sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Okrogla ali kvadratna bala?

Čeprav bi se posameznik za eno ali drugo vrsto bal odločil zato, ker mu je okrogla (ali kvadratna) lepša in ker kvadratno lažje pospravimo eno na drugo, so razlike med obliko bal vendarle precej večje kot se morda zdi na prvi pogled.

Izbira balirke, ki naredi okroglo ali kvadratno balo, naj temelji na osnovi velikosti kmetije, potrebe po krmi in velikosti traktorja.

Koliko moči ima vaš traktor?

Stroji za baliranje oziroma balirke so različni, pa vendar glavnino trga predstavljajo balirke za okrogle bale. Ločimo jih na variabilne in fiksne. Pri variabilnih balirkah lahko sami določimo velikost bale, ta je nekje med 80 in 180 cm premera. Pri balirkah s fiksno komoro pa imamo standardno velikost bale 130 cm.  Zanje se odloča veliko družinskih kmetij, saj lahko večino modelov vlečejo traktorji z močjo okoli 100 KM (74 kW).

Balirke za velike kvadratne bale so izredno kakovostne in uporabne, vendar niso primerne za vsakogar. Velika balirka za kvadratne bale je primerna, če imate res velike površine, za njeno uporabo pa potrebujete večji traktor z močjo vsaj 200 KM (147 kW).

Vas zanima še več? Bi radi preizkusili balirko? TEST THE BEST*

V sklopu akcije Test the Best (preizkusite najboljše) lahko po predhodnem dogovoru balirke Fendt tudi preizkusite in se prepričate o njihovih zmogljivostih in kakovosti.

Tukaj dobite vse podatke o balirkah znamke Fendt, če pa potrebujete nasvet ali bi balirko Fendt radi preizkusili, smo vam na voljo na naslednjih številkah.

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio