sl
sr hr
Center za pomoč

Modra številka

Za vas smo dosegljivi 24/7

080 70 78

Valtra v gozdu

Nepremagljiva v gozdu!

Danes standardni traktorji kot zmogljivi večnamenski stroji opravljajo tako kmetijska kot gozdarska, gradbena in komunalna dela ter so sorazmerno učinkoviti tudi pri transportu. Zato se lahko standardni traktor z individualno gozdarsko prilagoditvijo opreme po učinkovitosti kosa celo s primerljivimi specializiranimi gozdarskimi stroji.

Prednosti tovrstne uporabe standardnih traktorjev v primerjavi s specializiranimi stroji za sečnjo in transport lesa (»harvester«, »forwarder«) so njihova nizka cena, preprostejše vzdrževanje, večja okretnost, manjša teža in občutno širša uporabnost. Zaradi gozdnega dela traktor zunaj sezone kmetijskih opravil tako ne stoji neizkoriščen v garaži.

»Pri standardnih traktorjih je Valtra v gozdu nepremagljiva,« trdijo v tovarni Valtra Suolahti na Finskem. Trditev temelji na dejstvu, da ima Valtra dolgoletno tradicijo v konstruiranju in izdelavi traktorjev, ki so že tovarniško pripravljeni za delo v gozdu. Traktorje Valtra izdelujejo na Finskem že več kot 60 let, blagovna znamka pa velja za vodilnega svetovnega proizvajalca standardnih traktorjev, ki jih lahko uporabljamo tudi v gozdu.

Globoke korenine v gozdu

Korenine Valtre so globoko zakoreninjene v tleh skandinavskih gozdov že skoraj stoletje. Od prvih desetletij 19. stoletja je Valtra znana po svoji kompetentnosti v kar najbolj zahtevnih razmerah tako v gozdu kot na poljih in travnikih. Pri uporabi v gozdu imajo standardni traktorji v Skandinaviji že dolgo tradicijo. Kmetijska sezona je namreč kratka in pozimi imajo kmetje veliko časa za delo v gozdovih. Kmetje z dežel z ugodnejšimi razmerami za kmetijstvo pri »svojih« proizvajalcih nikoli niso iskali kmetijskih traktorjev, ki bi bili uporabni za delo na polju in v gozdu.

Leta izkušenj življenja in dela v gozdovih so se dvignila na novo raven v letu 1997, ko sta Volvo BM in Valmet, dva največja proizvajalca traktorjev v Skandinaviji, združila svoje moči. S tem je nastal kakovosten strokovnjak na področju proizvodnje večnamenske in zanesljive mehanizacije za delo v gozdu. Kmalu je postal glavni na trgu nordijskih držav. Če podatek o tej dolgoletni dediščini ni dovolj, dodajamo še, da je vsak traktor Valtra še vedno konstruiran in narejen v tovarni Suolahti na Finskem, ki je dobesedno sredi gozdov. Tesno sodelovanje s kupci na področju gozdarstva jim pomaga ustvarjati varno delovno okolje in upoštevati okoljske zahteve.

Izdelava po naročilu

Traktorji so narejeni po naročilu, pri čemer kupec uporablja edinstven servis Valtra »à la carte«, v katerem vsak izbira svojo različico traktorja. To omogoča definiranje individualnih potreb in opremo traktorja po meri, ki točno ustreza želenim namenom uporabe. Skupaj z Valtrinim trgovcem lahko kupci opredelijo optimalne rešitve za gozdno delo. Izbira pokriva več kot pol milijona možnih kombinacij in specialne lastnosti, ki jih lahko ponudi le Valtra. Sad njihove splošne kompetentnosti in uporabe načela “po meri kupca narejenega traktorja” sta boljša učinkovitost dela in povečana produktivnost.

Narejeni za gozdarstvo od temeljev naprej

Valtra se, ko konstruira in proizvaja traktorje, osredotoča na izzive, ki jih prednjo postavlja delo v gozdu. Servis Valtra »à la carte« omogoča montažo glavnih gozdarskih priključkov že v tovarni, tako da so traktorji narejeni za gozdarstvo od temeljev naprej. Za razliko od drugih proizvajalcev velike modifikacije niso potrebne. Traktor Valtra je zato mogoče neposredno iz tovarne odpeljati naravnost na delo v gozdu.

Naročite kataloge

Vnesite svoje podatke:

Izberite kataloge:

Fendt

Valtra

Amazone

Ponsse

Hauer

Knoche

Braun

Strautmann

Pridobite ponudbo po vaši meri!

Da, naročam se na novice s področja kmetijske mehanizacije podjetja Interexport. Soglašam, da podjetje Interexport uporabi moje podatke za namen informiranja o novostih, ponudbi in zanimivostih. Moji podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izdelava spletnih strani: AV Studio