sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 28 38

Pomoč na daljavo

Vnesite številko seje in kliknite Poveži

Valtra Section Control 96 s funkcijo Multiboom

Valtra svojim strankam ponuja brezplačno posodobitev za izboljšanje funkcije natančnega kmetovanja.

Section Control 96 z Multiboom zagotavlja še večjo natančnost.

Natančno kmetovanje bo postalo še natančnejše, s tem ko bodo kupci svoje Valtre posodobili s funkcijo Section Control 96 Multiboom. Avtomatizacija kontrole sekcij (Section Control) je že prej lahko razdelila letve ISOBUS združljive škropilnice, na primer na 24 ali 36 odsekov. Nova kontrola sekcij Section Control 96 lahko za primerjavo razdeli letve na do 96 različnih odsekov, medtem ko funkcija Multiboom omogoča hkratni popolnoma avtomatski nadzor do treh različnih garnitur (škropilnic, trosilcev) hkrati.

»Pri sejalnici je na primer mogoče gnojilo raztrositi v prvi dovodni sistem, seme v naslednjega in začetno gnojilo ali drobno seme v tretjega. Glede na tip priključka so zaloge za seme in gnojila pogosto razdeljene na dva ali več odsekov. Novi Section Control 96 s funkcijo Multiboom lahko nadzoruje vsakega od teh odsekov in podajalnikov s centimetrsko natančnostjo,« pravi produktni vodja Johan Grotell.

Nova funkcija je idealna za nadzor priključkov, kot so sejalnice, škropilnice, trosilniki in medvrstni kultivatorji, ki so združljivi z ISOBUS sistemom. Na primer, če so letve 24-metrske škropilnice razdeljene na sekcije v 25-centimetrskih intervalih, nastane kar 96 neodvisno krmiljenih sekcij. Priključek ima lahko sekcije, ki jih krmilijo ločeni podajalniki v eni, dveh ali treh zaporednih vrstah. Druga možnost je, da je en priključek lahko nameščen na sprednji strani traktoja, drugi pa na zadnji. Ker širina priključkov iz leta v leto narašča, je upravljanje priključkov prek sistema ISOBUS vse bolj potrebno za njihovo natančno kontrolo. Dodatno, bolj kot so polja nepravilnih oblik, večja je korist.

»Valtrin nadzor sekcij je zelo enostavno upravljati z zaslona na dotik na naslonu za roke SmartTouch. Vmesnik v novi različici je podoben staremu, dodano je le povečano število sekcij. Traktor mora imeti tudi samodejno vodenje Valtra Guide in krmiljenje priključka ISOBUS,« dodaja Grotell.

Nadzor sekcij pomaga kmetom bolje izkoristiti obdelovalne površine z odpravo prekrivanja in vrzeli. Hkrati prihrani čas, trud in gorivo ter izboljša kakovost in količino pridelka. Section Control lahko enostavno prihrani vsaj 5 % pri začetnih investicijah, kot so semena, gnojila in fitofarmacevtska sredstva.

Najboljše od vsega pa je, da bodo kupci s traktorji 5. in 4. generacije Valtra, ki že uporabljajo Valtrin Section Control 36, imeli enostaven in brezplačen dostop do novih funkcij, s tem ko bo programska oprema traktorja posodobljena ob naslednjem načrtovanem vzdrževanju. Stranke, ki uporabljajo Section Control 24, je nova nadgradnja na voljo za nakup. Nadgradnja je za traktorje 5. generacije Valtra na voljo takoj, za traktorje 4. generacije Valtra pa bo na voljo tekom letošnjega leta.

O Valtri

Valtra Inc. razvija, proizvaja, trži in servisira traktorje Valtra, od katerih je vsak zasnovan posebej za izpolnjevanje individualnih potreb strank. Traktorji Valtra, ki so znani po svoji vsestranskosti in zanesljivosti, so izdelani tako, da prenesejo najzahtevnejše podnebje in zagotavljajo najvišjo raven zmogljivosti v najtežjih delovnih pogojih. Valtra je globalna blagovna znamka skupine AGCO in vodilni proizvajalec traktorjev v nordijskih državah ter ena najbolj priljubljenih blagovnih znamk v Latinski Ameriki.

www.valtra.com

 

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio