sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Fendt 1050

Fendt 1050 na gradu Neuschwanstein

.

Mogočno postaja še bolj mogočno. Fendt je na letni novinarski konferenci v prijetnem ambientu mogočnega gradu Neuschwanstein v Nemčiji predstavil novo, do zdaj najmočnejšo novo serijo traktorjev, serije 1000. Pred več kot 300 obiskovalci konference se je na dvorišče gradu pripeljal mogočnež s kar 500 konjskimi močmi.

Serija Fendt 1000 Vario se ponaša s konjskimi močmi od 380 do 500. Odlikuje jo kabina x5 S s povsem integriranim upravljalnim sistemom Variotronic. Zmogljiv motor povsem ustreza emisijskim standardom Stage 4/ Tier 4 Final, v njem pa se skriva najnaprednejša tehnologija, ki so jo razvili za sodobne motorje. Sam traktor je visok 3.60 m in ima 14 ton, a kljub temu je izredno lahek za upravljanje z neverjetno pregleden iz kabine. Hitrost je lahko tudi do 60 km/h. V Fendtu načrtujejo proizvodnjo novega modela v zadnjem kvartalu leta 2015.


Poleg mogočneža je za slovenski trg zanimiva predvsem izboljšana nova različica serije 300 Vario, ki jo zaznamuje 4.4 litrski, 4 cilindrski motor AGCO Power, moč motorja se giba od 110 do 138 KM. Vsestranski traktor je izjemno učinkovit pri porabi goriva; popolnoma nov sistem vbrizgavanja zraka skupaj z novim zmogljivim zračnim filtrom ter velikim hladilnim sistemom zagotovlja visoko učinkovitost z majhno porabo goriva. Vario upravljanje je zdaj že standard, kot tudi ustrezanje emisijskemu standardu EU Stage 4/Tier 4 Final.
Kabina Visio Plus omogoča neverjetno širok kot pogleda iz kabine, tako navzgor, navzdol in v stran. Kabina je izjemno prostorna in udobna, sprednja ukrivljena šipa pa omogoča izjemno lahko delo s sprednjim nakladalnikom. Delovne in LED luči olajšajo vsako nočno delo.


Podobno kot serija 300 vario, je prenovljena tudi serija 700 Vario, ki na trg prihaja v začetku leta 2015.

Leto 2013 uspešno zaključeno

Za Fendt je bilo leto 2013 kjub krizi uspešno leto, saj so s pomočjo novih proizvodnih linij proizvedli in prodali kar 17.837 traktorjev. Kot je povedal Peter-Josef Paffen, direktor znamke Fendt znotraj korporacije AGCO, »sta Fendt in AGCO stabilna in močna ter izpolnjujeta vse dolgoročne strategije rasti. Znamko Fendt bomo uspešno ponesli tudi v prihodnost. Poslovno leto 2013 je končano in to z 20 % boljšim rezultatom kot leto prej. V letu 2014 nameravamo proizvesti 16.900 traktorjev. Več kot 400 inženirjev dela na razvoju in raziskavah, v čemer vidimo prihodnost kmetijstva.«

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio