sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Umrl je častni profesor in doktor prof. dr. Heinz Dreyer

Sporočamo žalostno vest, da je v umrl

Častni profesor in doktor prof. dr. Heinz Dreyer

19. februar 1932 – 17. februar 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Delničar in dolgoletni generalni direktor skupine Amazone, častni profesor in doktor prof. dr. Heinz Dreyer je umrl 17. februarja 2023 v starosti 90 let. Z njegovo smrtjo smo na področju kmetijstva izgubili izumitelja brez primere in strastnega lastnika družinskega podjetja.

Dr. Heinz Dreyer je dolga desetletja odločilno oblikoval trajnostni razvoj v skupini Amazone. Takoj ko se je leta 1958 pridružil vodstvu podjetja, je pokazal močno zavezanost raziskavam in razvoju izdelkov. Razvoj kmetijskih strojev mu je bil vedno zelo pri srcu. Številne pionirske izume in patente je mogoče povezati s tem uspešnim inovatorjem kmetijskih strojev. Na primer, izumil je prvi trosilnik gnojila ZA s tritočkovnim priklopom, pritrjen z dvema diskoma, ki je kasneje postal predhodnik skoraj vseh drugih trosilnikov gnojil, ki se uporabljajo po vsem svetu. Nadaljnje mejnike je postavil z zasnovo sejalnic za večje delovne širine in izumil legendarno traktorsko sejalnico Amazone D4, s katero je podjetje kmalu postalo vodilno na trgu tudi na tem področju. Vizionarsko se je, daleč pred svojim časom, že leta 1975 posvetil progresivni metodi direktne setve in v ta namen izumil revolucionarni odpiralni lemež. Njegovi dosežki so bili priznani na več načinov. Z leti je prišel do velikega števila izumov, ki so prejeli številne nagrade in medalje za te številne napredke na področju kmetijskih strojev. Dr. Heinz Dreyer je za svoje delo prejel najvišje znanstvene nagrade in pomembne častne nazive.

Nenehno inoviranje je bilo v kombinaciji z visokimi standardi kakovosti ter skupaj s sposobnostjo enakovrednega komuniciranja s kmeti in znanstveniki z vsega sveta, ključ do njegovega uspeha.

Z leti je dr. Heinz Dreyer trdno zasidral te vrline v DNK celotnega podjetja Amazone. Poleg tega je vedno pripisoval velik pomen družinskemu delovnemu okolju na vseh področjih podjetja.

Dr. Heinz Dreyer je kot tretja generacija družine Dreyer odigral pomembno vlogo pri izgradnji podjetja in ga s svojo poslovno žilico razvil v svetovnega proizvajalca kmetijskih strojev. Neodvisnost družinskega podjetja, kjer je družina hkrati lastnik in upravljalec, je zanj predstavljala pomembno vrednoto. Svoje vodstvene odgovornosti je leta 2005 prenesel na svojega sina, dr. Justusa Dreyerja. Kljub temu je bil še vedno odgovoren za setvene sisteme Amazone in njihovo optimalno gnojenje ter vzdrževal močne povezave z univerzami.

Smrt dr. Heinza Dreyerja je pustila veliko praznino v podjetju Amazone. Družina, celotno vodstvo in vsi zaposleni se ga bodo s spoštovanjem spominjali in po njegovem vzoru nadaljevali njegovo življenjsko delo.

Biografija:

Kot najstarejšega sina dipl. inž. Heinricha Dreyerja, enega od naslednikov ustanovitelja podjetja Amazonen-Werke, je dr. Heinza Dreyerja njegov oče že zgodaj imenoval za svojega naslednika. Študiral je strojništvo na Tehnični univerzi v Münchnu in po diplomi leta 1956 nadaljeval študij na univerzi kot neodvisni sodelavec z raziskovalno pogodbo pri Zveznem ministrstvu za kmetijstvo (Bonn), da bi dokončal doktorat.

Njegovi načrti so bili prekinjeni, ko je novembra 1957 nenadoma umrl njegov oče. Takrat se je dr. Heinz Dreyer takoj pridružil podjetju Amazonen-Werke, stopil skupaj s svojim bratrancem Klausom Dreyerjem in skupaj sta prevzela vodenje podjetja. V začetku leta 1958 je poleg nujne širitve, ki jo je bilo potrebno podjetje Amazone, dr. Heinz Dreyer ponovno začel z delom na doktorski disertaciji in leta 1963 doktoriral na univerzi Justus Liebig v Gießnu.

Leta 1960 se je poročil z Magdalene Teich, hčerko poslovneža iz Spodnje Bavarske. Z njo je imel štiri otroke Petro, Nicoline, Konstanze in Justusa, ki je postal njegov naslednik na mestu izvršnega direktorja podjetja.

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio