sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Mednarodna vaja Locked Shields 2022

Interexport ponovno del NATO-ve mednarodne vaje kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2022.

Tudi letos je v Sloveniji potekala največja mednarodna vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2022, ki jo organizira Natov Center odličnosti za kibernetsko obrambo (angleško NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence – CCDCOE) iz Talina v Estoniji.

Vir: www.lockedshields.si

Namen vaje je, da se pokaže in preveri znanje, kompetence, iznajdljivost ter organiziranost, da sodelujoči zaščitijo omrežje in sisteme v njem ter preprečijo informacijsko delovanje napadalcev.

Vir: www.lockedshields.si

Slovenija je, že drugo leto zapored, na vaji sodelovala v okviru Ministrstva za obrambo v sodelovanju s Sekcijo za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije, in sicer v okviru javno-zasebnega partnerstva. Poleg  predstavnikov Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske smo tako na vaji lahko sodelovali tudi zaposleni iz zasebnega sektorja. Interexport je na vaji sodeloval že drugič. Takšen način sodelovanja se je izkazal za uspešnega in nujnega, saj tako intenzivno sodelovanje na področju kibernetske varnosti v Sloveniji in v mednarodnem okolju ni pogosto in na takšni ravni. Na vaji, ki je poteka v živo, je sodelovalo izjemno število strokovnjakov s področja kibernetske varnosti, strateškega odločanja, prava in strateških komunikacij. Takšne vaje dajo dodano vrednost, saj prinesejo veliko novih izkušenj, potrebnih na tem področju, ob tem pa še znanja in reference ter povezanost strokovnjakov s tega področja.

Več o vaji si preberite tukaj.

Vir: www.lockedshields.si

Vir: www.lockedshields.si

 

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio