sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Uspešno izveden kamp Jurček

Zaključil se je poletni počitniški tabor kamp Jurček. Izvedli so ga v dveh terminih, za drugo leto pa pričakujejo še več otrok, saj je povpraševanje za udeležbo preseglo vsa pričakovanja organizatoric.

Kamp Jurček

Kamp Jurček je svojevrsten kamp, ki je namenjen otrokom avtističnega sprektra in nevrotipičnim otrokom (otroci, ki nimajo posebnih potreb). Ana David in Katarina Anderson sta ustanovili poletni kamp za otroke Jurček, saj sta ugotovili, da v Sloveniji manjkajo takšne oblike kampov, kjer je inkluzija primarnega pomena. Inkluzija je zelo koristna, saj združimo otroke s posebnimi potrebami in nevrotipične otroke.

“Buddy” sistem

Kamp torej spodbuja sodelovanje in učenje ter sprejemanje drugačnosti. Temljeji na sistemu “buddy”. Gre za sistem, kjer si dva otroka med seboj pomagata in delujeta kot ena celota. V kampu sta tako sodelovala po en nevrotipičen otrok in en otrok s posebnimi potrebami ter se drug od drugega učila veščin ter sprejemanja. Nad njima je bedel tudi ustrezno usposobljen prostovoljec, ki je skrbel, da se otrokom v vsakem trenutku nudila ustrezna podpora in varstvo.

Delavnice

Otroci so v sklopu kampa izvajali različne aktivnosti, predvsem pa so svoj čas preživljali v naravi in spoznavali različne dejavnosti. Pomemben del programa je bila lesna delavnica v sklopu katere so otroci spoznali osnove dela s traktorjem in gozdarskimi priključki ter motornimi žagami in si sami zgradili čisto prave ptičje hišice. Ravno tako pomembna je bila tudi delavnica na temo odvisnosti od elektronskih naprav in interneta, veliko zanimanja pa so med otroki požele živali in pristen stik z njimi, saj so poleg prisotnih konj in ovc, kamp obiskale so tudi Tačke pomagačke. Otroci so spoznavali tudi pridelavo hrane, raziskovali zeliščni vrt, predvsem pa svoj čas aktivno preživeli v družbi vrstnikov.

Finančna podpora kampa

V Interexportu smo z donacijo podprli izjemno prizadevanje in aktivnost obeh ustanoviteljic, da sta uspeli izpeljati kamp v zastavljeni obliki ter na izjemno visokem nivoju. S tem sta postavili odlične temelje za nadaljevanje kampa, saj so se termini za prihodnje leto napolnili že pred koncem kampa, zato ustanoviteljici razmišljata o dodatnih terminih in s tem povečanju možnosti otrok s posebnimi potrebami k aktivnemu vključevanju v družbo nevrotipičnih vrstnikov.

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio