finskem v začetku septembra. Na predstavitvah boste lahko videli najnovejše modele: harvester PONSSE Cobra in forwarder PONSSE Bison ter vodilni model serije, PONSSE Scorpion. Vsi, ki se profesionalno ukvarjate z gozdarstvom in lesno industrijo ter tisti, ki vas zanima to področje, ste dobrodošli!

Doma v svetovnih gozdovih

Temeljni kamen in osnovno načelo Ponsseja so že od leta 1970 nenehne naložbe v raziskave in razvoj. To je podjetju pomagalo izboljšati svojo konkurenčnost. V zadnjih nekaj letih je Ponsse ustvaril več kot 200 delovnih mest in v svoje storitvene dejavnosti, raziskave in razvoj ter proizvodnjo vložil 145 milijonov EUR. Vse gozdarske stroje PONSSE še vedno izdelujejo v rojstni hiši podjetja v Severni Savoniji, kjer tovarna gozdarskih strojev na štirih hektarjih površine predstavlja najsodobnejšo proizvodno tehnologijo na svetu. Lani so v Vieremi izdelali že 15.000 gozdarski stroj PONSSE.

 

Izdelava spletnih strani: AV Studio